معاون وزیر نیرو:پروژه‌های سودآور آبی تعطیل نشوند

  وزارت نیرو در برنامه ششم توسعه بنا را بر این گذاشته که تا ۳۰ هزار کیلومتر رودخانه را تعیین حریم بستر کند که به گفته معاون وزیر نیرو در امور آب، انجام این کار تنها به ۲۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد. به گزارش ایسنا، رحیم میدانی در اولین کنفرانس ملی احیا و ساماندهی […]

 

وزارت نیرو در برنامه ششم توسعه بنا را بر این گذاشته که تا ۳۰ هزار کیلومتر رودخانه را تعیین حریم بستر کند که به گفته معاون وزیر نیرو در امور آب، انجام این کار تنها به ۲۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد.

به گزارش ایسنا، رحیم میدانی در اولین کنفرانس ملی احیا و ساماندهی رودخانه‌های شهری با اشاره به اقدامات وزارت نیرو برای حل بحران سیلاب‌‌ها اظهار کرد: با توجه به این‌که وزارت نیرو تنها متولی این امر نیست لذا لازم است تا تمام سازمان‌های متولی برای این مهم بسیج شوند.

به گفته وی انتظار ما این است که از این به بعد سازوکار‌ها منطبق با مبادی و معیارهای فنی وزارت نیرو باشد.

معاون وزیر نیرو در امور آب تصریح کرد: وزارت نیرو با همکاری مؤسسه تحقیقات آب یک شرح خدمات جامع تحت عنوان خطرپذیری رودخانه‌های شهری تهیه کرده است، لذا انتظار می‌رود که افراد مسؤول در شهرداری مطالعات لازم را در این شرح خدمات انجام دهند.

میدانی گفت: اگر مطالعات جامع و کافی در زمینه‌ مهار سیلاب‌‌ها صورت نگیرد قطعاً با آمدن سیلاب‌هایی بیش از ۵۰ سال کشور دچار خسارت مالی و جانی می‌شود.

وی با اشاره به توسعه شهرنشینی گفت: این امر نیازمند تأمین منابع آبی و غذایی است، به همین دلیل در این زمینه باید پروژه‌ها مدیریت و اولویت‌بندی شوند.

معاون وزیر نیرو در امور آب با بیان این‌که دلیلی ندارد تا پروژه‌های سودآور جامعه متوقف شود، بیان کرد: با توجه به این‌که ایران کشور بی‌پولی در زمینه‌ تأمین منابع عمرانی نیست، لذا لازم است که در امور مهمی همچون این مسأله بودجه لازم تخصیص بگیرد.

میدانی تصریح کرد: در حال حاضر جامعه تحول تکرار اشتباهات را ندارد به همین دلیل لازم است مدیریت بحران از هماکنون و به صورت ویژه آغاز شود.

وی با اشاره به اهمیت وجود دستگاه‌های هشدار برای مدیریت سیلاب، گفت: متأسفانه در حال حاضر سازمان هواشناسی تجهیزات کافی در اختیار ندارد، اما اگر تجهیزات هشدار در سازمان هواشناسی تکمیل شود قطعاً اطلاعات کامل‌تری برای مدیریت سیلاب در اختیار مسؤولین قرار می‌گیرد.

معاون وزیر نیرو در امور آب با بیان این‌که فراهم‌ آوردن تجهیزات هشدار تنها ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، تصریح کرد: اگر بتوان این تجهیزات را ارتقا و تکمیل کرد قطعاً مدیریت سیلاب‌‌ها ارتقا پیدا می‌کند.

میدانی با اشاره به رویکرد وزارت نیرو در زمینه‌ پروژه‌های مهار سیلاب گفت: در دولت یازدهم رویکرد وزارت نیرو مبتنی بر این است که در کنار اقدامات اجرایی سیاست‌های مشابه ساماندهی رودخانه‌ها را با مدیریت پیوسته منابع آب در حوضه‌های آبریز عملیاتی کند.

 

وی تصریح کرد: از الزامات توسعه شهرنشینی تولید فاضلاب‌های شهری است، لذا اگر محل دفع زباله‌ها مدیریت نشود، روان‌آب‌‌ها به شدت دچار مشکل می‌شوند.