دوئل روسیه و آمریکا در سناریوی گازی دنیا

دوئل روسیه و آمریکا در سناریوی گازی دنیا یک کارشناس بین‌الملل انرژی گفت: آمریکا می‌خواهد خود، صادرات گاز به دنیا را به عهده گیرد همان‌گونه که با تحریم ایران و بالا بردن قیمت نفت توانست تولید نفت از شیل‌‌ها را اقتصادی کند. به گزارش ایلنا، محمودخاقانی درباره تأثیر جنگ احتمالی روسیه و آمریکا در سوریه […]

دوئل روسیه و آمریکا در سناریوی گازی دنیا

یک کارشناس بین‌الملل انرژی گفت: آمریکا می‌خواهد خود، صادرات گاز به دنیا را به عهده گیرد همان‌گونه که با تحریم ایران و بالا بردن قیمت نفت توانست تولید نفت از شیل‌‌ها را اقتصادی کند.

به گزارش ایلنا، محمودخاقانی درباره تأثیر جنگ احتمالی روسیه و آمریکا در سوریه بر بازار نفت اظهارداشت: ابتدا باید بدانیم چرا داعش به‌وجود آمد، چرا آمریکا و اروپا متمرکز بر سقوط دولت سوریه هستند و چرا روسیه به کمک سوریه می‌آید. اکنون در منطقه ما جنگ بر سر نفت نیست دوران نفت تمام شده و هر دعوایی در خاورمیانه دیگر در درازمدت بر نفت تأثیر خاصی ندارد، اکنون بحث بر سر گاز است.

وی افزود: ترامپ اعلام کرده که آمریکا سال‌ها ۷ تریلیون دلار در منطقه هزینه کرده و چیزی به‌دست نیاورده است، امروز می‌بینیم که شاهزاده سعودی به فرانسه و آمریکا می‌گوید حاضر است تمامی هزینه‌های جنگ را بپردازد تا منطقه برای او و متحدش اسرائیل حفظ شود.

این کارشناس بین‌الملل انرژی تصریح‌کرد: اسرائیل در آب‌های عمیق مدیترانه گاز پیدا کرده و تسلط بر منابع و سواحلی که از این منابع برخوردارند برای این رژیم اهمیت دارد، به همین دلیل وقتی بیداری اسلامی در تونس و مصر اتفاق افتاد، با توجه به مدیریتی که آمریکا و انگلیس بر حاکمیت عربستان داشتند شروع به سرکوب کردند تا دولت‌هایی بر سر کار بیایند که متحد آنها بوده و با اسرائیل در نهان و آشکار دوست باشند، در این میان به بشار اسد هم پیشنهاد شد که پول می‌دهند و حکومتش را تضمین می‌کنند به شرطی که رابطه‌اش را با ایران و حزب‌ا… قطع کند، اما وقتی از سوی حکومت سوریه موافقت نشد؛ شورش داخلی در این کشور به راه افتاد، بخش بزرگی از نیروهای سوریه را جدا کردند و مناطق صادرات گاز آینده را در دریای مدیترانه با کمک داعش تصرف کردند، ترکیه هم در این مسیر در ابتدا همراه بود، به تدریج به دلایل مختلف تصمیم گرفتند در ترکیه هم کودتای نظامی راه بیندازند که به دلیل محبوبیت اردوغان شکست خورد و رابطه او با ناتو و آمریکا مسیر دیگری طی کرد.

وی ادامه داد: در هر حال ترکیه نمی‌خواست که از نقش‌آفرینی در سوریه و عراق بیرون بماند و از گاز سهمی نداشته باشد و از طرفی روسیه هم که قرار بود بلواستریم ۲ را با ترکیه بسازد، گاز مدیترانه برایش مهم است و علاوه بر آن روزانه حدود ۸۰۰ هزار بشکه نفت روس‌‌ها وارد مدیترانه می‌شود، لذا از نظر ژئوپلیتیک سوریه یک موقعیت ویژه برای روسیه دارد.

خاقانی با بیان این‌که ایران، ترکیه و عراق به‌ دنبال از بین بردن جای پای سیاست‌های استعماری و استثماری قرن ۱۹ و ۲۰ در منطقه هستند، یادآورشد: در مقابل این کشور‌ها عربستان وجود دارد که ۱۰۰۰ میلیارد دلار از پول نفت خود را به آمریکا می‌پردازد که هر جایی را که ایران نفوذ دارد، تسخیر کند و جایگاه ایران را مختل کند، آنها به دنبال این هستند که گاز ایران تحریم شود چنانچه ترامپ در ۲۹ ژوئن ۲۰۱۷ رسماً در یک سخنرانی اعلام کرد که سیاست خارجی آمریکا براساس تسلط کامل بر بازار نفت و گاز است و این کار را می‌کند که واردات گاز از روسیه کم شده و ایران نیز نتواند صادرکننده باشد.

وی بیان کرد: آمریکا می‌خواهد خود صادرات گاز به دنیا را به عهده گیرد، همان‌گونه که با تحریم ایران و بالا بردن قیمت نفت توانست تولید نفت از شیل‌‌ها را اقتصادی کند.