ضربه مهلک مدیران «خصولتی» به اقتصاد ملی

عضو کمیسیون بودجه و محاسبات مجلس مطرح کرد ضربه مهلک مدیران «خصولتی» به اقتصاد ملی خصوصی‌ها نمی‌توانند با خصولتی‌ها رقابت کنند   عضو کمیسیون بودجه و محاسبات مجلس مدیران خصولتی را ضربه‌ای مهلک برای اقتصاد کشور خواند و گفت: رانت اطلاعاتی مدیران خصولتی قدرت رقابت را از بخش خصوصی گرفته است. به گزارش مهر، حمیدرضاحاجی‌بابایی، […]

عضو کمیسیون بودجه و محاسبات مجلس مطرح کرد

ضربه مهلک مدیران «خصولتی» به اقتصاد ملی

خصوصی‌ها نمی‌توانند با خصولتی‌ها رقابت کنند

 

عضو کمیسیون بودجه و محاسبات مجلس مدیران خصولتی را ضربه‌ای مهلک برای اقتصاد کشور خواند و گفت: رانت اطلاعاتی مدیران خصولتی قدرت رقابت را از بخش خصوصی گرفته است.

به گزارش مهر، حمیدرضاحاجی‌بابایی، رییس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با بیان این‌که نامگذاری سال ۹۷ به نام سال حمایت از کالای ایرانی توسط مقام‌معظم‌رهبری مبتنی بر واقعیت‌های اجتماعی و نیاز جامعه صورت گرفته است، گفت: اصلاح قانون بانکداری یکی از الزامات، حمایت از کالای ایرانی است. بانک‌ها بزرگ‌ترین مانع تولید داخلی و زمینه‌ساز دلالی و واردات و کاهش صادرات هستند.

رییس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با اشاره به تبعیض در ارایه وام و تسهیلات به تولیدکنندگان گفت: این تبعیضات و دلالی‌ها نَفَس تولیدکنندگان را تنگ کرده است.

حاجی‌بابایی جلوگیری از رشد نقدینگی را از الزامات مهم حمایت از کالای ایرانی خواند و تصریح کرد: تولیدکننده داخلی باید براساس استحکام پول ملی دست به تولید بزند. وقتی نقدینگی کشور در طول ۵ سال به ۳ برابر افزایش می‌یابد و از ۴۹۴ هزار میلیارد تومان به هزار و ۳۰۰هزار میلیارد تومان افزایش می‌یابد، تولیدکننده با مشکلاتی از قبیل افزایش نرخ کالاهای اساسی روبه‌رو خواهد شد.

رییس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس اظهارداشت: افزایش نقدینگی باعث کاهش ارزش پول ملی، افزایش قیمت کالاهای مورد نیاز برای تولید شده و علاوه بر این، قیمت تمام شده کالا‌ها و تولیدات را بالا می‌برد که این امر موجب می‌شود قابلیت رقابت بین کالاهای ایرانی و کالاهای خارجی کاهش یافته و صادرات سرکوب شود.

نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی افزایش نرخ ارز را از موانع بر سر راه تولید خواند و گفت: افزایش نرخ ارز باعث می‌شود تولیدکننده داخلی نتواند با کالای خارجی رقابت کند که این امر هم صادرات کشور را دچار اختلال می‌کند و هم واردات را افزایش می‌دهد.

عدالت مالیاتی مؤلفه مهم حمایت از کالای ایرانی

عضو کمیسیون برنامه و بودجه، عدالت مالیاتی را یکی از مؤلفه‌های مهم حمایت از کالای ایرانی خواند و اظهارداشت: قانون فعلی مالیات‌ها و مالیات بر ارزش افزوده ضربه مهلکی به تولید می‌زند. این قانون فشار بر کسبه خرد را افزایش می‌دهد.

حاجی بابایی ادامه‌داد: براساس عدالت مالیاتی باید افرادی که درآمد بیش‌تری دارند مالیات بیش‌تری بپردازند اما متأسفانه با تبعیضاتی که وجود دارد امروز افرادی که درآمد بالاتری دارند، فرار مالیاتی بیش‌تری دارند.

اصلاح قانون تجارت گامی مهم برای حمایت از کالای ایرانی

وی با انتقاد از عدم بررسی قانون تجارت در صحن علنی مجلس افزود: قانون تجارت، چندین سال است که در کمیسیون‌های مجلس مورد بررسی قرار گرفته و در نوبت صحن علنی مجلس قرار دارد. در صورت اصلاح قانون تجارت و رفع ایرادات آن، موانع زیادی از پیش پای تولید برداشته خواهد شد.

رییس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با بیان این‌که قاچاق کالا موجب کاهش صادرات و افزایش واردات می‌شود، گفت: دولت باید در راستای مدیریت نقدینگی، تقویت تولیدکنندگان، گام‌های مؤثری در سال حمایت از کالای ایرانی ‌بردارد.

حاجی‌بابایی با انتقاد از رقابت سنگین و بی‌امان شرکت‌های خصولتی با بخش خصوصی تأکیدکرد: مدیران خصولتی، ضربه سنگین‌تری را به اقتصاد ملی وارد می‌کنند. این مدیران دستی در دولت و دستی در بازار دارند که این امر موجب می‌شود بخش خصوصی نتواند با این بخش‌ها رقابت عادلانه داشته باشد.

نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این‌که مجلس باید نظارت خود را تقویت کند، یادآورشد: متأسفانه بخش نظارتی مجلس تضعیف شده و در پیچ و تاب سیاسی کاری مغفول مانده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با بیان این‌که مجلس در امور نظارتی، فشل است، گفت: استیضاح‌های اخیر نمایانگر تضعیف جایگاه نظارتی مجلس بود.

عدم اجرای قانون برنامه ششم در بخش حمایت از تولید/نظارت مجلس فشل است

وی افزود: قانون برنامه ششم توسعه، بخش‌های مهمی در زمینه حمایت از تولید داخلی از طریق تعرفه‌گذاری دارد که این مواد از قانون هنوز اجرا نشده است.

رییس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس اظهارداشت: کمیسیون‌های تخصصی باید ماهیانه از دستگاه‌های اجرایی در خصوص تحقق شعار سال گزارش بگیرند و هر ۳ ماه یک بار به صحن علنی مجلس گزارش شود. صدا و سیما نیز می‌تواند نقش مطالبه‌گر و تبیینی و گزارش‌دهی را در زمینه تحقق شعار سال ایفا کند.