بارندگی بهار، کمبود بارش زمستان را جبران میکند؟ در فصل بهار به ویژه در ماه آوریل (اواخر فرودین- اواسط اردیبهشت) شاهد بارندگی در نقاط مختلف زمین هستیم. بارشهای بهاری به گیاهان کمک میکنند تا انرژی لازم را برای بازگشت دوباره به حیات پیدا کنند و رطوبت کافی زمین برای رویش گلها و گیاهان تأمین شود. […]
بارندگی بهار، کمبود بارش زمستان را جبران میکند؟
در فصل بهار به ویژه در ماه آوریل (اواخر فرودین- اواسط اردیبهشت) شاهد بارندگی در نقاط مختلف زمین هستیم. بارشهای بهاری به گیاهان کمک میکنند تا انرژی لازم را برای بازگشت دوباره به حیات پیدا کنند و رطوبت کافی زمین برای رویش گلها و گیاهان تأمین شود.
به گزارش سیناپرس، بارشهای بهاری به ویژه رگبارهای مخصوص این فصل، در عین اهمیتی که برای خاک، گونههای مختلف گیاهی و جانوری، ذخایر آبهای زیرزمینی و رودخانهها دارند، میتوانند باعث وقوع سیلابهای ناگهانی یا آسیب دیدن مزارع و محصولات کشاورزی شوند.
رگبارهای بهاری میتوانند به درختان میوه که به تازگی شکوفه کردهاند، آسیب وارد کنند و این مسأله، منجر به کاهش تولید میوه در تابستان میشود. یکی از راهکارهای حفاظت از درختان میوه در این شرایط، نصب محافظ یا پوشاندن درختان کوچک با کیسههای پلاستیکی است.
تأثیر بارشهای بهاری بر اکوسیستمهای محلی
بارشهای بهاری علاوه بر کمک به افزایش منابع آبی و تا حدودی، جبران کمبود بارشها طی پاییز و زمستان، در افزایش سطح رطوبت خاک، رویش بهتر و تکمیل چرخهزیستی گیاهان نقش مؤثری ایفا میکند.
بارشهای بهاری میتواند کمبود بارندگی در پاییز و زمستان را جبران کنند؟
حسیناردکانی، استاد علم هواشناسی اواخر سال ۹۶ اعلام کرد که الگوهای هواشناسی نشاندهنده بارشهای مناسب در فصل بهار است و در بهار هواشناسی که از دهم اسفند آغاز و تا اوایل خرداد ماه به طول میانجامد، شاهد بارشهای مناسب، حتی بارشهای بالاتر از نرمال خواهیم بود و کمبارشی پاییز و اوایل زمستان جبران میشود.
اما با وجود بارشهای فروردین و (پیشبینی استمرار بارش در اردیبهشت)، کمبود بارندگی در برخی استانها جبران نمیشود. به عنوان مثال، براساس آخرین دادههای هواشناسی و پیشبینیها، بارشها در فروردین و اردیبهشت در استان کرمانشاه کمتر از حد نرمال است؛ در این شرایط، واحدهای صنعتی و کشاورزی باید در مصرف آب صرفهجویی بیشتری کنند.
با توجه به تغییرات اقلیمی، بروز خشکسالی در نقاط مختلف جهان و تبدیل شدن این مسأله به یک مشکل جهانی، جنگ بر سر آب دور از انتظار نیست. در شرایطی که ۱۱درصد از کل جمعیت جهان – ۷۸۳ میلیون نفر- به منابع کافی آب سالم و قابل شرب دسترسی ندارند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.