سموم خانگی خطرناکی که هر روز با آنها سر و کار دارید! بسیاری از پاککنندههایی که برای تمیز کردن خانه از آنها استفاده میکنیم به ظاهر بدون ضرر هستند ولی در باطن یک سم خطرناک محسوب میشوند. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ سموم خانگی خطرناکی که هر روز با آنها سر و کار دارید! تمیز […]
سموم خانگی خطرناکی که هر روز با آنها سر و کار دارید!
بسیاری از پاککنندههایی که برای تمیز کردن خانه از آنها استفاده میکنیم به ظاهر بدون ضرر هستند ولی در باطن یک سم خطرناک محسوب میشوند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ سموم خانگی خطرناکی که هر روز با آنها سر و کار دارید! تمیز کردن خانه میتواند هزینه زیادی برایمان داشته باشد، از جمله میتواند به قیمت از دست دادن سلامتیمان تمام شود. بسیاری از محصولاتی که ما هر روزه برای تمیز و سالم نگه داشتن محیط از آنها استفاده میکنیم، در واقع به بدن ما آسیب میرسانند.
– تمیزکنندههای فرش و وسایل خانه
اسپریها و پاککنندههای مورد استفاده برای تمیز کردن فرش و مبلمان و سایر اثاثیه منزل مانند صندلیهای راحتی و…، حاوی پرکلر اتیلن بوده که نوروتوکسین (سم آسیبرسان به سیستم عصبی) و ماده شیمیایی هستند و کارشناسان حفاظت از محیطزیست آنها را یک ماده سرطانزا محسوب میکنند. این ماده شیمیایی در تولید تمیزکنندههای خشک نیز استفاده میشود.
– مواد ظرفشویی
طبق نظر کارشناسان غذا و دارو، اکثر مواد شوینده ظروف حاوی تریکلوسان هستند که تا حد زیادی ضد باکتری بوده و میتواند رشد باکتریهای مقاوم در برابر دارو را ترویج دهد. در حقیقت، یکی از بزرگترین اشتباهاتی که ما در چند دهه گذشته در حوزه سلامت انجام دادهایم، استفاده بیش از حد از مواد شوینده ضدباکتری است. آنها رشد میکروبهای مقاوم را ترویج داده و ما را سالم و امنتر از قبل نمیسازند.
– نرمکننده پارچه
ترکیبات آمونیوم کواترنری (۴ بخشی) که در مواد نرمکننده مایع یافت میشود، دارای اثر ضدمیکروبی بوده و باعث مقاومت میکروبی میشود. آنها همچنین میتوانند پوست را تحریک کنند و براساس تحقیقات ممکن است علت مشکلات خاص تنفسی باشند.
– شیشه پاککن
شیشه پاککنها، شیشه را به لطف وجود بوتاکسی اتانول تمیز و درخشان میسازند. استنشاق این ماده میتواند گلویتان را تحریک کند. اگر بیش از حد این ماده را استنشاق کنید، ممکن است به کلیههایتان آسیب وارد شود.
– براقکننده سینک
آمونیاک پاککننده بسیار خوبی است، زیرا محل خراشهای سینکها را هم تمیز میکند. اما این ماده یک مشکل بهداشتی دارد، زیرا باعث مشکلات تنفسی برای افراد مبتلا به آسم و سایر بیماریهای تنفسی (به خصوص در سالمندان) میشود.
– تمیزکنندههای سرویس بهداشتی
مواد پاککننده بر پایه کلر، از جمله آنهایی که مخصوص سرویس بهداشتی هستند، برای سلامتی خطرناک هستند. این ماده میتواند موجب تحریک تنفسی شدید شود.
– تمیزکنندههای اجاق گاز
تمیز کردن اجاق گاز با مواد تمیزکننده موجود در بازار بسیار آسان است، اما بسیار سمی هستند. عنصر فعال، هیدروکسید سدیم (که به آب قلیایی نیز شناخته میشود) بسیار خورنده بوده و اگر به پوست و یا چشمانتان برسد، باعث سوختگیهای شدید میشود. اگر این ماده را استنشاق کنید، ممکن است دچار گلودردی شوید که چندین روز طول میکشد و این اصلاً نشانه خوبی نیست.
– ضد ککها
ما باید از حیوانات خانگی به خوبی مراقبت کنیم. اما باید آگاه باشیم که برخی از محصولات مربوط به محافظت از حیوانات، میتوانند برای انسان سمی باشند. بسیاری از محصولات از بین برنده کک (برای حیواناتی نظیر سگ)، شامل مواد شیمیایی مانند ایمیداکلوپرید، فیپرونیل، پیرترینها، پرمترین و متوپرن هستند که سبب سردرد، سرگیجه و تهوع در انسان میشوند.
– حشرهکشها
حشرهکشها دارای مواد شیمیایی مشابه ضدککها و سمی هستند. آنها همچنین اغلب داروی دیازینون، پروپکسور و کلروپیریفوس دارند که باعث سردرد، سرگیجه و حالت تهوع خواهند شد.
– لوله بازکن
بسیار سادهتر است که از مواد شیمیایی برای تمیز کردن لولهها استفاده کنید تا از فنر، اما این مواد شیمیایی تمیزکننده که بیشتر بر پایه آب قلیایی و سولفوریک اسید است، میتوانند پوست و چشم را بسوزانند. اگر این ماده به اشتباه بلعیده شود، میتواند به شدت به مری و معده آسیب برساند. اسید سولفوریک میتواند کلیهها، کبد و دستگاه گوارش را تخریب کند. بخار این مواد برای چشمها خطرناک است.
– پودر لباسشویی
مواد شوینده آنزیمهایی دارند که به پاک کردن لکهها از الیاف پارچه کمک میکنند. اما خطرناک هستند و میتوانند باعث استفراغ و شوک، تشنج و حتی کما شود. پس بهتر است دور نگه داشتن این مواد از کودکان را جدی بگیرید.
– محصولات ضد کپک و قارچ
هر محصولی که بتواند کپکها و قارچها را از بین ببرد، به نظر میرسد یک محصول خوب است. اما این مواد معمولاً حاوی کلرید کلر و آلکال آمونیوم هستند که ضدقارچی رایج هستند. آنها همچنین در صورت استنشاق میتوانند فرد را دچار مشکلات تنفسی کرده و در صورت مصرف میتوانند گلو را بسوزانند.
– دستمال توالت
دستمال توالت؟! بله. بسته به نوعی که استفاده میکنید، میتواند حاوی مواد شیمیایی سمی باشد. این محصول علاوه بر کلر، میتواند حاوی بیسفنول A (BPA) باشد که سبب اختلال غدد درونریز خواهد شد.
– براقکننده چوب
به نظر میرسد مواد براقکننده چوب شامل محصولات نفتی و همچنین آمونیاک، نفتا، نیتروبنزن، تقطیر نفت و فنول-است که همه آنها میتواند پوست، چشم، گلو، ریهها و نای را تحریک کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.