رییس اتاق بازرگانی تهران:سرمایه‌گذاری خارجی زمان‌بر است

  مسعود خوانساری گفت: پس از اجرایی شدن برجام بیش از ۱۸۰ هیأت تجاری خارجی به کشور سفر کردند و حداقل ۵۰ نفر در هر هیأت حضور داشتند که این در نوع خود بی‌نظیر است و ما باید قدردان این موقعیت باشیم. رییس اتاق بازرگانی تهران در گفت‌وگو با ایلنا، در مورد هجمه‌هایی که پس […]

 

مسعود خوانساری گفت: پس از اجرایی شدن برجام بیش از ۱۸۰ هیأت تجاری خارجی به کشور سفر کردند و حداقل ۵۰ نفر در هر هیأت حضور داشتند که این در نوع خود بی‌نظیر است و ما باید قدردان این موقعیت باشیم.

رییس اتاق بازرگانی تهران در گفت‌وگو با ایلنا، در مورد هجمه‌هایی که پس از توافق هسته‌ای به دولت در خصوص عدم ورود سرمایه‌های خارجی می‌شود، اظهار‌ داشت: عادی نقل ‌و انتقال پول در مدت زمان ۴ الی ۵ ماه بسیار سخت است. باید توجه داشت که تازه شرایط تحریم بانکی برداشته شده، بر همین اساس نباید زود قضاوت کرد.

خوانساری ادامه ‌داد: صاحبان سرمایه در داخل کشور نیز با احتیاط به اقتصاد ایران نگاه می‌کنند و هنوز سپرده‌های خود را برای سرمایه‌گذاری از بانک‌ها خارج نکرده‌اند. در واقع آن‌‌ها هنوز منتظر تغییرات در وضعیت اقتصادی کشور هستند. وقتی سرمایه‌گذاران داخلی هنوز برای سرمایه‌گذاری متقاعد نشده‌اند نمی‌توان انتظار داشت سرمایه‌گذاران خارجی به سرعت به ایران بیایند.

وی با اشاره به وضعیت اقتصادی در سال ۹۴ گفت: بنا به گفته اقتصاددانان و اهالی کسب و کار، سال سختی را پشت سر گذاشتیم و شاید به جرات بتوان گفت یکی از سخت‌‌ترین سال‌ها در طول تاریخ ایران بوده است.

خوانساری تصریح‌ کرد: سال گذشته علاوه بر رکود، رشد اقتصادی مناسبی نداشتیم و بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی تعطیل یا مجبور به تعدیل نیرو شدند. هر چند در ماه‌های پایانی سال گذشته توافق هسته‌ای به امضا رسید که آن هم در نوع خود بی‌نظیر بود به‌طوری که کم‌تر در تاریخ شاهد بودیم که ظرف مدت چند ماه این حجم از مشکلات حل شود.

رییس اتاق تهران ادامه‌ داد: برای اتاق مهم است که به یک پیش‌بینی مشخص در مورد وضعیت اقتصادی در سال ۹۵ برسد. نهادهای اقتصادی معمولاً پیش‌بینی خود از وضعیت اقتصادی آینده را در یک بازه زمانی ۱۰ تا ۵۰ سال ارایه می‌دهند اما در ایران حتی یک برنامه ۵ ساله نمی‌تواند به اهداف خود دست پیدا کند که این نیز یکی از معضلات اقتصادی کشور است.

 

وی ادامه ‌داد: نهادهای بین‌المللی برای اقتصاد ایران در سال جاری رشد ۴ تا ۵ درصدی را پیش‌بینی کرده‌اند. حتی اگر به این رشد در سال‌جاری دست پیدا کنیم، آن‌چه مسلم است مشکلات ساختاری همچون نرخ ارز، بوروکراسی و دیوان‌سالاری حاکم بر نظام بانکی و مشکلات محیط کسب ‌و کار همچنان نظام اقتصادی ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد. تمام این مسایل سبب شده که پیش‌بینی وضعیت اقتصادی مشکل شود اما با توجه به ثبات نرخ ارز و تورم این پیش‌بینی را داریم که سال ۹۵ سال خوبی برای اقتصاد کشور باشد.