اعتراض کسبه بانه به بسته شدن بازارچه‌های مرزی

رییس اتاق اصناف بانه مطرح‌کرد اعتراض کسبه بانه به بسته شدن بازارچه‌های مرزی رییس اتاق اصناف بانه در کردستان گفت: کاسبان و مغازه‌داران بانه (استان کردستان) نسبت به بسته‌ شدن بازارچه‌های مرزی و افزایش تعرفه‌های گمرکی اعتراض دارند. عثمان مروتی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران اظهار کرد: بازاریان و اصناف بانه خواستار […]

رییس اتاق اصناف بانه مطرح‌کرد

اعتراض کسبه بانه به بسته شدن بازارچه‌های مرزی

رییس اتاق اصناف بانه در کردستان گفت: کاسبان و مغازه‌داران بانه (استان کردستان) نسبت به بسته‌ شدن بازارچه‌های مرزی و افزایش تعرفه‌های گمرکی اعتراض دارند.

عثمان مروتی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران اظهار کرد: بازاریان و اصناف بانه خواستار بازگشایی مرز هستند و مغازه‌داران در بانه در اعتراض به نشانه وضعیت بدمعیشتی، سفره خالی را در خیابان پهن کرده‌اند.

وی تصریح‌ کرد: با بسته ‌شدن مرز کولبری در بانه، وضعیت کسب مغازه‌داران این شهر کساد شده‌ و پس از بسته ‌شدن مرز‌ها و بازگشایی بازارچه پیله‌وری، برای ورود کالاهای وارداتی این مغازه‌داران که اجناس خود را از طریق کولبری وارد می‌کردند، با مشکل مواجه شده‌اند.

مروتی بیان ‌کرد: زیرساخت محوطه بازارچه؛ از جمله محوطه‌سازی، اینترنت مورد نیاز و جاده دسترسی به بازارچه و تعرفه‌های گمرکی اعتراض مردم را به دنبال دارد؛ زیرا هیچ مغازه‌داری نمی‌تواند کرایه مغازه را پرداخت کند و از آنجا که در مناطق غرب ایران، مشاغل جایگزین وجود ندارد، بسته شدن این مرزها، اشتغال مردم محلی را با مشکل مواجه می‌کند و نه تنها کولبران، بلکه کاسبان محلی نیز ضرر می‌کنند.

مروتی افزود: در حال‌حاضر ۳روز است که بازار بسته است و حتی یک مغازه هم باز نیست و هر مسافری که به بانه آمده‌، دست خالی برگشته است لذا از مسؤولان امر خواستار رسیدگی سریع‌تر و ساماندهی بازار بانه هستیم.

وی ادامه ‌داد: مردم بانه که انتظار داشتند این شهر به منطقه آزاد تجاری تبدیل شود، اکنون با بسته شدن مرز‌، شاهد هستند که کالا به سختی تأمین می‌شود؛ به‌طوری که هزینه ‌ورود کالا از مرز چند برابر شده و این امر روی قیمت تمام شده تمام کالا‌ها تأثیر گذاشته است.

مروتی تصریح ‌کرد: با بسته شدن مرز بانه، چند روزی است که بازاریان و کسبه پاساژ‌ها دست به تعطیلی مغازه‌ها و پاساژ‌ها بزنند و جمعیتی نیز در مقابل فرمانداری این شهر تجمع کنند؛ ناگفته نماند که این بازار تنها متعلق به بانه نیست و از بیش‌تر شهر‌ها و استان‌های اطراف نیز مردم برای کسب‌وکار و امرار معاش به بانه سفر می‌کنند.

رییس اتاق اصناف بانه اظهار ‌کرد: در شهرستان بانه حتی یک کارخانه نیست که افراد در آن مشغول به‌کار شوند؛ همچنین در بخش کشاورزی، دامپروری و باغداری به آن میزانی که باید باشد، امکاناتی وجود ندارد؛ به همین دلیل مردم این شهر برای تأمین معاش خود نیاز به باز بودن بازارچه‌های مرزی دارند.