نمایندگان مجلس باید مانع خریدهای خارجی خصولتی‌‌ها شوند

در یازدهمین نشست کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران مطرح شد نمایندگان مجلس باید مانع خریدهای خارجی خصولتی‌‌ها شوند با شروع سال جدید، کمیسیون‌های تخصصی اتاق تهران دور تازه‌ای از فعالیت‌های خود را آغاز کردند. کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران که طی سال گذشته، با تجزیه و تحلیل مسایل و مشکلات بنگاه‌های بخش‌خصوصی در […]

در یازدهمین نشست کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران مطرح شد

نمایندگان مجلس باید مانع خریدهای خارجی خصولتی‌‌ها شوند

با شروع سال جدید، کمیسیون‌های تخصصی اتاق تهران دور تازه‌ای از فعالیت‌های خود را آغاز کردند. کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران که طی سال گذشته، با تجزیه و تحلیل مسایل و مشکلات بنگاه‌های بخش‌خصوصی در حوزه انرژی و ارایه راهکارهای پیشنهادی برای رفع مشکلات این بخش، کارنامه موفقی از خود بر جای گذاشت، در نخستین نشست سال جدید با دعوت از مدیران بنگاه‌ها و تشکل‌های بخش انرژی پیرامون برنامه عملیاتی این کمیسیون در سال ۹۷ بحث و گفت‌و‌گو شد.

‌به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط عمومی اتاق تهران، کمیسیون انرژی ‌و محیط‌زیست در سال گذشته با هم‌فکری فعالان اقتصادی و تشکل‌ها توانست به جدی‌‌ترین مطالبات بخش خصوصی در حوزه انرژی دست یافته و خواسته‌های مدون را برای اجرایی شدن در اختیار نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار دهد. اصلاح قیمت حامل‌های انرژی، هدفمندی یارانه‌ها، اصلاح نرخ ارز، پرداخت بدهی دولت به بخش‌خصوصی، کوچک‌سازی دولت، حداقل‌سازی مداخلات دولت در اقتصاد، استفاده از سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی و فاینانس توسط بخش‌ خصوصی و حذف مقررات زائد از جمله مطالبات و خواسته جدی فعالان اقتصادی حوزه انرژی از دولت است.

اعضای کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران در نخستین نشست این کمیسیون در سال جدید، علاوه بر این‌که بر پیگیری مطالبات تبیین شده خود در سال‌جاری تأکید کردند، نسبت به وضع هرگونه محدودیت غیرتعرفه‌ای برای واردات کالا توسط بخش خصوصی، واکنش نشان دادند.

آن‌طور که برخی از فعالان اقتصادی هشدار دادند، طرحی در مجلس از سوی برخی نمایندگان به فوریت گذاشته شده که به بهانه حمایت از کالای ایرانی، ممنوعیت و محدودیت در واردات و تجارت خارجی را نشانه گرفته است.

از این‌رو، اعضای کمیسیون انرژی ‌و محیط‌زیست اتاق تهران در نخستین گام برای اعلام مخالفت با این طرح احتمالی، ارسال پیامک انتقادی به نمایندگان مجلس را در دستور کار قرار دادند تا مخالفت فعالان اقتصادی با هرگونه اعمال محدودیت در واردات و کسب‌و‌کار بخش خصوصی را به گوش آنان برسانند. اعضای این کمیسیون در ادامه، قصد دارند تا طی گفت‌و‌گوی حضوری و تلفنی با نمایندگان مجلس و طراحان اعمال محدودیت بر واردات کالا، آنان را از عواقب ناگوار این تصمیم آگاه کرده و یادآور شوند که نمایندگان مجلس باید مانع خریدهای خارجی خصولتی‌‌ها شوند و کسب‌و‌کار بخش ‌خصوصی کشور را بیش از این، با روش‌های غیرتعرفه‌ای به خطر نیندازند.

رویگردانی شرکت‌های خارجی از توافقات با ایران

رییس کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران در این نشست، با اشاره به شعار حمایت از کالای ایرانی، گفت: در وهله اول باید بررسی شود که آیا تمام نیازهای کشور را باید از داخل تأمین کرد و همچنین آیا باید همه تولیدات خرد و کلان را مورد حمایت قرارداد؟

رضا پدیدار با بیان این‌که حمایت از کالای ایرانی با رویکرد صادرات و تعامل با کشور‌ها و بنگاه‌های خارجی امکان‌پذیر است، افزود: متأسفانه در سال گذشته یک شرکت اتریشی که قرار بود در پروژه‌های نفتی ایران مشارکت کند و با بخش خصوصی و دولت نیز نشست‌های متعددی تا رسیدن به توافق به انجام رسانده بود، به یکباره تغییر مسیر داد و با شرکت ملی نفت ابوظبی به توافق همکاری رسید.

وی افزود: کره‌جنوبی نیز که از شرکای تجاری و از خریداران بزرگ نفت ایران است در حال کم کردن وابستگی خود به نفت ایران است به‌طوری که این کشور به‌رغم موافقت‌نامه‌های قبلی با دولت، به دنبال جایگزین برای میعانات گازی ایران است و شرکت هیوندای ‌اویل این کشور نیز با کاهش وابستگی خود به نفت ایران اولین محموله نفتی خود را از کشور نروژ خریداری کرده است.

توجه به صادرات و استفاده از تجارب بنگاه‌های بزرگ خارجی

مهدی شریفی نیک‌نفس دیگر عضو کمیسیون نیز توجه بیش‌تر کمیسیون بر موضوع صادرات حوزه انرژی در سال‌جاری تأکید کرد و گفت: در این خصوص می‌توان از تجارب و دانش کشورهای بزرگ استفاده کرد و با دعوت از بنگاه‌های بزرگ دنیا به ایران و برگزاری جلسات آموزشی، دانش آنان را برای ارتقای توانمندی بنگاه‌های کشور در صادرات محصولات نفت و پتروشیمی به‌کار گرفت.

اردشیر دادرس رییس انجمن سی‌ان‌جی (CNG) کشور نیز بر دستیابی به راهکارهای جایگزینی هدفمندی یارانه‌ها تأکید کرد و گفت: طرح کارت اعتباری سوخت که سال گذشته طی چندین جلسه در کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران مورد نقد و بررسی قرار گرفت، برای سال‌جاری نهایی خواهد شد.

برنامه ۹ گانه کمیسیون در سال ۹۷

در ادامه این نشست، کارشناس کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران محور برنامه‌های عملیاتی این کمیسیون در سال‌جاری را تشریح کرد. آهنگران با بیان این‌که بسته برنامه‌های کمیسیون در ۹بند تدوین و برای بررسی و تصویب در اختیار اعضای کمیسیون قرار گرفته است، افزود: برای پیگیری و اجرای هر یک از برنامه‌ها، یک مسؤول یا کمیته در نظر گرفته شده است تا طی بازه زمانی تعیین شده نسبت به اجرای آن اقدام شود.

در پایان این نشست، مقرر شد طی روزهای آتی اعضای کمیسیون نظرات و دیدگاه‌های خود پیرامون برنامه‌های تدوین شده و معرفی مسؤولین اجرای هر یک از آن را در اختیار این کمیسیون قرار دهند.