تأثیر املاح آب در نارسایی کلیه کارشناس دیالیز اداره بیماریهای خاص وزارت بهداشت مهمترین عوامل بروز بیماری نارسایی کلیه در کشور را برشمرد و گفت: سالانه حدود ۲۵۰۰ بیمار دیالیزی جدید به بیمارانمان اضافه میشود. به گزارش ایسنا، فرازمند، با بیان اینکه طبق آمار سال ۹۶ حدود ۳۰ هزار بیمار دیالیز خونی و ۱۶۰۰ بیمار […]
تأثیر املاح آب در نارسایی کلیه
کارشناس دیالیز اداره بیماریهای خاص وزارت بهداشت مهمترین عوامل بروز بیماری نارسایی کلیه در کشور را برشمرد و گفت: سالانه حدود ۲۵۰۰ بیمار دیالیزی جدید به بیمارانمان اضافه میشود.
به گزارش ایسنا، فرازمند، با بیان اینکه طبق آمار سال ۹۶ حدود ۳۰ هزار بیمار دیالیز خونی و ۱۶۰۰ بیمار دیالیز صفاقی در کشور وجود دارد، گفت: میزان بروز و شیوع دیالیز در کشورهای مختلف، متفاوت است. البته میزان بروز جهانی دیالیز بهطور متوسط ۱۰۰ در میلیون است. از آنجایی که سن یکی از عوامل تأثیرگذار در دیالیز است، میبینیم که میزان بروز آن در کشورهایی با جمعیت مسنتر بیشتر و در کشورهای دارای جمعیت جوان، کمتر است.
کارشناس دیالیز اداره بیماریهای خاص وزارت بهداشت، مهمترین عوامل بروز نارسایی کلیه را دیابت و فشار خون عنوان و اظهارکرد: باید توجه کرد که این دو عامل خود معلول بیتحرکی، چاقی، کشیدن سیگار، تغذیه نامناسب، سبک زندگی و… است. از طرفی سن هم در بروز دیالیز حایز اهمیت بوده و بر همین اساس در جمعیت کهنسال احتمال نارسایی کلیه بیشتر است. البته یکسری عوامل مانند عفونتها نیز در بروز این بیماری مؤثر است که البته در کشور ما میزان قابل توجهی را به خود اختصاص نمیدهد. عوامل انسدادی و اورولوژیک هم میتواند در بروز نارسایی کلیه نقش داشته باشند.
فرازمند در پاسخ به برخی گمانهزنیها مبنی بر تأثیر املاح آب در ایجاد نارسایی کلیه، گفت: باید توجه کرد که تأثیر داشتن املاح آب حتی در سنگسازی کلیه هم ثابت نشده است. بنابراین نمیتوان گفت که این املاح در ایجاد نارسایی کلیه مؤثر هستند. بنابراین برای پیشگیری از بروز دیالیز باید از بروز چاقی پیشگیری کرده و تحرک کافی، سبک زندگی مناسب و تغذیه سالم و… داشت. باید توجه کرد که کلیه از عناصر بیصدایی است که فرد را متوجه نارسایی نمیکند، اما افراد زمانی متوجه نارسایی کلیه میشوند که دیگر کلیه کار نمیکند و بیمار باید دیالیز شود و در قدم بعدی هم به سمت پیوند برود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.