مسؤولان در نظام جمهوری اسلامی خادم و نوکر مردم هستند

رییس‌جمهور مسؤولان در نظام جمهوری اسلامی خادم و نوکر مردم هستند رییس‌جمهور با اشاره به تصمیم دولت در زمینه تعیین نرخ ارز گفت: این تصمیم برای ۸۰ میلیون ایرانی مناسب بود، شاید برای بعضی هم خوب نبود اما ما باید به فکر اکثریت باشیم. به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین‌حسن‌روحانی در نشست هم‌اندیشی مدیران ارشد دولت تدبیر […]

رییس‌جمهور

مسؤولان در نظام جمهوری اسلامی خادم و نوکر مردم هستند

رییس‌جمهور با اشاره به تصمیم دولت در زمینه تعیین نرخ ارز گفت: این تصمیم برای ۸۰ میلیون ایرانی مناسب بود، شاید برای بعضی هم خوب نبود اما ما باید به فکر اکثریت باشیم.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین‌حسن‌روحانی در نشست هم‌اندیشی مدیران ارشد دولت تدبیر و امید با اشاره به این‌که من از سیستم ارزی کشور ناراضی بودم و از سیستم فعلی هم خیلی خشنود نیستم، اظهارکرد: ما باید به سیستم سومی برسیم.

وی در ادامه افزود: در گذشته ما دلار را با هواپیما وارد کشور می‌کردیم و آن را به بانک مرکزی می‌دادیم و هر روز بانک مرکزی پول‌‌ها را با گونی به صرافی‌‌ها می‌داد و معلوم نبود صرافی‌‌ها ارز را به چه کسانی می‌دادند. بانک‌ها هم تماشا می‌کردند و گاهی هم خودشان از صرافی‌‌ها یا دلال‌‌ها ارز تهیه می‌کردند. اکنون ارز باید با حواله داده شود. حداکثر کار هم برعهده بانک‌هاست. صرافی‌های غیرمجاز و دلال‌‌ها هم باید کنار گذاشته شوند. در شرایط قبلی به نیازمند واقعی ارز نمی‌رسید و ناچار می‌شد با صرافی یک جور دیگری ببندد تا ارز خود را بگیرد و تولید راه بیندازد یا واردات داشته باشد.

روحانی تأکید کرد: ما باید نرخ واحدی برای ارز می‌داشتیم و این کار ضروری بود. گرگ‌های خارجی یا برخی افراد سودجو شرایطی به‌وجود آوردند و آرامش بازار ارز را متزلزل کردند که باید بررسی شود چه مقدار فشار خارجی، چه مقدار تبلیغات و چه مقدار عوامل دیگری که من نمی‌توانم بگویم در این تزلزل بازار ارز نقش داشتند. من نمی‌خواهم بگویم شرایط امروز ارز بهترین شرایط است و من هم دنبال شیوه دیگری هستم، ولی در شرایط فعلی تصمیمی که گرفته شد، کاملاً درست بود. این تصمیم به اجماع همه دوستان اقتصادی و کارشناسان اتخاذ شده است. این تصمیم برای این بود که واردات کالاهای موردنیاز کشور راحت انجام شود.

رییس‌جمهور با بیان این‌که واردکنندگان و تولیدکننده باید خیالشان راحت باشد، خاطرنشان‌کرد: همه مردم هم بدانند کسی که بهانه ارزی می‌آورد، بهانه او نادرست است. واردکننده با سقف سفارش می‌تواند ارز دریافت کند. به تولید‌کننده هم ارز لازم داده می‌شود و تا پایان سال حداکثر ۵ درصد نرخ ارز تغییر خواهد کرد.

روحانی با بیان این‌که حمایت از کالای ایرانی یعنی تأمین مواداولیه برای تولید کالا در کشور گفت: ما تأمین مواداولیه تولید کالا‌ها را تضمین می‌کنیم.

رییس‌جمهور همچنین گفت: ما در تولید برخی کالا‌ها اشکال داریم و باید کالایی تولید کنیم که هم کیفیت بالایی داشته باشد و هم قیمت مناسب که در این زمینه بانک‌ها اولین مسؤول هستند. آمار ارایه تسهیلات به بانک‌ها در سال ۹۶، خوشحال‌کننده نیست. بانک‌ها باید در سریع‌‌ترین زمان ممکن به تولیدکنندگان وام بدهند. مالیات تولیدکننده را هم نباید بالا برد بلکه باید از آنهایی مالیات گرفت که تاکنون مالیات نداده‌اند. کسانی هم که مالیات نمی‌دهند باید به مردم معرفی شوند تا مردم از آنها کالا نخرند.

وی تأکیدکرد: تصمیم اخیر ارزی کار را برای قاچاق سخت کرده است. آنها هم که می‌خواهند پول از کشور خارج کنند دچار مشکل شده‌اند. ما متعهد نیستیم که پول تهیه کنیم تا عده‌ای خارج از کشور خانه یا ویلا بخرند. تصمیم ما برای ۸۰ میلیون نفر مناسب است، شاید برای بعضی هم خوب نباشد ولی ما به فکر اکثریت هستیم. این تصمیم در مقطع فعلی لازم بود. البته ممکن است در آینده شیوه دیگری اجرا شود. از سویی این تصمیم پیشاپیش تو دهنی برای تصمیم آمریکا در روز ۲۲ اردیبهشت است. تمام امید آنها این بود که علیه ملت قدم‌ بردارند تا بازار داخلی به‌هم بریزد. من به مردم قول می‌دهم توطئه دشمن نقش بر آب شده و چه برجام باشد چه نباشد، ما مشکلی نخواهیم داشت.

رییس دولت تدبیر و امید تأکیدکرد: خود نظام آمریکا هم نمی‌داند در ۲۲ اردیبهشت می‌خواهد چه بکند. آنها نمی‌دانند ساعت بعد رییس‌جمهورشان چه می‌خواهد بکند. این شده زندگی مردم آمریکا و این یکی از نقاط بسیار عجیب در تاریخ آمریکاست. ما هم برای برجام برنامه‌های لازم را تهیه کردیم. دستورات لازم به سازمان انرژی اتمی هم داده شده است. مردم هم بدانند زندگی و تجارت آنها دچار مشکل نمی‌شود.

رییس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این‌که مسؤولان در نظام جمهوری اسلامی ایران خادم و نوکر مردم هستند، گفت: ما باید به فکر مردم باشیم و برای خدمت به آنها تلاش کنیم. اگر مدیر یا کارمندی به مردم احترام نگذاشت او نمی‌تواند صاحب آن صندلی و میز باشد زیرا او غاصب است. در گزینش‌‌ها از غسل و وضو یا آبا و اجداد و همسایگان سؤال می‌پرسیم اما یک کلمه نمی‌پرسیم که آیا تو به خدمت به مردم متعهد هستی؟ اگر از سال ۵۸ تاکنون رفتار ما با مردم بهتر شده است، پس مسیر انقلاب درست است. اساس انقلاب این است که ما به مردم احترام بگذاریم و مشکل مردم را حل کنیم. اگر دولت مشکل مردم را کم کند، معلوم است ما انقلاب را فهمیده‌ام اما اگر گره‌ها را بیش‌تر کردیم معلوم می‌شود در مسیر انقلاب نیستیم. اگر در نظرسنجی‌‌ها فهمیدیم مردم از مسؤولان به خاطر رفتارشان راضی‌تر شده‌اند، پس ما موفق هستیم. ما دشمن و بدخواه داریم اما باید خودمان را اصلاح کنیم.

وی در ادامه تصریح کرد: من می‌فهمم در کشور کم آبی داریم، می‌دانم مردم نگران برخی رفتارهای دشمنان هستند. می‌دانم مشکل محیط‌زیست و بیکاری داریم اما این مشکلات با برنامه‌ریزی و همکاری حل می‌شود. ما برای حل این مشکلات باید از مردم کمک بگیریم. آنها را قانع کرده و با خود همراه کنیم تا مردم پشتیبان ما شوند.

وی ادامه داد: ما باید به مردم توضیح بدهیم مشکل چیست. اگر مردم اطلاع کافی نداشته باشند دیگران می‌توانند مردم را تحریک کنند. ما با مردم کم حرف می‌زنیم. مدیران دولتی ما روزه سکوت گرفته‌اند. نمی‌دانم از چه می‌ترسند. هر کس در پست مدیریتی خود باید بداند طبق قانون اساسی و وظیفه شرعی، دارای توانمندی بالایی است و باید به وظیفه خود عمل کند و اگر می‌ترسد و از اخم این و آن هراس دارد، باید کنار برود. واجب نیست این افراد تا پایان ۴ سال بر صندلی خود بنشینند.

رییس‌جمهور خاطرنشان‌کرد: فضای مجازی برای همین است، برای نظارت عامه مردم است. فضای مجازی یعنی امر به معروف و نهی از منکر. با گرفتن یقه مردم و جنگ و دعوا که امر به معروف نمی‌شود. موبایل راه امر به معروف و نهی از منکر است. نمی‌دانم چرا بعضی‌‌ها از موبایل بدشان می‌آید. از شبکه‌های اجتماعی بدشان می‌آید. از این‌که مردم اطلاعات داشته باشند، خوششان نمی‌آید. ما باید بر مبنای حقوق شهروندی عمل کنیم. اطلاع، نظارت و انتقاد حق مردم است. مردم از ما انتقاد کنند. ما دل نازک یا زودرنج نیستیم که با یک انتقاد آسمان و زمین را به هم بریزیم. ظاهراً هم غیر از دولت مردم نمی‌توانند از جای دیگری انتقاد کنند. مردم از رییس‌جمهور هم انتقاد کنند که بعضی‌ها از انتقاد از رییس‌جمهور خوشحال می‌شوند. ما باید فضا را برای اطلاع مردم فراهم کنیم. حالا این‌که شبکه‌ای در کشور انحصار نداشته باشد، حرف درستی است ولی بگذارید مردم زندگی کنند.