بازگشت گورخر ایرانی به پارک ملی کویر مرکزی طرح معرفی مجدد گورخر ایرانی به پارک ملی کویر مرکزی از زیستگاههای مستعد اجرای مناطق مختلف عملیاتی میشود. قرار است این طرح پس از گذشت ۳۳ سال در هفته محیطزیست افتتاح شود. به گزارش سیناپرس، گورخر ایرانی که از آن به عنوان خر وحشی آسیایی نیز یاد […]
بازگشت گورخر ایرانی به پارک ملی کویر مرکزی
طرح معرفی مجدد گورخر ایرانی به پارک ملی کویر مرکزی از زیستگاههای مستعد اجرای مناطق مختلف عملیاتی میشود. قرار است این طرح پس از گذشت ۳۳ سال در هفته محیطزیست افتتاح شود.
به گزارش سیناپرس، گورخر ایرانی که از آن به عنوان خر وحشی آسیایی نیز یاد میشود، از پستانداران بزرگ و از اسبسانان بومی بیابانهای سوریه، ایران، هند و تبت است که بسیاری این گونه را به عنوان گورخر ایرانی نیز میشناسند.
گورخر ایرانی از الاغ کمی بزرگتر است و شباهت بیشتری به اسب دارد اما نسبت به اسب پاهای کوتاهتری دارد و رنگ آن در فصول مختلف تغییر میکند، به نحوی که در تابستان رنگی قهوهای مایل به سرخ و در زمستان قهوهای مایل به زرد دارد و بر پشت آن، نواری سیاه که با رنگ سفید احاطه شده، مشاهده میشود.
در حدود ۵۰ سال گذشته، دو سوم از وسعت ایران جزو زیستگاه گورخر ایرانی بود و گلههای بزرگ گور در بسیاری از مناطق کشور مشاهده میشدند اما شکار بیرویه و تخریب زیستگاه، بلای جان این گونه شد و وسعت زیستگاه این جانور را به شدت محدود کرد.
گورخر ایرانی در تمامی مناطق کویری کشور جز استانهای سمنان و فارس منقرض شده است و هماکنون جمعیت آزاد گورخر ایرانی تنها در توران در استان سمنان و زیستگاه بهرام گور در استان فارس وجود دارد.
هماکنون زیستگاه توران در استان سمنان نیز که ذخیرهگاه زیست کره محسوب میشود، مهمترین زیستبوم این گونه در خطر انقراض است.
هزار گونه گیاهی در معرض انقراض
ولیا…مظفریان در این زمینه اظهارکرد: با افزایش چند برابری جمعیت، توسعه بیرویه شهر و روستاها، افزایش ساخت و سازها و تخریب روزافزون منابع طبیعی، گونههای گیاهی در حال کوچک شدن و نابودی هستند.
به گزارش ایرنا، وی در ادامه از نبود پژوهشهای عملیاتی در زمینه استحصال و بررسی مواد مؤثره گیاهان دارویی کشور انتقاد کرد و افزود: با وجود اینکه در زمینه ترکیبات و خاصیت گیاهان دارویی در دانشگاهها مقالات فراوانی تدوین شده است اما در زمینه اقدامات بالینی برای استحصال مواد مؤثره این گیاهان و استفاده از آن در درمان بیماران، اقدام خاصی صورت نگرفته است.
استاد دانشگاه تهران افزود: از مجموع گونههای گیاهی موجود در کشور نیز ۸۵۰ گونه دارای ماده مؤثره دارویی شناخته و معرفی شده است که تنها ۳۵۰ مورد از این تعداد در عطاریها استفاده میشود و مابقی ناشناخته است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.