زیاده خواهی واسراف گرایی نفس طبیعت را به شماره انداخته است خاک به عنوان یکی از منابع پایه زیستمحیطی و ثروتهای خدادادی در سالهای گذشته قربانی توسعه نامتوازن صنعتی و رفتارهای نابخرادانه شده بهطوریکه نامهربانی با مام زمین موجب شده که بحران زیستی خاک به معضلی جدی تبدیل شود. به گزارش ایرنا، تخریب منابع زیستی […]
زیاده خواهی واسراف گرایی نفس طبیعت را به شماره انداخته است
خاک به عنوان یکی از منابع پایه زیستمحیطی و ثروتهای خدادادی در سالهای گذشته قربانی توسعه نامتوازن صنعتی و رفتارهای نابخرادانه شده بهطوریکه نامهربانی با مام زمین موجب شده که بحران زیستی خاک به معضلی جدی تبدیل شود.
به گزارش ایرنا، تخریب منابع زیستی و روند رو به رشد بیابانزایی، آلایندگی خاک با شیرابههای زباله، پسابهای مسموم صنعتی و کشاورزی و تبعات کم آبی بر بافت خاک، امروز شرایط را به جایی رسانده که حال زمین و پوشش ارزشمند آن رو به وخامت دارد.
پسماندهای پراکنده در محیطزیست به شکلی آزاردهنده چهره شهرها و عرصههای طبیعی را نازیبا کرده و رفتارهای نادرست در استفاده بیمارگونه از پلاستیکها که تجزیهناپذیر هستند کار را به جایی رسانده که انسان در حال مدفون شدن در تلی از مواد دورریز خطرناک و تجدیدناپذیر است.
مدیرعامل مؤسسه سبزاندیشان اراک گفت: سبک زندگی تخریبگر در قرن حاضر هدیه نامبارک انسان به طبیعت است و الگوی مصرفگرایی در زندگی اغلب مردم بدون توجه به آسیبهای زیستی، زنگ خطر را به صدا درآورده است.
حمیداخوان افزود: میانگین تولید پسماند در ایران بالاتر از جهان است که این بیانگر رعایت نکردن اصول سبک زندگی مناسب است و عادات زیادهخواه و اسرافگرا نفس طبیعت را به شماره انداخته است.
وی ادامهداد: زندگی انسان بدون زباله امری محال است اما میتوان با مدیریت بهینه مصرف و رفتارهای همخوان با طبیعت تخریبها را به حداقل رساند و این مهم باید از فرد فرد مردم آغاز شود.
اخوان اظهارکرد: طیفی از آسیبها از طریق مصرف بیرویه شویندهها و حلالها به منابع پایه آب و خاک وارد میشود که تأثیرات آن تا مدتهای طولانی باقی میماند و انتظار است که مردم در هنگام خرید، شویندههای کم خطرتر را انتخاب کنند و رفتارهای مصرف را نیز دستخوش تغییرات اساسی قرار دهند.
وی گفت: براساس قانون و آییننامه اجرای مدیریت پسماند، از سال ۹۰ مراکز استانها و شهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت موظف به تفکیک پسماند از مبدأ هستند اما، این مهم مورد توجه قرار نگرفته و تنها در بخشهایی از کشور به صورت مقطعی و پراکنده اجرا شده است.
مدیرعامل مؤسسه سبزاندیشان اراک افزود: همه باید برای حفاظت از محیطزیست و زمین فراتر از قانون حرکت کنند اما هنوز برنامههای قانونی در این راستا در کلانشهر اراک اجرایی نمیشود.
اخوان گفت: برنامه مدیریت جامع پسماند به معنای واقعی در استان مرکزی و اراک وجود ندارد و در این راستا برنامهها و تصمیمات به صورت مقطعی اجرایی میشود.
وی تصریح کرد: سطح آبهای زیرزمینی استان مرکزی و کلانشهر اراک به شدت کاهش یافته که اگر به مسأله نفوذ شیرابههای پسماند در زمین توجه نشود، وضعیت بحرانی، خطرناک و سخت جبران برای زمین و سلامت بشر ایجاد خواهد شد و پدیده نشست زمین، تغییرات بافت و ساختار خاک و شوری آب در برخی از مناطق نیز خود مصیبتی است که در حال بزرگ شدن است.
مدیرعامل مؤسسه سبزاندیشان اراک عنوانکرد: تأثیرات آلودگی خاک و آبهای زیرزمینی کمتر در چشم مردم است اما تبعات عمیق و مخربی دارد که به مراتب دامنه وسعت آن از پیامدهای آلودگی هوا بیشتر است و باید در این راستا حساسیت لازم در مردم ایجاد شود.
نماینده سازمانهای مردم نهاد در تدوین برنامه ششم توسعه کشور گفت: هفته زمین پاک فرصتی است که با عینک تیزبین فعالیتهای استانی در حراست از سرمایههای خاک و آب ارزیابی شود و نواقص موجود با همراهی بخشهای مختلف مورد بازنگری قرار گیرد.
دوم تا نهم اردیبهشتماه به عنوان هفته زمین پاک نامگذاری شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.