شیوع بیتحرکی در ۳۹ درصد ایرانیهای بالای ۱۸ سال رییس انجمن فیزیوتراپی ایران از شیوع بیتحرکی در ۳۹ درصد ایرانیهای بالای ۱۸ سال خبر داد و گفت: سبک غلط زندگی عامل اصلی این بیتحرکی است؛ درحالی که در دنیا کمتر از ۲۰ درصد این گروه سنی بیتحرک هستند. به گزارش ایرنا، محمدعلیمحسنیبندپی با تأکید بر […]
شیوع بیتحرکی در ۳۹ درصد ایرانیهای بالای ۱۸ سال
رییس انجمن فیزیوتراپی ایران از شیوع بیتحرکی در ۳۹ درصد ایرانیهای بالای ۱۸ سال خبر داد و گفت: سبک غلط زندگی عامل اصلی این بیتحرکی است؛ درحالی که در دنیا کمتر از ۲۰ درصد این گروه سنی بیتحرک هستند.
به گزارش ایرنا، محمدعلیمحسنیبندپی با تأکید بر این که ابتلا به بیماریهای عضلانی اسکلتی ارتباط مستقیمی با بیتحرکی دارد، اظهارکرد: برای حفظ سلامت و پیشگیری از بروز این بیماریها، لازم است هر فرد پیادهروی روزانه (بین ۳ تا ۵هزار قدم) داشته باشد.
وی با بیان این که در گذشته مشکلات اسکلتی در سنین زیر ۱۵ در کشور نداشتیم، نسبت به بروز این مشکلات در کودکان و نوجوانان هشدار داد و گفت: زندگی ماشینی، بازیهای رایانهای و تکالیف زیاد درسی سبب شیوع بیتحرکی در این قشر از جامعه که آیندهسازان کشور هستند، شده است؛ این مسأله بسیار جدی است که باید از هماکنون نسبت به آن تدابیر پیشگیرانهای در سطح وزارت بهداشت اندیشیده شود.
محسنی بندپی به افزایش جمعیت سالمندان کشور تا سال ۱۴۲۹ اشاره کرد و افزود: تا حدود ۳ دهه آینده جمعیت سالمند ایران، حدود ۳۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهد به گونهای که از هر ۳ نفر یک نفر سالمند خواهد بود؛ اگر اکنون به موضوع مهم پیشگیری از بروز عوارض و بیماریهای عضلانی اسکلتی پرداخته نشود، در آینده با سونامی سالمندی در کشور و حجم بالای بیماریهایی از این نوع رو به رو خواهیم بود.
وی در توضیح در خصوص شیوع عارضه کمردرد در سنین و مشاغل مختلف در ایران گفت: کمردرد مختص سن یا قشر خاصی از جامعه نیست؛ به دلیل نداشتن سبک صحیح زندگی، حتی افراد تحصیلکرده مانند جراحان از مشکلات اسکلتی در امان نیستند و کمردرد به عنوان یکی از شایعترین مشکلات اسکلتی شیوع زیادی در بین ایرانیها دارد.
محسنیبندپی گفت: این درحالی است که با مشاورههای بهداشتی و فیزیوتراپی میتوان از بروز بسیاری از این نوع مشکلات پیشگیری کرد؛ بنابراین لازم است مانند کشورهای پیشرفته دنیا، بیماران در کنار بررسیها و معاینات دورهای پزشکی از نظر سلامت سیستم اسکلتی بدن نیز بررسی شوند تا در صورت بروز عارضه به موقع از پیشرفت آن پیشگیری کرد.
** افزایش حدود ۵۰ درصدی جمعیت افراد چاق طی ۶ سال گذشته
رییس انجمن فیزیوتراپی ایران گفت: طبق بررسیهای صورت گرفته طی ۶ سال گذشته، ۵۰ درصد زنان و ۴۰ درصد مردان ایرانی چاق شدهاند؛ چاقی عامل اصلی بروز مشکلات اسکلتی و مفصلی است و این روند افزایش چاقی میتواند زنگ خطری در این زمینه باشد.
محسنیبندپی افزود: خرده شدن دیسکهای بین مفصلی در بین جوانان از جمله عوارضی است که در گذشته کمتر مشاهده میشد اما اکنون در کشور شیوع زیادی یافته است.
وی خاطرنشانکرد: باید به معلمان آموزش داد تا تکالیف درسی کمتری به دانشآموزان دهند تا فرصت بیشتری برای تحرک و ورزش داشته باشند، زنگ ورزش در مدارس حذف نشود و با جدیت به آن پرداخته شود و وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت مردم به امر پیشگیری توجه بیشتری کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.