کشف منابع هیدروکربوری جدید در خلیج‌فارس و دریای عمان

کشف منابع هیدروکربوری جدید در خلیج‌فارس و دریای عمان رییس پژوهشگاه نفت گفت: در نتیجه اجرای طرح مروارید که با هدف شناسایی منابع هیدروکربوری جدید انجام شد، موفق شدیم منابع جدیدی را در دریای عمان و خلیج‌فارس شناسایی کنیم. به گزارش مهر، جعفر توفیقی، رییس پژوهشگاه صنعت نفت در نشست خبری با بیان این‌که جدی‌‌ترین […]

کشف منابع هیدروکربوری جدید در خلیج‌فارس و دریای عمان

رییس پژوهشگاه نفت گفت: در نتیجه اجرای طرح مروارید که با هدف شناسایی منابع هیدروکربوری جدید انجام شد، موفق شدیم منابع جدیدی را در دریای عمان و خلیج‌فارس شناسایی کنیم.

به گزارش مهر، جعفر توفیقی، رییس پژوهشگاه صنعت نفت در نشست خبری با بیان این‌که جدی‌‌ترین سیاست پژوهشگاه افزایش تعاملات با صنعت نفت است، گفت: در تلاش هستیم تا نیازهای صنعت نفت را شناسایی کرده و با رصد فناوری‌های مورد نیاز این صنعت در آینده، گام مؤثری در توسعه و بهبود شرایط برداشته شود.

وی پژوهشگاه صنعت نفت را نقطه اتکای صنعت نفت دانست و افزود: در تلاش هستیم تا با روزآمد‌ترین دستاوردهای خود در زمینه دانش و فناوری بهره‌وری صنعت نفت را ارتقا دهیم.

به گفته این مقام مسؤول، روند فعالیت‌های پژوهشگاه صنعت نفت در فضایی رقابتی قرار گرفته است که این به معنای ارایه کالا، خدمات، دانش و فناوری با کیفیت بالا، در سریع‌‌ترین حالت و البته با مناسب‌‌ترین قیمت تمام شده عرضه کند. در برخی موارد شاهد برون‌سپاری پروژه‌ها به شرکت‌های خارجی به بهانه قیمت تمام شده مناسب، کیفیت مطلوب و سرعت بالای انجام است که اهمیت رقابتی شدن و کاهش بوروکراسی در پژوهشگاه نفت را دو چندان می‌کند.

توفیقی در ارتباط با آخرین دستاوردهای این مجموعه توضیح داد: یکی از مهم‌ترین دستاوردهای پژوهشگاه صنعت نفت، طرح مروارید است که با استفاده از داده‌های ژئوفیزیک و زمین‌شناسی بررسی‌هایی در زمینه شناسایی ذخایر هیدروکربوری در محدوده خلیج‌فارس و دریای عمان فعالیت انجام داد که منجر به شناسایی منابع جدید هیدروکربوری در این ناحیه شد.

وی در توضیح بیش‌تر دستاوردهای تازه این پژوهشگاه ادامه داد: مرکاپتان‌زدایی از میعانات گازی پارس جنوبی در حال راه‌اندازی است، شیرین‌سازی گاز طبیعی در انستیتو گاز در حال بررسی و همچنین بررسی‌هایی در حوزه سنتزهای کاهنده هرزرفت گل حفاری در حال انجام است.

رییس پژوهشگاه صنعت نفت در پاسخ به پرسش دیگر مهر در ارتباط با نتایج اکتشاف منابع غیرمتعارف هیدروکربوری (نفت و گاز شنی) در دشت لرستان، اظهارداشت: این پروژه شناسایی با همکاری شرکت ملی اکتشاف انجام شد که با توجه به وفور منابع متعارف هیدروکربوری برداشت از این منابع غیرمتعارف در دستور کار نیست اما شناسایی آن انجام شده است. به این ترتیب شاهد اکتشاف منابع غیرمتعارف منابع هیدروکربوری در دشت لرستان و دریای عمان را هستیم که فاز دوم آن در حال تعریف و انجام است.

توفیقی از امضای قرارداد جدیدی بین پژوهشگاه نفت، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و یک شرکت خصوصی برای بومی‌سازی یک کاتالیست خبر داد و تصریح کرد: چندی پیش قراردادی بین پژوهشگاه صنعت نفت و سازمان انرژی اتمی به منظور ساخت یک سانتریفیوژ به نام سانتریفیوژ سنگ امضا شد که بخش نرم‌افزاری آن توسط پژوهشگاه و مراحل ساخت آن توسط انرژی هسته‌ای انجام شد. این سانتریفیوژ سابقاً آمریکایی و اروپایی بود که بومی‌سازی شد و قصد ثبت سفارش جدید نیز داریم.