دلایل ۳ گانه عدم موفقیت در فروش ۱۱۷ هزار مسکن مهر

  با گذشت بیش از یک ماه از آغاز ثبت نام و فروش واحدهای مسکن مهر فاقد متقاضی گزارش‌ها از استقبال اندک مردم از این واحد‌ها می‌دهد، به‌طوری که از ۱۱۷ هزار واحد مورد اشاره تنها برای ۷۰۰ واحد آن مشتری پیدا شده است. به گزارش فارس، دستورالعمل نهایی تعیین تکلیف واحدهای بدون متقاضی مسکن […]

 

با گذشت بیش از یک ماه از آغاز ثبت نام و فروش واحدهای مسکن مهر فاقد متقاضی گزارش‌ها از استقبال اندک مردم از این واحد‌ها می‌دهد، به‌طوری که از ۱۱۷ هزار واحد مورد اشاره تنها برای ۷۰۰ واحد آن مشتری پیدا شده است.

به گزارش فارس، دستورالعمل نهایی تعیین تکلیف واحدهای بدون متقاضی مسکن مهر به تمامی استان‌های کشور اواخر سال گذشته از سوی وزارت راه و شهرسازی ابلاغ و مقرر شد، واحدهای بدون متقاضی مسکن مهر در تمام شهر‌ها به قیمت تمام شده در بازار آزاد به متقاضیان واگذار شود.

در این دستورالعمل اعلام شد که اولویت واگذاری این واحد‌ها ابتدا با متقاضیانی است که شرایط ۴گانه مسکن مهر را داشته باشند و در صورت وجود واحد مسکونی فراتر از تقاضای واجدان شرایط، این واحد‌ها به افراد مجرد یا مالک هم فروخته می‌شود، تمام ادارات کل راه و شهرسازی (درمورد شهرهای ۲۵ هزار نفر جمعیت و بالاتر)، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی (درمورد شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت) و شرکت عمران شهر جدید محل وقوع ملک (درمورد شهرهای جدید) در سراسر استان‌ها موظفند، حداکثر ظرف مدت یک هفته از تاریخ صدور این دستورالعمل، واحدهای طرح مسکن مهر ساخته شده یا در دست احداث فاقد متقاضی واجد شرایط را با ذکر تعداد واحد، نام پروژه، شهر محل وقوع ملک، حدود میزان پیشرفت فیزیکی پروژه، مبلغ برآوردی تقریبی آورده متقاضی تعیین و از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی (سایت اینترنتی) مربوط برای اطلاع عموم اعلام کرده و همزمان نسبت به درج یک نوبت آگهی در روزنامه کثیرالانتشار (محلی یا سراسری) به منظور اطلاع‌رسانی برای مراجعه متقاضیان به پایگاه اطلاع‌رسانی (سایت اینترنتی) مربوطه اقدام کنند.

*۳ دلیل عدم استقبال از واحدهای مسکن مهر فاقد متقاضی

اما ۳ دلیل برای عدم استقبال متقاضیان از واحدهای مسکن مهر فاقد متقاضی متصور می‌شود، یکی از این دلایل را باید نحوه و عدم اطلاع‌رسانی مناسب در رسانه‌ها دانست.

افتتاح حساب به شیوه موجود و به نام متقاضی در بانک عامل و پرداخت سهم‌آورده وی حسب مورد به میزان حداقل ۵۰ درصد مبلغ تقریبی آورده نقدی (ظرف مدت ۷ روز از تاریخ اعلام) و پرداخت مابقی آن در موعد مقرر با رعایت قوانین و مقررات مربوطه الزامی است.

به نظر می‌رسد عدم اطلاع‌رسانی از سوی دستگاه‌های ذی‌ربط باعث شده تا عملاً دست‌های پشت‌پرده به فکر حراج و فروش آزاد واحدهای مسکن مهر فاقد متقاضی باشند.

این واحدهای فاقد متقاضی در شهرهایی واقع شده که بسیاری از مردم در ان هیچ اطلاعی از ورود به سایت ثبت نام ندارند و اگر هم داشته باشند توانایی و تبحر ورود به این سایت را ندارند.

گفته می‌شود واحدهای مسکن مهر فاقد متقاضی در سلفچگان، پرند، شیرین شهر، رامین، بینالود، لنگرود، هشتگرد، کهنوج و دهلران واقع شده‌اند.

دلیل دوم بعد از ناآگاهی و بی‌اطلاعی مردم، آماده نبودن این واحدهای مسکونی است. یعنی بسیاری از این واحد‌ها پیشرفت فیزیکی زیر ۶۰ درصد دارند.

اما نکته مهم که حایز اهمیت است؛ رکود بخش مسکن است که باعث شده متقاضیان کمی از این طرح دولت استقبال کنند.

گزارش فارس حاکی از این است که از ۱۱۷ هزار واحد مسکونی فاقد متقاضی تنها ۷۰۰ نفر برای این واحد‌ها ثبت نام کرده‌اند.

*مدیرعامل پرند: ۷۰۰۰ واحد را در سایت شهرهای جدید اطلاع‌رسانی کرده‌ایم

چندی پیش علی‌اکبر طاهری، مدیرعامل شهر جدید پرند با اعلام این‌که در شهر پرند ۷ هزار واحد مسکن مهر فاقد متقاضی وجود دارد گفته بود که از طریق رسانه‌ها آگهی فروش این واحد‌ها اعلام شده و آن را طبق دستورالعمل ابلاغی در سایت شرکت عمران و بهسازی شهر جدید پرند قرار دادیم، تا متقاضیان نام‌نویسی کنند و پروژه آنان مشخص شود.

 

طاهری تأکید کرد: قیمت مسکن مهر فاقد متقاضی را هم بررسی و قیمت نهایی را اعلام کردیم. ‌برخی طرح‌های فاقد متقاضی ۳۰ تا ۷۰ درصد تکمیل و با تسهیلات بانکی ساخته شده است و با ثبت نام و تکمیل واریزی طرح کامل خواهد شد.