اشک پیازکاران جنوب استان کرمان در آمد

اشک پیازکاران جنوب استان کرمان در آمد پس از گوجه‌فرنگی و هندوانه حالا قیمت پیاز هم با افت شدید مواجه شده است، کشاورزان جنوب کرمان این روز‌ها هر محصولی که می‌کارند سودش به جیب دلال‌ها می‌رود. به گزارش مهر، چند ماه قبل بود که مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی جنوب استان کرمان از اجرای طرح استمرار […]

اشک پیازکاران جنوب استان کرمان در آمد

پس از گوجه‌فرنگی و هندوانه حالا قیمت پیاز هم با افت شدید مواجه شده است، کشاورزان جنوب کرمان این روز‌ها هر محصولی که می‌کارند سودش به جیب دلال‌ها می‌رود.

به گزارش مهر، چند ماه قبل بود که مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی جنوب استان کرمان از اجرای طرح استمرار برای محصول پیاز و کشت این محصول در دو هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع جنوب کرمان خبر داد. حالا این محصول به بار نشسته اما روی دست کشاورزان مانده است.

دلالان پس از آن‌که هندوانه‌کاران و گوجه‌کاران را ورشکست کردند و پول دسترنجشان را به جیب خود سرازیر کردند حالا سراغ پیازکاران آمده‌اند.

لزوم چاره‌اندیشی مشکلات کشاورزان

چند روز قبل برای جلوگیری از افت قیمت شدید گوجه‌فرنگی که در مزرعه ۲۰۰ تومان خریداری می‌شد و در بازار به مصرف‌کنندگان ۲۰۰۰ تومان فروش می‌رفت طرح خرید توافقی محصول به قیمت ۳۷۰ تومان در دستور کار قرار گرفت اما این قیمت هم نمی‌تواند جلوی ضرر کشاورزان را بگیرد. قبل از سقوط قیمت گوجه، هندوانه‌کاران نیز با کاهش قیمت این محصول تا ۲۵۰ کیلو در مزرعه مواجه شدند، این در حالی است که همین محصول در کرمان به مصرف‌کنندگان از ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان فروخته می‌شود.

حالا دلالان سراغ پیاز‌کاران رفته‌اند، کشاورزان می‌گویند هر کیلو پیاز زرد ۳۰۰ تا ۴۰۰ تومان و هر کیلو پیاز قرمز ۵۰۰ تا ۷۰۰ تومان فروخته می‌شود اما قبل از افت قیمت هر کیلو از این محصول حداقل هزار تا هزار و ۲۰۰ تومان فروخته می‌شد.

مزارع را شخم بزنیم بهتر است

طی یک ماه گذشته در سال جاری کشاورزان شاهد افت پی‌درپی قیمت انواع محصولات کشاورزی بوده‌اند، کشاورزان برای جلوگیری از ورشکستگی و با توجه به تجربه سال‌های گذشته سعی کرده‌اند هر بخش از مزرعه را به کشت یک محصول اختصاص دهند که در صورت کاهش قیمت یک محصول با فروش محصول دیگر ضرر را جبران کنند اما در سال‌جاری کشاورزان با کاهش شدید قیمت در اکثر محصولات کشاورزی مواجه شده‌اند، حالا دیگر برداشت پیاز برای کشاورزان هم سود ندارد و چون نمی‌توان این محصول را خوراک دام کرد ترجیح می‌دهند مزارع خود را ر‌ها کنند و یا شخم بزنند.