تعلیق ارز دیجیتال تلگرام؛ سرنوشت نامشخص ۱٫۷ میلیارد دلار!

تعلیق ارز دیجیتال تلگرام؛ سرنوشت نامشخص ۱٫۷ میلیارد دلار! ارز دیجیتال تلگرام و بلاک چینی شدن آن، این روز‌‌ها سر و صدای زیادی بین کاربران و شبکه‌های اجتماعی به پا کرده است. اما طبق معمول همیشه افراد کلاهبردار از موقعیت‌ها و مردم ناآگاه برای پر کردن جیبشان استفاده می‌کنند اما در عین حال بحث نابودی […]

تعلیق ارز دیجیتال تلگرام؛ سرنوشت نامشخص ۱٫۷ میلیارد دلار!

ارز دیجیتال تلگرام و بلاک چینی شدن آن، این روز‌‌ها سر و صدای زیادی بین کاربران و شبکه‌های اجتماعی به پا کرده است. اما طبق معمول همیشه افراد کلاهبردار از موقعیت‌ها و مردم ناآگاه برای پر کردن جیبشان استفاده می‌کنند اما در عین حال بحث نابودی و تعلیق گرام هم در جریان است!

پیامرسان امن و محبوب تلگرام قصد دارد پلتفرم بلاک چین و ارز دیجیتال مخصوص به آن را راه‌اندازی کند که توسط آن قادر به انجام عملیات‌های پرداخت مستقیم در این پیامرسان خواهید بود. نام بلاک چین تلگرام TON (شبکه باز تلگرام) خواهد بود. بسیاری از خبرگزاری‌ها این بلاک چین را نسل جدید بلاک چین با قابلیت‌های ویژه معرفی کرده‌اند.

تعلیق ارز تلگرام!

تلگرام نخستین مرحله عرضه ارز دیجیتال خود موسوم به «گرام» را به حالت تعلیق درآورده است. این موضوعی است که گرچه به شکل رسمی اعلام نشده اما از سوی برخی از منابع ناشناس و موثق مطرح شده است.

 یک منبع ناشناس در گفت‌و‌گو با وال استریت ژورنال خبر داده که تلگرام از ارایه نخستین پول مجازی رسمی خود منصرف شده است.

اما این انصراف پاول‌دورف از عرضه نسخه عمومی ارزهای دیجیتال باعث سرخوردگی گروه بزرگی از سرمایه‌گذاران می‌شود که قصد داشتند با سرمایه‌گذاری بزرگ ۱٫۷ میلیارد دلاری خود، بزرگ‌‌‌ترین رکورد را در این حوزه ثبت کنند.

اما نکته مهم‌تر، علت این ماجرا است. یک منبع ناشناس دیگر در گفت‌و‌گو با وال‌استریت ژورنال می‌گوید، علت اصلی عقب کشیدن پاول دورف از برنامه‌های ارز دیجیتال، تا حد زیادی به مقررات فزاینده‌ای مرتبط است که از سوی کمیسیون اوراق بهادار و کمیسیون معاملاتی کالا و دیگر قانون‌گذاران به این شرکت اعمال می‌شد و در نتیجه برنامه‌ریزی‌های تلگرام را برای ICO به تعلیق می‌انداخت.

از ماه ژانویه به بعد چارچوب‌های نظارتی بسیار تغییر کرده‌اند. در ماه فوریه نیز جی‌کلایتون، رییس دفتر SEC گفت: «بسیاری از سازمان‌های اطلاعاتی غیردولتی که در حوزه ارزهای دیجیتال کار می‌کنند، فعالیت‌هایی غیرقانونی دارند و در صورتی‌که از قوانین جدید تبعیت نکنند با عواقبی سخت روبه‌رو خواهند شد.»

اما یک فرضیه ثانویه نیز برای عدم رغبت پاول دورف برای پیگیری ماجرای ارزهای دیجیتال وجود دارد. در واقع برخی کارشناسان معتقدند با توجه به درآمد بالای دورف طی ماه‌های اخیر، وی دیگر چندان نیازی به ICO ندارد. اولین پیش فروش تلگرام در ماه فوریه ۸۵۰ میلیون دلار از ۸۱ سرمایه‌گذار را تقدیم این شرکت کرد. در ماه مارس، نیز این شرکت اعلام کرد که با موفقیت ۸۵۰ میلیون دلار دیگر از ۹۴ سرمایه‌گذار در دور دوم فعالیت‌های خود کسب کرده است. در مجموع، تلگرام موفق شده از کم‌تر از ۲۰۰ سرمایه‌گذار خصوصی ۱٫۷ میلیارد دلار سرمایه جذب کند.

اما شاید سؤالی که پیش می‌آید این باشد که پس تکلیف این حجم سرمایه جمع‌آوری شده چه خواهد شد؟ ظاهراً قرار است این پول به سوی پروژه شبکه «Opengram Telegram» حرکت کند که پلتفرمی زیرساختی است. پلتفرمی که قرار است به عنوان یک جایگزین برای ویزا یا مسترکارت کار کند. باید دید نقشه دوم پاول دورف چیست.

اصل ماجرا قبل از تعلیق چه بود؟

قبل از شروع به‌کار سیستم مبتنی بر بلاک چین تلگرام، به منظور جذب سرمایه و طی کردن مراحل اصلی کار، یک عرضه اولیه سکه (ICO) اجرا شد که در آن مقداری از توکن‌های TON پیشفروش شد. برخی از گمانه‌زنی‌‌ها نام ارز دیجیتال تلگرام را Gram می‌دانند. به دلیل محبوبیت فوق‌العاده تلگرام، و پیش‌بینی می‌شد احتمالاً این ICO، ‌به یکی از بزرگ‌‌ترین ICO‌های تاریخ بدل خواهد شد.

اختصاص یک ارز دیجیتال داخلی به تلگرام می‌تواند این شبکه را از هر بانک و نهادی بیش از پیش‌ بی‌نیاز کند. این ارز دیجیتال می‌تواند نسل جدید فروشگاه‌ها و کسب و کارهای درون برنامه‌ای را به ارمغان آورد.

پتانسیل کاربرد این ارز دیجیتال در شبکه آزاد تلگرام بسیار زیاد است. کاربران می‌توانند در سرتاسر شبکه به یکدیگر پول بفرستند و از فروشگاه‌های درون برنامه‌ای با امنیت کامل خرید کنند. این کار یک اشتغالزایی ویژه هم برای علاقه‌مندان به کسب و کارهای دیجیتال، رقم می‌زد. با این وجود هنوز جزییات رسمی از نحوه عملکرد و کاربردهای این شبکه اعلام نشده است.

البته) ۲۰ دی ۹۶) خبری با عنوان گزارش عملکرد (WhitePaper) لو رفته از تلگرام منتشر شد. از صحت گزارش عملکرد منتشر شده اطلاعی در دسترس نیست، اما در آن توضیحاتی بیان شده که این شبکه مشکلات بیت‌کوین و اتریوم را حل خواهد کرد و با روش اثبات سهام، ادامه‌دهنده این راه خواهد بود.

عرضه اولیه کلاهبرداری ارز تلگرام!

ایده دورف راه‌اندازی یک بلاک چین جداگانه است. او قصد دارد از بیش از ۱۸۰ میلیون کاربر خود برای بهره‌گیری در پلتفرم به منظور بهتر و قدرتمند ساختن تلگرام در بین بقیه ارزهای دیجیتال استفاده کند.

طبق گزارش عملکرد اولیه لو رفته، نام ارز این شبکه Gram است و می‌تواند در برنامه چت تلگرام مورد استفاده قرار گیرد.

منابع خبری از تصمیم دورف برای ادغام تمرکز و تمرکززدایی می‌گویند.

انتقال تلگرام به یک پلتفرم غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین یک تیر و دو نشان است. هم یک حرکت اقتصادی مبتنی بر ارزهای دیجیتال در داخل نرم‌افزار آغاز می‌شود و هم این‌که هیچ حکومتی دیگر توانایی مسدود‌سازی آن را نخواهد داشت.

در گزارش عملکرد تلگرام، ۴ برنامه در دستور کار است.

«خدمات TON»: یک پلتفرم برای سرویس‌های شخص ثالث که امکان ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند را برای گوشی‌های هوشمند فراهم می‌کند.

«TON DNS»: یک سرویس برای اختصاص اسامی به حساب‌ها، خدمات قرارداد هوشمند و نودهای شبکه است. با استفاده از TON DNS، دسترسی به خدمات غیرمتمرکز می‌تواند مانند وب‌گردی در اینترنت باشد.

«پرداخت‌های TON»: یک پلتفرم برای ریزپرداخت‌ها است. هدف ایجاد راه ارتباطی امن برای پرداخت‌های بین افراد، ربات‌‌ها و سایر سرویس‌هاست.

«بلاک چین TON»: شامل یک بلاک چین اصلی و شاخه‌های بلاک چینی دیگر است. این بلاک چین کاملاً مقیاس‌پذیر و پرسرعت خواهد بود.

تلگرام قبل از ICO عمومی، برای یک پیش عرضه خصوصی برنامه‌ریزی کرده است. پیش‌بینی می‌شود در این عرضه خصوصی حدود ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه جذب شود. میزان جمع‌ سپاری در عرضه عمومی را بین ۳ تا ۵ میلیارد دلار تخمین زده‌اند که احتمالاً بزرگ‌‌ترین جذب سرمایه در تاریخ ارزهای دیجیتال خواهد بود.

در پیش عرضه خصوصی، نهنگ‌های بزرگ بازار (سرمایه‌گذاران ثروتمند) شرکت خواهند کرد و پس از آن ICO عمومی برای همه مردم اجرا می‌شود.

آغاز کلاهبرداری‌ها

با توجه به محبوبیت تلگرام و لحظه‌شماری بسیاری از کاربران برای شرکت در جمع سپاری، انتظار ظهور سایت‌ها و ICO‌های جعلی از این جریان را داشتیم اما نه به این سرعت!!

سایتی با آدرس gramcoin.tech، کلاهبرداری‌های این حوزه را آغاز کرد. این سایت با اجرای یک ICO تقلبی با نام TON، در فقط چند ساعت هزاران یا شاید میلیون‌‌ها دلار به صورت اتریوم و بیت‌کوین از کاربران کلاهبرداری کرده است. متأسفانه در ایران هم عده زیادی قربانی این کلاهبرداری شدند.

عرضه اولیه کلاهبرداری ارز تلگرام!

همینطور که در عکس بالا مشاهده می‌کنید، متأسفانه این کاربر عزیز بدون تحقیق و بررسی، ۱ اتریوم (معادل حدود ۶ میلیون تومان) از سرمایه خود را در جیب کلاهبرداران ریخته است و قطعاً از این قبیل کاربران بسیار زیاد هستند. سایت مذکور با روش کد ریفرال یا همان زیرمجموعه‌گیری سریعاً گسترش پیدا کرد و در عرض چند ساعت کلاهبرداری بزرگی انجام داد.

عجله و طمع را فراموش کنید

قطعاً همه علاقه‌مندان به بلاک‌چین و ارزهای دیجیتال، منتظر جمع‌سپاری بزرگ تلگرام هستند. خیلی‌‌ها برای سرمایه‌گذاری روی پلتفرم تلگرام لحظه‌شماری می‌کنند. کلاهبردارانی که شب گذشته هزاران دلار پول به جیب زدند، دقیقاً از این انتظار سوء‌استفاده کردند. قربانی واقعی شب گذشته کسانی بودند که به خیال خودشان برای جا نماندن از غافله، دست به ابتکار عمل زدند!

عرضه اولیه سکه برای شبکه بلاک چین تلگرام یکی از بزرگ‌‌ترین اتفاقات در حوزه ارزهای دیجیتال خواهد بود. بنابراین اگر این اتفاق رخ دهد، اکثر سایت‌ها و خبرگزاری‌ها از آن خواهند نوشت. همچنین قبل از شروع، قطعاً سایت رسمی تلگرام و توئیتر یا کانال تلگرام پاول دروف، مدیر تلگرام آن را اعلام خواهند کرد.

به جز بحث تلگرام متأسفانه این روز‌‌ها ICO‌های تقلبی یا کم ارزش (نسبت به مبالغی که برای توکن‌‌ها دریافت می‌کنند) از اصلی‌‌‌ترین مشکلات این حوزه هستند. همان‌طور که مخترع اتریوم، ‌ویتالیک بو‌‌ترین می‌گوید ما این روز‌‌ها در حباب ICO قرار داریم. عدم قانونمندی ICO‌‌ها و آزاد بودن بلاک چین، باعث می‌شود که هر گروهی با چند خط برنامه‌نویسی و ایجاد قرارداد هوشمند، ‌در یک ICO میلیون‌‌ها دلار پول به‌دست بیاورند. برخی دیگر از آنها با فقط طراحی یک سایت، یک گزارش عملکرد خیالی و یک آدرس کیف پول، کاملاً کلاهبرداری می‌کنند.

سرمایه‌گذاری نکنید اما…

پیشنهاد ما این است که سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال اشتباه و همچنین در قانون ابلاغی بانک مرکزی غیرقانونی است اما قبل از سرمایه‌گذاری در یک جذب سرمایه، حتماً ابتدا گزارش عملکرد کامل آن را مطالعه و بررسی کنید تا از هدف پروژه و امکان اجرای آن کاملاً مطلع شوید. همچنین از اخبار سایت‌های معتبر کمک بگیرید.

تیم توسعه‌دهنده یک پروژه خیلی مهم است. ابتدا رزومه تیم توسعه‌دهنده یک ICO را بررسی کنید و سپس با رفتن به صفحه اجتماعی آنها مانند توئیتر یا انجمن بیت‌کوین تاک، از صحت اجرا پروژه توسط آنها با خبر شوید. گرفتن مشاوره و سؤال از افراد با تجربه را حتماً سرلوحه کار خود قرار دهید.

———

منابع: سایت TechCrunch

CNN

Wall street journal

Arzdigital.ir

سایت خبری انتخاب