بنفشه ۳رنگ و خواص دارویی آن بسیاری از افراد بنفشه ۳ رنگ را به عنوان یک گیاه زینتی میکارند و از زیبایی آن استفاده میکنند. خواص دارویی – از بنفشه ۳رنگ در طب سنتی و عامیانه ملل مختلف در انواع بیماریها، از جمله بیماریهای تنفسی مانند برونشیت، آسم، سیاهسرفه، زکام و علائم دیگر سرماخوردگی و […]
بنفشه ۳رنگ و خواص دارویی آن
بسیاری از افراد بنفشه ۳ رنگ را به عنوان یک گیاه زینتی میکارند و از زیبایی آن استفاده میکنند.
خواص دارویی
– از بنفشه ۳رنگ در طب سنتی و عامیانه ملل مختلف در انواع بیماریها، از جمله بیماریهای تنفسی مانند برونشیت، آسم، سیاهسرفه، زکام و علائم دیگر سرماخوردگی و تنفسی استفاده میشده است.
– همچنین، به صورت خوراکی یا موضعی برای درمان بیماریهای پوستی (مانند اگزما، سبوره، زردزخم وآکنه)، روماتیسم، ورم مثانه و دفع دردناکی ادرار حاصل از آن، شبادراری، بیخوابی، آرتریت و سفت شدن رگها بهکار میرفت.
– یکی دیگر از موارد استفاده این گیاه که سالیان دراز معمول بوده، به عنوان ادرارآور، معرق، آرامبخش و تسکیندهنده است.
– چون بنفشه ۳رنگ دارای موسیلاژ است، خاصیت ضد سرفه دارد. همچنین، اثر پاک و تصفیهکننده خون را برای آن قائل بودهاند.
– این گیاه به خاطر وجود اسید سالیسیلیک و روتین، ضد التهاب و ضد درد است.
– همچنین روتین موجود در آن باعث مقاومت جدار مویرگها شده و از پارگی و خونمردگی آنها جلوگیری میکند.
– در پژوهشهای جدید خاصیت آنتیاکسیدانی و ضد پیری بنفشه ۳رنگ تا حدی به اثبات رسیده و اثر ضد میکروبی آن مورد تأیید قرار گرفته است.
– این گیاه همچنین خاصیت مسهلی دارد.
– نام بنفشه ۳رنگ در دارونامه بعضی کشورها، از جمله آمریکا، وجود دارد و از آن بیشتر در فرآوردههای پوستی (اگزما) و تنفسی (برونشیت) استفاده میشود.
– مهمترین اثرات گزارششده بنفشه ۳رنگ: ضد درد، ضد التهاب، آنتیاکسیدان، ضدعفونیکننده، ملین، مسهل، معرق، ادرارآور، تهوعآور، خلطآور، محرک متابولیسم، مسکن، کرمکش و مرهم زخم.
طریقه و میزان مصرف بنفشه ۳رنگ
برگها و گلهای جوان گیاه را میتوان به صورت خام یا پخته و یا در سوپ استفاده کرد. همچنین، گلها را در سالاد و برگ گیاه را میتوان به صورت چای مصرف کرد.
دمکرده: میتوان روزانه ۳ بار، ۱ تا ۴ گرم گیاه خشک را به صورت چای دم کرد و مصرف کرد.
هشدار
– مصرف این گیاه در کودکان زیر دو سال توصیه نمیشود.
– مصرف طولانیمدت این گیاه میتواند موجب عوارض پوستی شود.
– مصرف مقدار زیاد این گیاه ممکن است باعث اسهال شود.
– مصرف در حاملگی و شیردهی بهتر است با مشورت پزشک صورت گیرد.
منبع: زندگی آنلاین
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.