رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: از یک میلیون پلاک رسمی در تهران ۲۰ درصد ساختمانها در بافتهای ناکارآمد شهری قرار دارند و با وقوع زلزله در چهار منطقه شهر تهران بیش از ۸۰۰ هزار نفر جان خود را از دست میدهند. به گزارش ایرنا، محمد شکرچیزاده در پنجمین نشست تخصصی زلزله […]
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: از یک میلیون پلاک رسمی در تهران ۲۰ درصد ساختمانها در بافتهای ناکارآمد شهری قرار دارند و با وقوع زلزله در چهار منطقه شهر تهران بیش از ۸۰۰ هزار نفر جان خود را از دست میدهند.
به گزارش ایرنا، محمد شکرچیزاده در پنجمین نشست تخصصی زلزله تهران با عنوان «زلزله تهران و بافتهای فرسوده» افزود: این نشان میدهد که یک پنجم واحدهای مسکونی تهران در بافتهای ناکارآمد شهری قرار دارد و در برابر وقوع زلزله بسیار آسیبپذیر هستند.
وی گفت: از مساحت ۷۰ هزار هکتاری شهر تهران ۶ درصد آن در بافتها ناکارآمد شهری و ۳۰ درصد در بافتهای ناپایدار شهری قرار دارد.
وی با بیان این که آمارها نشان میدهد ۱۷ تا ۱۸ میلیون نفر ایران در بافتهای ناکارآمد شهری زندگی میکنند، افزود: در برخی از شهرها بین ۳۰ تا ۴۰ درصد مردم در بافتهای ناکارآمد شهری زندگی میکنند این در حالی است که ما پروژه مسکن مهر را در خارج از این شهرها احداث کردهایم.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: هر چند که آییننامه دو هزار و ۸۰۰ مقابله ساختمانها در برابر زلزله در حوزه ساخت و ساز شهری مورد توجه مهندسان و متخصصان قرار گرفته است اما با این حال نوسازی و بهسازی بافتهای ناکارآمد شهری باید توسط بخش حاکمیت و بخش خصوصی مورد توجه جدی قرار گیرد تا بتوانیم در زمان وقوع زلزله خسارتهای خو را در این مناطق به حداقل برسانیم.
شکرچیزاده گفت: امروز شاهد بافتهای ناکارآمد شهری حتی در شهرهای کوچک کشور نیز هستیم، اما به دلیل حداقل امکانات شهری مجبور شدیم پروژه مسکن مهر را در خارج از شهرها احداث کنیم در حالی که به جای آن میتوانستیم بافتهای ناکارآمد شهری را ساماندهی کنیم.
وی گفت: انتظار ما این است برای بهسازی بافتهای ناکارآمد شهری و کاهش میزان خطرپذیری در این بافتها اقدامات مؤثری به عمل آید زیرا هنوز هم گسلهای تهران بالقوه فعال هستند و علم مهندسی و عقلانیت حکم میکند آن را به عنوان یک خطر بزرگ برای تهران تلقی کنیم.
وی گفت: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی آمادگی دارد برای کاهش ریسکپذیری و خطرات احتمالی از وقوع زلزله با تمام نهادها و سازمانها و شهرداری تهران همکاری کند تا مخاطرات زلزله را در تهران با انجام تحقیقات و پژوهشهای علمی به حداقل برسانیم.
شکرچی زاده افزود: هم اکنون بیش از یک هزار و ۱۰۰ دستگاه شتاب نگار در سطح کشور رفتار زلزلهها را رصد میکنند و تعداد متخصصان زلزله نیز در کشورمان نسبت به گذشته بسیار افزایش یافته است، لذا هر گونه ساخت و ساز در کشور بدون توجه به پیامدهای زلزله قابل قبول نیست.
وی گفت: در سند بازآفرینی بافتهای فرسوده شهری توجه به مقوله زلزله مورد تأکید قرار گرفته و دولت نیز در نشست اخیر خود اجرای این سند ملی را برای بازآفرینی بافتهای ناکارآمد شهری ضروری تشخیص داده است.
وی گفت: استان تهران و اطراف تهران در وضعیت ناآرامی قرار دارند و در هر ماه ما شاهد وقوع زلزله به بزرگی ۳ ریشتر هستیم و لذا این نشان میدهد ساختمانها باید با تمام ملاحظات لرزهای احداث شود.
وی گفت: در طرح جامع شهری تهران باید گسلهای آن در حوزه ساخت و ساز مورد توجه قرار گیرد تا شهرداری تهران ساخت و ساز را در اطراف این گسلها با ایمنی کامل انجام دهد.
در ادامه علی بیتاللهی، عضو هیأت علمی و رییس پژوهشکده ساختمان مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: علاوه بر بافتهای فرسوده شهری که در برابر زلزله بسیار ناتوان هستند در برخی از مناطق تهران ساختمانهای غیرمجاز احداث شدهاند بهطوری که از ۶۳ هزار ساختمان در منطقه ۱۶ تهران، ۲۱ هزار ساختمان بدون مجوز ساخته شده و این خطر بزرگی را در این مناطق به وجود آورده است.
وی تأکید کرد برای کاهش مخاطرات زلزله در بافتهای ناکارآمد شهری اولویت بندی بافتهای فرسوده برای کاهش ریسک در این مناطق الزامی است و پس از تهیه نقشه ریسک، مقاومسازی و بهسازی باید با مشارکت مردم برای کاهش ریسک خطرپذیری زلزله به صورت مناسبی برنامهریزی شود.
پنجمین نشست «زلزله تهران و بافت فرسوده» در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با همکاری شرکت عمران و بهسازی شهری ایران برگزار شده است.
این نشست در محل سالن اجتماعات مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی درحال برگزاری است. محمد شکرچیزاده، رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، محمدسعید ایزدی، مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران، پیروز حناچی، معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی، اقبال شاکری، رییس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر تهران، علیرضا جاوید، معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران و عبادا… فتحاللهی، رییس سازمان نوسازی شهر تهران از سخنرانان این نشست تخصصی هستند.
در این نشست استادان دانشگاه، دانشجویان، کارشناسان و اندیشمندان حوزه نوسازی و بهسازی شهری نیز حضور دارند.
اهمیت بافت فرسوده در زلزله تهران، اولویت بندی مکانی بافت فرسوده در شهر تهران و تحلیل ریسک آن، بررسی اقدامهای انجام شده در زمینه بافت فرسوده شهر تهران، چالشها و راهکارهای مقاوم سازی، بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهر تهران، بافت فرسوده شهر تهران و آثار تاریخی و فرهنگی موجود در آن محورهای این نشست تخصصی هستند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.