رییس دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران:۱۳ ذخیره گاه زیستکره ثبت شده یونسکو در ایران وجود دارد

  رییس دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران گفت: هم‌اکنون ۷۰۰ ذخیره گاه زیستکره در ۱۲۰ کشور جهان در یونسکو ثبت شده که ۱۲ مورد آن متعلق به ایران است که با اضافه شدن ذخیره‌گاه زیست‌کره‌هامون در سیستان این تعداد به ۱۳ مورد رسید. به گزارش ایرنا، خانم استر لاروش در آیین ثبت ذخیره‌گاه زیست‌کره‌هامون در […]

 

رییس دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران گفت: هم‌اکنون ۷۰۰ ذخیره گاه زیستکره در ۱۲۰ کشور جهان در یونسکو ثبت شده که ۱۲ مورد آن متعلق به ایران است که با اضافه شدن ذخیره‌گاه زیستکره‌هامون در سیستان این تعداد به ۱۳ مورد رسید.

به گزارش ایرنا، خانم استر لاروش در آیین ثبت ذخیره‌گاه زیستکره‌هامون در زابل اظهار‌داشت: هامون به چند دلیل شرایط ویژه‌ای برای ثبت جهانی ذخیرگاه زیستکره دارد زیرا در مناطق بیابانی و نیمه بیابانی ایران و افغانستان قرار گرفته و نیز وجود آب شیرین و رودهای پرآب بر این مزیت افزوده است.

وی ادامه داد: همچنین حدود ۳۰ گونه پستاندار در این ناحیه شناسایی و این امر سبب شده تا هامون ارزش اکولوژی بالایی داشته باشد.

رییس دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران افزود: دریاچه‌ هامون سیستان بزرگ‌ترین دریاچه آب شیرین درفلات ایران است که از ۳ بخش تشکیل می‌شود که در زمان پرآبی به یکدیگر متصل بودند و بین دو کشور ایران و افغانستان امتداد داشته است.

لاروش گفت: با توجه به این‌که دریاچه‌ هامون زیستگاه بسیاری از پرندگان و موجودات آبزی است و اهمیت بسیاری برای این دو کشور دارد کار برای ثبت آن به عنوان ذخیره‌گاه زیستکره آغاز شده است.

رییس دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران تصریح‌کرد: همچنین با سفارت افغانستان در ایران نیز مذاکراتی برای ثبت‌هامون به عنوان زیستکره شده و اینک برخی از مسؤولان آن کشور از جمله معاون سفارت در این آیین حضور دارند.

وی با تبریک ثبت دریاچه‌ هامون به عنوان زیستکره را به جوامع بین‌المللی و محلی ادامه داد: با ثبت هامون به عنوان ذخیره گاه زیست کره، ایران می‌تواند از تجربیات سایر کشور‌ها در این حوزه استفاده کند.

وی افزود: دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران از ۲ کشور افغانستان و پاکستان در مسایل مربوط به زیست‌کره‌هامون به منظور بهبود شرایط حمایت کامل می‌کند.

معصومه ابتکار، معاون رییس‌جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست دیروز به همراه رییس برنامه انسان و کره مسکون یونسکو در پاریس و مدیر دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران به منظور شرکت در آیین اهدای لوح ثبت زیستکره‌هامون به زابل سفر کرده است.

 

استان سیستان و بلوچستان به علت بروز خشکسالی ۱۸ ساله و وزش بادهای موسمی ۱۲۰ روزه سیستان که در چند سال اخیر به ۱۸۰ روز افزایش یافته و مونسون در دریای عمان و سواحل چابهار همواره با باد‌ها و توفان‌های شدید و گرد و غبار بالایی روبه‌روست که بعضاً سبب کاهش دید و آلودگی هوا بیش‌تر از ۲۰ برابر حد استاندارد می‌شود.