بیگی ییلانلو:بخش‌های مختلف اقتصادی زیر سایه دلارهای نفتی به فراموشی سپرده نشوند

  عضو هیأت رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: با توجه به شرایط ایجاد شده در پساتحریم رایزن‌های اقتصادی در سفارتخانه‌ها با تبلیغات مناسب باید نقش فعال‌تری در افزایش صادرات غیرنفتی و شناساندن پتانسیل‌های داخلی ایفا کنند. به گزارش خانه ملت روح ا… بیگی ییلانلو با بیان این‌که وابستگی به درآمد نفتی کشور را از شکوفایی […]

 

عضو هیأت رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: با توجه به شرایط ایجاد شده در پساتحریم رایزن‌های اقتصادی در سفارتخانه‌ها با تبلیغات مناسب باید نقش فعال‌تری در افزایش صادرات غیرنفتی و شناساندن پتانسیل‌های داخلی ایفا کنند.

به گزارش خانه ملت روح ا… بیگی ییلانلو با بیان این‌که وابستگی به درآمد نفتی کشور را از شکوفایی دیگر بخش‌های آن باز می‌دارد، گفت: تکیه بر درآمد بشکه‌های نفتی مانع شکوفایی بسته‌های کشاورزی، صنعتی و معدنی شد و این بخش‌ها زیر سایه دلارهای نفتی به فراموشی سپرده شد.

نماینده مردم میاندوآب، تکاب و شاهین دژ در مجلس شورای اسلامی، با عنوان این موضوع که صادرات غیرنفتی به خصوص کالاهای صنعتی ضمن ایجاد ارزش افزوده بالا، وضعیت اشتغال در جامعه جوان ایران را بهبود می‌بخشد، افزود: سبب کسب درآمدهای ارزی برای تأمین نیازهای وارداتی در کشور می‌شود و همچنین ضریب تأثیرپذیری کشور از تحولات سیاسی و اقتصادی جهانی که بواسطه تکیه بر اقتصاد نفتی به وجود می‌آید را کاهش می‌دهد.

بیگی ییلانلو ادامه داد: به منظور افزایش سهم کشور در اقتصاد جهانی و دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار، جهش صادراتی امری الزامی بوده و عزم جدی را می‌طلبد.

وی با بیان این‌که تجارت خارجی می‌تواند نیاز به صنعتی شدن، دانش و تجربه لازم برای توسعه اقتصادی را فراهم آورد، اظهار داشت: صادرات باعث می‌شود تا بنگاه‌های داخلی در سطح گسترده‌ای به عوامل تولید با هزینه کم‌تر دست یابند.

تأثیر مثبت مشوق‌های صادراتی در افزایش حجم تجارت خارجی

این نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان این‌که ایجاد بسته‌های تشویقی و مشوق‌های صادراتی در افزایش حجم تجارت خارجی تأثیر مثبتی دارد، گفت: مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار به سرمایه صندوق ضمانت صادرات قرار است اضافه شود که دولت بتواند ضمانت لازم را برای صادرکنندگان ارایه دهند.

بیگی ییلانلو افزود: غالباً بهره‌وری عوامل صادراتی به دلیل استفاده از نیروی کار متخصص تر، فن‌آوری‌ برتر و تقویت تحرک عوامل تولید از بهره‌وری بخش غیرصادراتی بالاتر است.

توسعه صادرات معضل محدود بودن بازارهای داخلی را مرتفع می‌کند

وی با بیان این‌که توسعه تجارت خارجی با رویکرد توسعه صادرات امکانات جدیدی را برای توسعه اقتصادی کشور فراهم کرده است، ادامه داد: توسعه صادرات از طریق ارتقای سطح تخصص‌ها و انتقال دانش و تکنولوژی امکانات ویژه‌ای را برای استفاده مطلوب تر و اقتصادی‌تر از منابع طبیعی در جهت توسعه اقتصادی کشور فراهم می‌کند و از همه مهم‌تر این‌که معضل محدود بودن بازارهای داخلی را مرتفع می‌کند.

 

عضو هیأت رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به نقش رایزن‌های اقتصادی در افزایش حجم صادرات، تصریح کرد: با توجه به شرایط ایجاد شده در پساتحریم رایزن‌های اقتصادی در سفارتخانه‌ها با تبلیغات مناسب باید نقش فعال‌تری در افزایش صادرات غیرنفتی و شناساندن پتانسیل‌های داخلی ایفا کنند.