هوشنگ فلاحتیان گفت: با توجه به تغییر شرایط در سال ۱۳۹۵ پیشبینی میشود که امسال میزان صادرات برق نسبت به سال گذشته کاهش داشته باشد. به گزارش ایسنا، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در حاشیه دیدار با وزیر انرژی تونس در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به اینکه صادرات برق […]
هوشنگ فلاحتیان گفت: با توجه به تغییر شرایط در سال ۱۳۹۵ پیشبینی میشود که امسال میزان صادرات برق نسبت به سال گذشته کاهش داشته باشد.
به گزارش ایسنا، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در حاشیه دیدار با وزیر انرژی تونس در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به اینکه صادرات برق تابعی از نرخ سوخت بازارهای جهانی است، لذا زمانی که قیمت نفت افزایش پیدا کند صادرات برق نیز افزایش مییابد.
وی ادامه داد: زمانی که قیمت نفت بالا بود صادرات برق ایران یک میلیارد دلار رقم میخورد، اما در حال حاضر که قیمت نفت کاهش یافته، صادرات برق نیز کاهش پیدا کرده است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه اگر کلیه قراردادها عملیاتی شود ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون دلار از صادرات برق حاصل میشود، اما به نظر میرسد که امسال با توجه به اینکه برخی از کشورها به دلیل شرایط آبی مناسب خواستار برق ایران نیستند و برخی کشورها نیز تعهدات مالی خود را عمل نکردهاند با کاهش صادرات برق روبهرو باشیم.
فلاحتیان در خصوص وضعیت صادرات برق و اختلاف نظر وزارت نفت و وزارت نیرو، گفت: وزارت نفت و شرکتهای زیرمجموعه این وزارتخانه در راستای مسؤولیتهایی که دارند به دنبال این هستند که سهمیه ایران را در بازار نفت افزایش دهند.
وی با اشاره به پتانسیل بالای گازی ایران بیان کرد: وزارت نفت به دنبال این است که بازارهای جدیدی را پیدا کند و صادرات گاز را افزایش دهد در مقابل نیز وزارت نیرو در جهت اجرای موارد مربوط راهکارهایی را برای توسعه صادرات برق تبیین کرده است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی تصریح کرد: نباید صادرات گاز و برق در تعارض یکدیگر باشند بهطوری که باید وزارت نیرو و وزارت نفت برای صادرات برق و گاز همکاریهای لازم را با یکدیگر داشته باشند.
به گفته فلاحتیان در این زمینه سعی شده که هر دو مجموعه اقدامی انجام ندهند که برخلاف اهداف ملی کشور باشد، لذا تاکنون ما کارنامه خوبی در جهت صادرات برق در طول سالهای گذشته داشتهایم.
وی با اشاره به پتانسیل بالای ایران در زمینه صادرات برق گفت: در حال حاضر با تمام کشورهایی که دارای مرز خاکی هستیم شبکه برق متصل شده است و در شرایط فعلی پیگیر این هستیم که از طریق مسیر دریایی نیز شبکه برق کشور را به سایر کشورهای خلیجفارس متصل کنیم.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی تصریح کرد: آنچه در ارتباط با توسعه صادرات برق مطرح بوده بهطور مخصوص به بخش خصوصی مرتبط است، چرا که نرخ سوخت گازی که به نیروگاههای خصوصی داده میشود مهم است.
فلاحتیان بیان کرد: اهمیت این موضوع به این دلیل است که بخش خصوصی نیز بتواند به عنوان صادرکننده برق به وزارت نیرو یک حق ترانزیت پرداخت و به راحتی نیز بتواند سوخت گاز را از شرکت ملی گاز ایران خریداری کند.
وی در خصوص وضعیت صادرات برق به عراق ادامه داد: قرارداد با کشور عراق مبادله شده و بسترهای لازم برای انجام این کار فراهم شده است تا بتوانیم نسبت به استمرار صادرات برق اقدام کنیم.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی اظهار کرد: بدهی ایران به عراق در حوزه صادرات برق قابل توجه است، اما ما پیگیر هستیم تا بتوانیم این بدهیها را به زودی وصول کنیم.
فلاحتیان با بیان اینکه در طول سال گذشته حدود ۱۰ میلیارد کیلووات ساعت صادرات برق از ایران صورت گرفت، گفت: تنها ۴ میلیارد کیلووات ساعت واردات برق داشتهایم که این مسأله نشان از تراز مثبت ۶ میلیارد کیلووات ساعتی صادرات برق دارد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه در طول سال ۱۳۹۵ با فرازونشیبهای فراوانی روبهرو هستیم، ادامه داد: در حال حاضر هدف ما این است که در دوران پساتحریم خریداران برق نسبت به گشایش اعتبار اقدام کنند و نحوه پرداخت پول به صورت مجاری استاندارد باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.