ورود تعرفه‌های آب و برق به فاز واقعی‌سازی قیمت

سایه گرانی‌ها قد می‌کشد  ورود تعرفه‌های آب و برق به فاز واقعی‌سازی قیمت گروه انرژی- دغدغه‌های این روزهای مردم تمامی ندارد؛ تنش آبی و برقی از جمله موضوعاتی هستند که منجر به همدردی مردم و دولتی‌ها شده است تا برای کنترل این وضعیت به یک نقطه اشتراک برسند. یکی از راهکارهای ارایه شده توسط مسؤولان […]

سایه گرانی‌ها قد می‌کشد

 ورود تعرفه‌های آب و برق به فاز واقعی‌سازی قیمت

گروه انرژی- دغدغه‌های این روزهای مردم تمامی ندارد؛ تنش آبی و برقی از جمله موضوعاتی هستند که منجر به همدردی مردم و دولتی‌ها شده است تا برای کنترل این وضعیت به یک نقطه اشتراک برسند. یکی از راهکارهای ارایه شده توسط مسؤولان تعریف قیمتی مناسب برای این دو کالای گران بهاست امری که شاید به مذاق مصرف‌کنندگان آن زیاد خوش نیاید. قطع به یقین بخش عمده بازار مصرفی آب و برق جدا از نوع خانگی آن متوجه صنایع خواهد بود بنابراین دست‌اندرکاران برای مهار مصرف این دو کالا تصمیم به افزایش قیمت آب یا به قول مدیران واقعی کردن آب بها و برق مصرفی می‌گیرند. از دیرباز درست از زمانی که نخستین زمزمه‌های تنش‌های مذکور به گوش رسید سناریوی گرانی‌ها هم به موازات آن قد کشید، چرا که نخستین و البته آسان‌ترین راهکاری که در هر برهه‌ای مطرح می‌شود افزایش قیمت‌هاست.

از این روی قرار است تعرفه جدیدی برای پرمصرف‌های آب و برق در نظر گرفته شود تا شاید این امر مرهمی باشد برای زخم دیرینه تنش‌های آبی و برقی که تاکنون با عدم مدیریت درست نتوانسته است آینده مطمئن و بدون بحرانی را برای بازار مصرف خود رقم بزند.

آب و برق گران می‌شود

واقعی‌سازی قیمت آب و برق از مردادماه سال گذشته استارت خورد وزارت بر خود مکلف کرد که مطابق قانون برنامه ششم باید به تعدیل قیمت آب‌وبرق اقدام کند تا پایان برنامه به قیمت واقعی برسد.

هیأت وزیران نیز در اردیبهشت ماه جاری طی مصوبه‌ای به استناد مواد یک و ۳ قانون هدفمند کردن یارانه‌ها مصوب ۱۳۸۸ به وزارت نیرو اجازه داد تا متوسط تعرفه‌های آب و برق را از ابتدای اردیبهشت ماه امسال بدون تغییر ساختار تعرفه‌ها ۷ درصد افزایش دهد. نرخ تعرفه آب بدون تغییر ساختار تعرفه‌ها به میزان ۷ درصد افزایش می‌یابد.

براساس تبصره دو این مصوبه، تعرفه آب آزاد و بنایی شهری و روستایی معادل نرخ بالا‌ترین طبقه مصرف مصوب در بخش خانگی تعیین می‌شود.

هشدار به پرمصرف‌ها

وزیر نیرو در این خصوص بیان کرده است: ما در نظر داریم که تعرفه مناسبی را برای پرمصرف‌های آب و برق به دولت ارایه کنیم تا به این ترتیب از مصرف فراوان این دو منبع جلوگیری کنیم و در واقع به نحوی عمل کنیم که به خاطر پرمصرف بودن همه برق نیروگاه‌ها وارد چرخه مصرف نشود.

رضا اردکانیان، وزیر نیرو در نشست خبری سخنگوی دولت که با حضور وی و وزیر اقتصاد برگزار شد، با بیان این‌که اگر عزم ملی و جمعی داشته باشیم با تشکیل کارگروه ملی سازگاری با کم آبی می‌پذیریم که موضوع آب ساده است و نباید آن را به بخش‌های مختلف تقسیم کرد، گفت: این موضوع یک موضوع واحد است و باید تصمیم جمعی برای آن گرفت و ما نیز در نظر داریم که با تشکیل این کارگروه ملی بحث سازگاری با کم آبی را پیگیری کنیم و فضا را به آن سمت ببریم.

وی افزود: خوشبختانه گام‌های اولیه را به درستی برداشته‌ایم و این موضوع ادامه پیدا خواهد کرد و همچنین درباره تولید برق نیز باید بگویم که ما ۵ هزار مگاوات کمبود تولید برق داریم و اگر بخواهیم به همین شکل مصرف را ادامه دهیم قهراً با خاموشی در کشور مواجه خواهیم بود که نباید اجازه دهیم به این سمت حرکتی انجام شود.

مدیریت و کاهش مصرف برق کلید می‌خورد

وزیر نیرو با اشاره به گزارشی که وزارتخانه متبوع خود در ابتدای سال جاری در دولت به رییس‌جمهوری ارایه کرده است، گفت: با تأکید رییس‌جمهوری گزارشی را تدوین کردیم و اوایل امسال آن را در دولت قرائت کردیم که طی آن مشخص شد از ۱۱۵۷ شهر کشور حدود ۳۳۴ شهر در شرایط تنش آبی قرار دارند و بعد از قرائت این گزارش با دستور رییس‌جمهوری کار برای بهبود وضعیت این شهر‌ها با همکاری سازمان برنامه و بودجه آغاز شد و بودجه‌ای نیز برای انجام پروژه‌های مختلف در زمینه اصلاح وضعیت آب در شهر‌ها و روستا‌ها اختصاص داده شد که در مجموع به انجام ۴ طرح با بودجه‌هایی به ترتیب ۴۳۲ میلیارد تومانی، ۸۰ میلیارد تومانی، ۲۰۰ میلیارد تومانی، ۲۸۸ میلیارد تومانی انجامید و قرار است که مجموع این ۴ طرح در ۱۹۵ پروژه و در ۲۷۰ شهر اجرایی شود.

اردکانیان با بیان این‌که از امسال در نظر داریم تا برنامه‌ای برای مدیریت و کاهش مصرف برق آغاز کنیم، اظهارکرد: این برنامه از سازمان‌ها، ادارات و دفاتر دولتی آغاز می‌شود، به‌خصوص که آنان حجم قابل توجهی از مصرف برق را هم به خود اختصاص می‌دهند و می‌خواهیم با اجرای این طرح از مصرف بی‌رویه جلوگیری کنیم و با مانیتورینگی که در همه کشور انجام می‌دهیم برق سازمان‌هایی که در مصرف برق آن هم در ساعات پیک مصرف استاندارد‌ها را رعایت نکنند، قطع خواهد شد.

وی تأکیدکرد: همچنین تعرفه مناسبی را برای پرمصرف‌های آب و برق به دولت ارایه می‌کنیم تا به این ترتیب از مصرف فراوان برق و آب نیز به نحوی جلوگیری کنیم. در واقع ما می‌خواهیم به نحوی عمل کنیم که به خاطر پرمصرف بودن، همه برق نیروگاه‌ها وارد چرخه مصرف نشود به‌خصوص که این رویه، رویه درستی هم نیست.