نرخ سود بانکی بالا و فعال نشدن بودجه‌های عمرانی علل واقعی کاهش تقاضا برای سیمان

    کارشناس صنعت سیمان گفت: تشدید رکود باعث کاهش ۱۰ میلیون تنی تولید کارخانه‌های سیمانی در سال ۹۴ شد و کارخانه‌ها با تعطیلی یک تا ۳ ماهه روبه‌رو شدند. به گزارش فارس، علی‌ محمد بد با اشاره به رکود موجود در صنعت سیمان، اظهار داشت: نرخ سود بانکی بالا و فعال نشدن بودجه‌های عمرانی […]

 

 

کارشناس صنعت سیمان گفت: تشدید رکود باعث کاهش ۱۰ میلیون تنی تولید کارخانه‌های سیمانی در سال ۹۴ شد و کارخانه‌ها با تعطیلی یک تا ۳ ماهه روبه‌رو شدند.

به گزارش فارس، علی‌ محمد بد با اشاره به رکود موجود در صنعت سیمان، اظهار داشت: نرخ سود بانکی بالا و فعال نشدن بودجه‌های عمرانی باعث کاهش تقاضا برای خرید سیمان در کشور شده است.

وی ادامه داد: یکی از فعالان بازار ساخت و ساز عنوان می‌کرد که ۱۰ میلیارد تومان در یک بانک سرمایه‌گذاری کرده و طی دو سال توانسته سالانه ۲٫۲ میلیارد تومان سود دریافت کند که به این ترتیب بدون انجام کار، سود بالایی را به دست آورده است.

وی تأکید کرد: تا زمانی که نرخ سود بانکی در ارقام بالا پرداخت شود، سرمایه‌گذاران انگیزه‌ای به تولید نخواهند داشت و بازاری برای خرید محصولات صنعتی نیز وجود ندارد.

بد با اشاره به غیرفعال بودن حدود ۲۰ درصد از ظرفیت کارخانه‌های تولید سیمان در کشور، گفت: سال گذشته حدود ۶۰ میلیون تن کلینکر به عنوان ماده اولیه سیمان در کشور تولید شد که ۱۰ میلیون تن کم‌تر از سال ۹۳ بود.

وی ادامه داد: در سال گذشته کارخانه‌های سیمان توانستند ۴۷ میلیون تن سیمان به فروش برسانند و این در حالی بود که این رقم در سال ۹۳ به ۵۳ میلیون تن رسیده بود.

 

به گفته این کارشناس صنعت سیمان، هم‌اکنون کارخانه‌های سیمانی با انباشت کالا روبه‌رو هستند و رکود بازار باعث تعدیل نیروی کار و تعطیلی یک تا ۳ ماهه کارخانه‌های سیمانی شده است.