وزیر امور اقتصاد و دارایی:اولویت دولت در جذب سرمایه‌گذار خارجی است

  علی طیب‌نیا گفت: حمایت از جذب سرمایه‌گذاری خارجی اولویت مهم دولت است و سرمایه‌گذاران خارجی باید نگرش خود را برای حضور در کشور تغییر دهند. به گزارش ایرنا، وزیر امور اقتصاد و دارایی در همایش بین‌المللی سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت درباره دلیل این تغییر نگرش گفت: در زمان حاضر فرصت‌هایی بی‌نظیر و مشوق‌هایی منحصر […]

 

علی طیب‌نیا گفت: حمایت از جذب سرمایه‌گذاری خارجی اولویت مهم دولت است و سرمایه‌گذاران خارجی باید نگرش خود را برای حضور در کشور تغییر دهند.

به گزارش ایرنا، وزیر امور اقتصاد و دارایی در همایش بین‌المللی سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت درباره دلیل این تغییر نگرش گفت: در زمان حاضر فرصت‌هایی بی‌نظیر و مشوق‌هایی منحصر به فرد برای جذب سرمایه‌های خارجی در ایران ایجاد شده است.

وی گفت: فرصت‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری بین ایران و کشورهای مختلف جهان پس از برجام به‌وجود آمده است و سرمایه‌گذاران خارجی باید نگرش و دیدگاه خود را نسبت به جمهوری اسلامی ایران تغییر دهند و واقعیت‌های امروز را مبنی بر شرایط جدید پس از تحریم‌ها و فرصت‌های بی‌نظیر برای سرمایه‌گذاری در ایران ببینند.

وی اضافه کرد: در شرایط جدید، محدودیت‌ها به مزیت و دغدغه‌ها به فرصت تبدیل شده است و اکنون زمان آن فرا رسیده است که سرمایه‌گذاران خارجی در شرایطی مطمئن از سرمایه‌گذاری در ایران استقبال کنند.

طیب نیا خاطرنشان کرد: ایران رتبه اول منطقه را از نظر تولید علم و از نظر استناد به مقالات علمی، رشدی ۱۱ برابر متوسط جهانی دارد و در عرصه‌های مختلف مانند نانو، بایو، سلول‌درمانی و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های حوزه سلامت فرصت‌های مناسبی برای مشارکت سرمایه‌گذاران خارجی و انتقال دانش فنی به ایران وجود دارد.

وی اظهار کرد: با تصویب دولت مشوق‌های متعددی برای حضور سرمایه‌گذاران خارجی در ایران به‌وجود آمده است و دولت همه حمایت‌های لازم را از سرمایه‌گذاران خارجی حتی بیش از سرمایه‌گذاران ایرانی اعمال می‌کند که تضمین پرداخت غرامت در صورت ملی شدن و سلب مالکیت، تضمین جبران خسارت‌های ناشی از ممنوعیت و توقف موافقتنامه‌های مالی و تضمین خرید کالا و خدمات تولیدی از جمله مواردی است که دولت به صورت اقتصادی برای حمایت از سرمایه‌گذاران خارجی اعمال می‌کند.

طیب‌نیا گفت: امکان انتقال آزادانه ارز به کشور، برخورداری از حمایت‌های یکسان بین سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، انتقال آزادانه اصل سرمایه و منافع آن به صورت ارز و کالا، امکان سرمایه‌گذاری خارجی به صورت صددرصد، پذیرش سرمایه‌گذاری خارجی در همه زمینه‌های تولیدی، حمل و نقل، ارتباطات، کشاورزی، خدمات، آب و برق، ساختمان و حوزه سلامت، امکان تملک زمین در ایران، ارایه پروانه اقامت ۳ ساله برای مدیران، کارشناسان و بستگان درجه یک آن‌‌ها و امکان تمدید این اقامت نیز از جمله امتیازهایی است که برای سرمایه‌گذاران خارجی در نظر گرفته شده است.

وزیر اقتصاد و دارایی اضافه کرد: قوانین اقتصادی و مالیاتی در ایران بسیار جذاب است. نرخ مالیات هرگز از ۲۵ درصد فراتر نمی‌رود. سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با معافیت مالیاتی ۲۰ ساله همراه است و ورود و خروج به این مناطق نیاز به اخذ ویزا ندارد. ورود و خروج مواد اولیه و کالا در این مناطق آزاد است و از زیرساخت‌های لازم برای سرمایه‌گذاری در ایران در همه زمینه‌ها فراهم است.

طیب‌نیا اضافه کرد: هم اکنون با بیش از ۶۰ کشور دنیا موافقتنامه برای حمایت از سرمایه‌گذاری امضا شده است. همچنین صندوق توسعه ملی دارای منابع عظیم مالی است که از طریق مشارکت در طرح‌های سرمایه‌گذاری به‌صورت ارایه تسهیلات حمایت می‌کند.

وی ادامه داد: سازمانی برای حمایت از سرمایه‌گذاران خارجی در دولت ایجاد شده است که در کنار سرمایه‌گذاران خارجی و همه خدمات و حمایت‌های لازم را برای آن‌‌ها انجام می‌دهد.

وزیر اقتصاد اضافه کرد: ایران با دیپلماسی صلح و آرمان جهان عاری از خشونت با چشم‌انداز مناسب رشد اقتصادی با آغوش باز برای همکاری با جمعیت جوان و تحصیلکرده با موقعیت فوق‌العاده مناسب جغرافیایی، سیاسی و اقتصادی، شرایط مناسبی را برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی فراهم کرده است.

طیب نیا اضافه کرد: رفع تحریم‌های اقتصادی علیه ایران نه تنها فرصت‌های مغتنم و سودآوری در اختیار جامعه جهانی قرارداده که زمینه مناسبی برای مقابله با چالش‌های اقتصادی منطقه خاورمیانه فراهم کرده است که می‌تواند تأثیر قابل ملاحظه‌ای در کاهش تنش‌های سیاسی و آشوب‌های اجتماعی در این منطقه داشته باشد.

وزیر اقتصاد و دارایی گفت: چشم انداز رشد اقتصاد بالا با جمعیت ۸۰ میلیونی با نیروهای جوان و تحصیلکرده و تنوع جغرافیایی و اقلیمی در مجاورت بازار ۳۰۰ میلیونی حوزه دریای خزر شرایط بی‌نظیری برای سرمایه‌گذاری فراهم کرده است.

طیب نیا اضافه کرد: شبکه ارتباطی مناسب در منطقه در کنار عطش به رشد و پویایی و تلاش برای ایجاد شبکه‌ها و خوشه‌های تولیدی و تجاری و قرار گرفتن در زنجیره تولید خدمات و کالا زمینه شکوفایی اقتصادی را فراهم آورده است.

وزیر اقتصاد و دارایی گفت: موقعیت قابل توجه دولت در عرصه دیپلماسی و دستاوردهای دولت در اقتصاد از جمله کاهش تورم از بالای ۴۰ درصد به ۱۱ درصد و رشد اقتصادی مثبت بعد از یک دوره رشد منفی ناشی از اعمال تحریم‌های بین‌المللی شرایط منحصر به فردی را در کشور به وجود آورده است.

وی ادامه داد: این شرایط جدید، نه تنها باعث رونق اقتصادی، کاهش فقر و افزایش اشتغال در منطقه می‌شود که می‌تواند با رونق اقتصادی در منطقه ریشه‌های رشد تروریسم که ناشی از فقر و مشکلات اقتصادی در منطقه است بخشکاند.

وی افزود: البته با توجه به کاهش قیمت نفت در شرایط دشواری قرار داریم اما اعتماد سرمایه‌گذاران خارجی و ورود آن‌‌ها به بازار ایران با تضمین‌های بلندمدتی که دریافت می‌کنند و همکاری‌های دو و چند جانبه می‌تواند شرایط را عوض کند و تلاش‌های بی‌وقفه‌ای برای رسیدن به این هدف در دولت آغاز شده است.

وی تأکید کرد: اجرای قانون رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری، ظرفیت جدیدی را برای ایجاد فضای رقابتی در کشور ایجاد کرده و سیاست‌های کلان اقتصاد مقاومتی نیز شرایطی جدیدی را به وجود آورده است که به سمت ثبات و بهره‌وری بالا و کاهش موانع و محدودیت‌های اداری و اقتصادی حرکت می‌کنیم.

طیب نیا با اشاره به سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت گفت: ارتقای شاخص‌های سلامت مردم برای دولت جایگاه و اهمیت ویژه‌ای دارد و دولت از سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت با جدیت حمایت می‌کند از جمله این‌که در ماده ۷ قانون هدفمندی یارانه و بودجه‌های سنواتی اعتبارات قابل توجهی برای بخش سلامت اختصاص داده شده همچنین اعتبار مناسبی نیز از محل مالیات بر ارزش افزوده به حوزه سلامت تعلق گرفته است.

وی به دستاوردهای طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: بیمه شدن ۱۰ میلیون تن پس از اجرای این طرح، کاهش هزینه‌های بستری بیماران به پنج درصد، ارایه خدمات بهداشتی برای اولین بار در حاشیه شهر‌‌ها برای ۸٫۵ میلیون تن، همچنین ایجاد مراکز اقامت برای پزشکان و اجرای طرح‌های تشویقی برای حضور جامعه پزشکی در مناطق محروم از جمله دستاوردهای طرح تحول سلامت است که عدالت در سلامت را در کشور برقرار کرده است.

وزیر اقتصاد و دارایی گفت: البته با وجود این اقدامات مهم هنوز بخش سلامت ایران تا نقطه مطلوب و برقراری کامل عدالت و نیز اجرای استانداردهای مطلوب بین‌المللی فاصله زیادی دارد و نیازهای این حوزه بی‌شمار است و البته منابع مالی کشور محدود است.

وی از شرکت‌های داخلی وخارجی فعال دعوت می‌کرد که با مطالعه فرصت‌های سرمایه‌گذاری و مشوق‌های در نظر گرفته شده مزیت‌های سرمایه‌گذاری در ایران به ویژه در حوزه سلامت را در نظر بگیرند و به ایران بیایند.

طیب نیا گفت: واقعیت اقتصادی در دنیا نشان می‌دهد که سودآوری سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت دو برابر حوزه نفت و گاز است و کمپانی‌های بزرگ اقتصادی جهانی به همین علت به سمت ساخت بیمارستان‌های زنجیره‌ای روی آورده‌اند و این نشان دهنده فرصت‌های بزرگی است که در این زمینه به‌خصوص در ایران وجود دارد.