یک تازی  ۹ میلیارد دلاری ژاپنی‌ها در پروژه‌های آبی ایران

    براساس اقدامات صورت گرفته طی سال‌های گذشته ایران و ژاپن توانستند همکاری خوبی را در صنعت آب و فاضلاب با یکدیگر داشته باشند، به‌طوری که تاکنون بیش از ۹ میلیارد و ۸۹۰ میلیون دلار پروژه مشترک قابل انجام بین شرکت‌های ایرانی و ژاپنی بررسی شده است. به گزارش ایسنا، حمیدرضا تشیعی معاون نظارت […]

 

 

براساس اقدامات صورت گرفته طی سال‌های گذشته ایران و ژاپن توانستند همکاری خوبی را در صنعت آب و فاضلاب با یکدیگر داشته باشند، به‌طوری که تاکنون بیش از ۹ میلیارد و ۸۹۰ میلیون دلار پروژه مشترک قابل انجام بین شرکت‌های ایرانی و ژاپنی بررسی شده است.

به گزارش ایسنا، حمیدرضا تشیعی معاون نظارت و بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب کشور در دومین همایش همکاری‌های مشترک صنعت آب و فاضلاب ایران و ژاپن گفت: این همایش با هدف ارتقای سطح دانش مدیران، کارشناسان ایرانی، بومی‌سازی محصولات خارجی، انجام فعالیت‌های مشترک منطقه‌ای، سرمایه‌گذاری در پروژه‌های پیمانکاری داخلی برگزار شده است.

وی ادامه داد: انتقال فن‌آوری به ویژه در زمینه‌ اجرای پروژه‌های آب و فاضلاب، سامانه‌های آب شیرین‌کن، مدیریت لجن جزو اهدافی است که برای برگزاری این همایش در نظر گرفته شده و انتظار می‌رود که نتایج خوبی از این همایش حاصل شود.

معاون نظارت و بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب کشور با اشاره به قابلیت کالا‌ها با تجهیزات ژاپنی اظهار کرد: کیفیت، طول عمر و قابلیت ریسک پایین ویژگی‌های کالاهای ژاپنی است به همین دلیل ایران در زمینه‌ همکاری با کشور ژاپن در حوزه آب و فاضلاب بسیار علاقه‌مند است.

تشیعی با اشاره به قابلیت‌های شرکت ژاپن اظهار کرد: ژاپن می‌تواند تأثیرات مثبتی را در ارتقاء صنعت آب و فاضلاب ایران داشته باشد. علاوه بر این نیز ایران پتانسیل‌های خوبی در حوزه نیروی انسانی و شرکت‌های مشاوره دارد.

وی با اشاره به اهمیت انتقال تکنولوژی در ارتباط با کشورهای خارجی گفت: یکی از اهداف از پیش تعیین شده برای ارتقای روابط ایران و ژاپن، انتقال تکنولوژی در حوزه‌های آب و فاضلاب است که امیدواریم بتوانیم در این زمینه موفقیت‌های خوبی را به دست آوریم.

ستار محمودی نیز در دومین همایش همکاری‌های مشترک صنعت آب و فاضلاب ایران و ژاپن اظهار کرد: با توجه به همکاری شرکت آب و فاضلاب ایران همکاری ما با ژاپن استمرار پیدا کرد که این مسأله نیز موجب ایجاد فرصت‌های زیادی برای ایران شد که این مسأله نشان از عزم بالای شرکت‌های ایرانی دارد.

وی با بیان این که شرکت‌های ایرانی طی سال‌های اخیر اثبات کردند که پتانسیل خوبی برای سرمایه‌گذاری کشورهای مختلف هستند، اظهار کرد: وزارت نیرو به شدت از کارهای توسعه‌ای و همکاری ایران و ژاپن حمایت می‌کند و در این زمینه از هیچ حرکتی فروکش نخواهد کرد.

قائم مقام وزیر نیرو با اشاره به ظرفیت‌های ایران برای سرمایه‌گذاری ژاپن گفت: ایران دارای قوی‌‌ترین منابع انسانی است و به جد می‌توان گفت که در این زمینه هیچ‌گونه رقیبی ندارد.

محمودی ادامه داد: ایران به لحاظ وجود شرکت‌های مشاوره ساخت تجهیزات مختلف جایگاه ویژه‌ای دارد، علاوه بر این نیز ایران از نظر داشتن منابع طبیعی بسیار غنی است.

وی تصریح کرد: شرایط سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری در ایران نظیر ندارد و این مسأله برای کشورهای ژاپنی کاملاً ملموس است، چرا که هیچ کشوری به اندازه ایران از نظر امنیت سرمایه بازدهی سرمایه و تضمین‌پذیری سرمایه وجود ندارد.

قائم مقام وزیر نیرو با بیان این‌که شرایط ایجاد شده فرصت ویژه‌ای است تا ژاپن بتواند خود را ارتقا دهد و از طرفی نیز موجب ارتقای صنعت آب و فاضلاب ایران شود.

محمودی در خصوص شرایط ایجاد شده در وزارت نیرو برای جذب سرمایه‌گذار خارجی بیان کرد: در وزارت نیرو سیستم‌های جدیدی را برای جذب کشورهای خارجی فراهم کرده‌ایم که این مسأله تأثیر زیادی در تعیین بازار و ارتقای صنعت آب و فاضلاب دارد.

احداث ۳۰ هزار مگاوات برق در پنج سال آینده

وی با اشاره به پتانسیل‌‌ها و برنامه‌های وزارت نیرو در صنعت برق اظهار کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده قرار است که در ۵ سال آینده حدود ۳۰ هزار مگاوات قدرت جدید احداث کنیم و این به معنای ۴۵ درصد ظرفیت است.