معدن نقشی در تولید ثروت و افزایش رفاه استان کرمان ندارد

معدن نقشی در تولید ثروت و افزایش رفاه استان کرمان ندارد گروه معدن و زمین- سیدمهدی‌طبیب‌زاده رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان در همایش تجلیل از مدیران برتر صنعتی و معدنی استان کرمان با اشاره به ظرفیت‌های معدنی استان کرمان تصریح‌کرد: معدن نقش خیلی مؤثری در تولید ثروت و افزایش رفاه در […]

معدن نقشی در تولید ثروت و افزایش رفاه استان کرمان ندارد

گروه معدن و زمین- سیدمهدی‌طبیب‌زاده رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان در همایش تجلیل از مدیران برتر صنعتی و معدنی استان کرمان با اشاره به ظرفیت‌های معدنی استان کرمان تصریح‌کرد: معدن نقش خیلی مؤثری در تولید ثروت و افزایش رفاه در استان ندارد و ماندن ما در انقلاب دوم صنعتی و عدم توجه به رویکردهای صنعتی روز دنیا ما را در این شرایط قرارداده است.

به گزارش مناقصه‌مزایده، سیدمهدی‌طبیب‌زاده با بیان این‌که چرا وضعیت صنعت اینگونه است؟ اظهارکرد: کرمان استان نخست معدنی و کشاورزی کشور است و در دسترسی به آب رتبه دوم را دارد اما با وجود ظرفیت‌های بسیار و امکانات زیربنایی در استان کرمان، میزان تولید ناخالص داخلی استان پایین است.

طبیب‌زاده با اشاره به ظرفیت‌های معدنی استان کرمان تصریح‌کرد: معدن نقش خیلی مؤثری در تولید ثروت و افزایش رفاه در استان ندارد و ماندن ما در انقلاب دوم صنعتی و عدم توجه به رویکردهای صنعتی روز دنیا ما را در این شرایط قرارداده است.

رییس اتاق بازرگانی استان کرمان بیان‌کرد: اکنون انقلاب چهارم صنعتی دنیا در حال رخ دادن است و اگر به رویکردهای این نگرش صنعتی نپردازیم باز هم عقب خواهیم ماند و فاصله زیادی با دنیا خواهیم داشت.

وی با بیان این‌که مؤلفه‌های انقلاب صنعتی در استان کرمان فراهم است، اظهار‌کرد: طی چند سال اخیر رتبه‌های برتر جشنواره خوارزمی از استان کرمان بوده و کسب و کارهای نوین و رتبه‌های برتر کنکور از دیگر ظرفیت‌های نیروی انسانی کرمان است، علی‌رغم همه مشکلات کنونی، ۴مؤلفه‌ای که در انقلاب صنعتی مورد نیاز است، در این استان وجود دارد.

طبیب‌زاده افزود: باید به جای ناامیدی و پرداختن به مشکلات، کارآفرینی فناورانه را مورد توجه قرارداد و مدیران به انتقال تکنولوژی کارخانه‌ای عمل کنند.

۴۰ درصد از وصولی حقوق دولتی معادن کشور مربوط به کرمان است

همچنین مهدی‌حسینی‌نژاد رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان در این همایش اظهارداشت: بیش از ۴۰ درصد از وصولی حقوق کل کشور از معادن استان کرمان تأمین می‌شود.

حسینی‌نژاد بیان‌کرد: کشور ما در شرایط سخت اقتصادی قرار دارد و شاید بتوان گفت هیچ کشوری در دنیا را نمی‌توان مثال زد که در تحریم تولید و اشتغال را هم زمان داشته باشد.

وی با بیان این‌که در سال‌های گذشته شاهد مشکلاتی در استان بودیم که با اتکا به ظرفیت‌های معادن استان توانستیم آن را مرتفع کنیم، تصریح‌کرد: در راستای تکمیل زنجیره‌هایی سنگ‌آهن توانستیم با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شد ۱۰ تن شمش خواهیم داشت و به زودی استان کرمان به قطب تولید فولاد تبدیل خواهد شد.

حسینی نژاد گفت: حدود ۵٫۱ درصد آب مصرفی در کشور مربوط به صنعت است که در افق ۱۴۰۴ بیش از ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب مصرف نخواهد کرد در حالی که در حال حاضر ۹۴ درصد آب مصرفی در بخش کشاورزی استفاده می‌شود.

وی به مشکلات پیش روی صنعت اشاره کرد و ابراز داشت: رشد و توسعه و اشتغال در حوزه صنعت باعث ایجاد اشتغال در استان شده که در سایه همدلی و همراهی دستگاه‌های مختلف می‌توان مشکلات را حل کرد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان یادآورشد: برطبق ماده ۴۳ استان کرمان بیش از ۴۰ درصد از وصولی حقوق کل کشور از معادن استان کرمان تأمین می‌شود.