مدعیان خام‌فروشی مستندات را ارایه کنند

معاون سازمان صنعت، معدن‌وتجارت فارس مدعیان خام‌فروشی مستندات را ارایه کنند معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن‌وتجارت استان فارس گفت: بار‌ها در خصوص خام‌فروشی مواد معدنی در استان مطالبی مطرح شده که ضروری است این مدعیان تنها به کلی‌گویی بسنده نکنند و با استدلال علمی و مستند، دلیل خود را بیان کنند. […]

معاون سازمان صنعت، معدن‌وتجارت فارس

مدعیان خام‌فروشی مستندات را ارایه کنند

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن‌وتجارت استان فارس گفت: بار‌ها در خصوص خام‌فروشی مواد معدنی در استان مطالبی مطرح شده که ضروری است این مدعیان تنها به کلی‌گویی بسنده نکنند و با استدلال علمی و مستند، دلیل خود را بیان کنند.

داوودحسینی در گفت‌وگو با ایسنا‌، با بیان این‌که عمده‌‌ترین تولیدات معدنی فارس که مزیت غالب بخش معدن استان محسوب می‌شود، شامل خاک صنعتی است که در واحدهای کاشی و سرامیک فارس و کشور به مصرف می‌رسد، گفت: نزدیک به ۱۰ درصد خاک صنعتی فارس در واحدهای کاشی و سرامیک که در ۵ سال گذشته راه‌اندازی شده‌اند، مصرف می‌شود که امید است با توسعه این واحد‌ها سهم استان از فرآوری خاک صنعتی افزایش یابد.

وی با یادآوری این موضوع که عمده خاک صنعتی فارس به دو استان همجوار یزد و اصفهان ارسال می‌شود، افزود: هر گونه بهره‌وری برای توسعه و استفاده از صنایع معدنی مستلزم احداث واحدهای فرآوری، کاشی و سرامیک و صادرات است؛ چرا که احداث واحدهای جدید بدون توجه و نگاه به صادرات منجر به تعطیلی واحدهای صنعتی استان‌های مجاور خواهند شد، لذا نگاه ملی به بخش معدن و فرآوری مواد معدنی باید منجر به ایجاد توازن میان بازار داخلی و توسعه واحدهای استانی شود.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن‌وتجارت استان فارس خاطرنشان کرد: در حال‌حاضر واحدهای تولیدکننده کاشی و سرامیک کشور با درصد پایینی در حال تولید هستند و به دلیل رکود بازار مسکن تنها راه برون‌رفت از وضعیت فعلی، فروش خاک صنعتی استان با نگاهی ملی است.

به گفته حسینی، مواد معدنی غیرفلزی فارس نیز شامل کرومیت در شهرستان نی‌ریز می‌شود که هم‌اینک استخراج و فرآوری این مواد با افزایش عیار و سپس فروش به واحدهای مصرف‌کننده داخلی یا صادرات در حال انجام است. بنابراین کرومیت و فرآوری اولیه آن شامل خام‌فروشی نمی‌شود.

وی همچنین دومین مزیت استان فارس در بخش مواد معدنی را سنگ ساختمانی دانست که در حال‌حاضر حدود ۹۰درصد سنگ ساختمانی استان فراوری داخلی و نزدیک به ۱۰درصد آن صادر می‌شود.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن‌وتجارت استان فارس که معتقد است نباید به این ۱۰درصد صادرات به دید خام‌فروشی نگاه کرد در توجیه چرایی این گفته خود، عنوان کرد: واحدهای فرآوری سنگ استان و کشور توانایی فراوری بیش از این میزان سنگ صادراتی را ندارند و در راستای ارز آوری کشور باید این مقدار جزیی نیز در راستای پویایی معادن سنگ استان با توجه به رکود واقع در بخش مسکن کشور انجام شود.

‌حسینی اضافه کرد: همین مقدار جزیی صادرات در بخش صنعت سنگ، منجر به فعالیت این معادن و جلوگیری از تعطیلی آنها و اشتغال به‌کار مستقیم ۲۵۰۰ نفر و اشتغال به‌کار غیرمستقیم بیش از ۱۰هزار نفر شده است.

وی با تصریح بر این‌که ذخایر فلزی استان فارس نیز که شامل معادن سرب و روی واقع در شهرستان فراشبند است با فرآوری و اشتغال به‌کار بیش از ۳۰۰ نفر در حال انجام است، گفت: فرآوری و افزایش عیار ذخائر کرومیت نیز با وجود ۳واحد کانی آرایی در حال انجام و تولید است.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن‌وتجارت استان فارس ادامه داد: ذخائر فلز آهن استان فارس نیز در منطقه نی‌ریز توسط دولت در حال اکتشاف است که در صورت حصول نتیجه مثبت، مبحث فرآوری آن در دستور کار قرار خواهد گرفت.