دامپینگ محصولات؛ بلای جان صنعت پتروشیمی است

  مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی با بیان این‌که مجتمع‌های پتروشیمی در شرایط کنونی در حال رقابت برای صادرات محصولات هستند گفت‌: این رقابت منفی باعث شده تا فروش محصولات پتروشیمی کشور با ریسک بالایی مواجه شود. مهدی شریفی نیک‌نفس در گفت‌و‌گو با نفت ما ‌اظهار کرد: کشور چین هم اکنون به فن‌آوری تبدیل ذغال سنگ […]

 

مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی با بیان این‌که مجتمع‌های پتروشیمی در شرایط کنونی در حال رقابت برای صادرات محصولات هستند گفت‌: این رقابت منفی باعث شده تا فروش محصولات پتروشیمی کشور با ریسک بالایی مواجه شود.

مهدی شریفی نیک‌نفس در گفت‌و‌گو با نفت ما ‌اظهار کرد: کشور چین هم اکنون به فن‌آوری تبدیل ذغال سنگ به الفین دست یافته و طی سال‌های آینده به یکی از صادرکنندگان محصولات پتروشیمی تبدیل خواهد شد، از این‌رو ما باید بازارهای هدف جایگزین مانند ترکیه و هند را با مدیریت متمرکز شناسایی کنیم.

وی با اشاره به صحبت‌های اخیر مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در خصوص اجماع شرکت‌های بازرگانی گفت‌: خوشبختانه تصمیم گرفته شده در این خصوص می‌تواند جلوی برخی از سوءاستفاده کنندگانی که بازار صادرات محصولات پتروشیمی را با تلاطم مواجه کرده‌اند بگیرد.

شریفی نیک‌نفس با اشاره به این‌که سیستم واگرایی در بازارهای جهانی سم محسوب می‌شود، بیان ‌کرد: این‌که محصولات پتروشیمی با مشکلاتی که در کشور وجود دارد تولید و به راحتی در اختیار دلالان و واسطه‌گران آن هم با قیمت‌های بسیار پایین قرار می‌گیرد به نوعی خیانت به کشور است.

وی تصریح‌ کرد‌: عربستان صعودی بیش از ۱۸۰ مجتمع پتروشیمی دارد اما تمام محصولات تحت عنوان سابیک عربستان صادر می‌شود، سیاست فروش همگرایی در عربستان باعث شده تا سابیک عربستان به عنوان یکی از بزرگ‌‌‌ترین شرکت‌های پتروشیمی جهان شناخته شود، در حالی‌که در کشور ما منافع بخش خصوصی به منافع ملی اولویت داده شده است.

وی با اشاره به این‌که اگر سیاست همگرایی در فروش محصولات پتروشیمی در کشور شکل گیرد هم منافع بخش خصوصی تأمین می‌شود و هم قدرت چانه‌زنی افزایش می‌یابد، گفت‌: در شرایط کنونی خریدار قیمت محصولات را تعیین می‌کند در حالی‌که می‌توان این رویه را تغییر داد و قیمت‌گذاری را در اختیار تولید‌کننده قرارداد.

شریفی اظهار‌ کرد‌: تا پیش از خصوصی‌سازی تمام شرکت‌های پتروشیمی و نیز شرکت بازرگانی پتروشیمی دولتی بودند و مشکلاتی در خصوص پرداخت‌ها وجود داشت چرا که مدیریت نقدینگی در اختیار NPC بود، اما پس از خصوصی‌سازی این حساب‌ها شفاف شده و مشکلی از این بابت وجود نخواهد داشت.

وی با تأکید بر این‌که انتظار نداریم مجتمع‌های پتروشیمی تنها تأمین‌کننده منافع ملی باشند، گفت‌: شرکت بازرگانی پتروشیمی نیز در این راه باید دیوار بی‌اعتمادی که ظرف چند سال گذشته به وجود آمده را با شفاف‌سازی از بین ببرد.

مدیر‌عامل شرکت بازرگانی پتروشیمی گفت‌: طبق برنامه‌ریزی در ۵ سال آینده ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی به ۱۲۰ میلیون تن خواهد رسید و از امروز باید این حجم از تولید را مدیریت کنیم چرا که بازارهای جهانی هم اکنون اشباع است و خریداران تعیین کننده قیمت نهایی محصولات هستند.

 

وی افزود‌: اگر انسجام در بین شرکت‌های داخلی صورت نگیرد قطعاً صنعت پتروشیمی به عنوان صنعت پیش‌رو در کشور طی سال‌های گذشته از بین خواهد رفت.