رییس کمیسیون سرمایهگذاری اتاق ایران اقتصاد ما از خود تحریمیها بیشتر ضربه خورده است مناقصهمزایده ـ رییس کمیسیون سرمایهگذاری اتاق ایران گفت: بهطور کلی مشکلاتی که در حالحاضر گریبانگیر اقتصاد کشورمان شدهاند به دو قسم است، مشکلات درونزا و مشکلات برونزا. به گزارش مناقصهمزایده، فریالمستوفی با بیان اینکه بخش بزرگی از مشکلات اقتصاد کشورمان ارتباطی […]
رییس کمیسیون سرمایهگذاری اتاق ایران
اقتصاد ما از خود تحریمیها بیشتر ضربه خورده است
مناقصهمزایده ـ رییس کمیسیون سرمایهگذاری اتاق ایران گفت: بهطور کلی مشکلاتی که در حالحاضر گریبانگیر اقتصاد کشورمان شدهاند به دو قسم است، مشکلات درونزا و مشکلات برونزا.
به گزارش مناقصهمزایده، فریالمستوفی با بیان اینکه بخش بزرگی از مشکلات اقتصاد کشورمان ارتباطی به ترامپ، عربستان یا دیگر کنشگران عرصه سیاست و تجارت بینالملل و دیگر عوامل برونزا ندارد و مشکلات درونزا هستند، اظهارکرد: راهکارهای مختلفی برای حل مشکلات درونزا وجود دارد اما با توجه به شرایط به نظر میرسد که هیچ تمایلی برای حل این مشکلات وجود ندارد.
وی افزود: اقتصاد ما از خود تحریمیها بیشتر ضربه خورده است، در شعار مطرح میشود که از تولید و بخش خصوصی حمایت میکنیم اما در عمل هیچ نشانهای از حمایت دیده نمیشود.
مستوفی با بیان اینکه تولید سالهاست که مشکلات جدی دارد، ریسک فعالیتهای تولیدی بالاست، گفت: هر دولتی که روی کار میآید شعار میدهد که فضای کسبوکار را بهبود میبخشد اما بعد از روی کارآمدن، موضوع یا به فراموشی سپرده میشود و یا اقدام مؤثری به عمل نمیآید. سیاستگذاریهای دولت به نفع تولید نیست و اصلاً تولید در ایران جایگاهی ندارد.
رییس کمیسیون سرمایهگذاری اتاق ایران ادامه داد: متأسفانه هیچگونه زمینه و تمایلی برای حل مشکلات دیده نمیشود تا باعث بهبود و رونق فضای کسبوکار شود. حجم بسیار زیاد نقدینگی در کشور سرگردان است و قطعأ این نقدینگی به سمت بخشهایی خواهد رفت که ریسک کمتر، امنیت و سود بیشتری داشته باشد.
وی اضافهکرد: به دلیل عدم وجود فضای کسبوکار و عدم جذابیت بخش تولید برای سرمایهگذاری، اوضاع نامناسب نظام بانکی و عدم همخوانی سیستمهای بانکی کشور با سطح استانداردهای بینالمللی، ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی و… باعث شده است تا سرمایههای مردم به جای حمایت از تولید به سمت بازارهای ارز و طلا برود. در صورتیکه برای حمایت از تولید و فضای کسبوکار باید ریسک فعالیتهای غیرمولد افزایش پیدا کند تا فعالان اقتصادی و بخش خصوصی در بخشهای تولید و ایجاد فرصتهای شغلی سرمایهگذاری کنند.
مستوفی یادآورشد: ایران کشوری است که به لحاظ منابع طبیعی و توان نیروی انسانی ستودنی است ولی متأسفانه از این ظرفیت بینظیر برای حل مسایل داخلی استفاده نمیشود. پس از تصویب برجام و علیرغم فراهم بودن فضای ورود خارجیها به ایران به دلیل عدم آمادگی و همخوانی با استانداردهای بینالمللی نتوانستیم از این فرصت استفاده درست کنیم.
وی گفت: اکنون تنها نقطه امید، بهبود وضعیت مشورت اهالی دولت با بخش خصوصی است اما در این ارتباط نیز بعضاً مدیران سازمانی و ادارات هنوز دیوار و سدی بین بخش خصوصی و خود میکشند و حاضر به تعامل با بخش خصوصی نیستند. در سازمانها و ادارات دولتی شاهد هستیم که ارایه اطلاعات ناقص مدیران غیرمتخصص میانی به مدیران ردههای بالاتر منجر به تصمیمگیریهای غلط درباره حل این مسأله شده است.
رییس کمیسیون سرمایهگذاری اتاق ایران افزود: بعضاً دیده میشود که مدیران عالی از آنچه در سازمانهایشان میگذرد بیخبرند و یا اگر هم اطلاع دارند جرات تصمیمگیری درست در خصوص تعامل با فعالان بخش خصوصی را ندارند و تا زمانی که مدیران دولتی بخش خصوصی را رقیب خود میبینند و نه همراه و در کنار خود، این مشکل حل شدنی نیست.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.