سود‌های میلیونی در جیب سودجویان

سوءاستفاده از ارز‌های دولتی توسط برخی شرکت‌ها  سود‌های میلیونی در جیب سودجویان در حالی که برخی از شرکت‌ها برای واردات کالا ارز دولتی دریافت کردند اما، کالاهای وارد شده را با قیمت ارز آزاد در بازار به فروش رسانده و سودهای هنگفت به جیب زدند.  به گزارش میزان، پس از آغاز تغییرات نرخ ارز و […]

سوءاستفاده از ارز‌های دولتی توسط برخی شرکت‌ها

 سود‌های میلیونی در جیب سودجویان

در حالی که برخی از شرکت‌ها برای واردات کالا ارز دولتی دریافت کردند اما، کالاهای وارد شده را با قیمت ارز آزاد در بازار به فروش رسانده و سودهای هنگفت به جیب زدند.

 به گزارش میزان، پس از آغاز تغییرات نرخ ارز و افزایش قیمت دلار در بازار دولت به منظور کنترل قیمت، نرخ ارز را تک‌نرخی اعلام کرد تا بتواند بازار را مدیریت کند.

اما با افزایش نرخ ارز قیمت اقلام زیادی رو به گرانی رفت و مردم ناچار شدند کالا‌‌ها را به نسبت گذشته گران‌تر بخرند و در مقابل فروشندگان نیز علت این افزایش قیمت را گرانی قیمت دلار اعلام می‌کردند.

اما، دولت پس از تک‌نرخی شدن ارز، به شرکت‌ها و افرادی که خواستار واردات کالا بودند ارز دولتی پرداخت کرد تا جلوی تأثیرگذاری قیمت بر روی کالا‌‌ها را بگیرد امری که موفقیتی در آن نداشت و افراد و شرکت‌هایی که این ارز‌‌ها را دریافت کردن نه تنها قیمت کالا‌‌ها را با دلار دولتی به مردم به فروش نرساندند بلکه قیمت کالا‌‌ها را با دلار بازار آزاد محاسبه کرده و سود سرشاری را نصیب خود کردند.

بررسی لیستی که بانک‌مرکزی اعلام کرده فقط کافی است به چند کالا توجه شود تا تخلف دریافت‌کنندگان ارز دولتی به وضوح مشخص شود.

کره

یکی از کالا‌هایی که پس از نوسانات قیمت ارز با افزایش قیمت مواجه شد و علت آن نیز تغییرات نرخ ارز اعلام شد اما، در لیست بانک‌مرکزی مشخص شده که دولت برای واردات این کالا از ۲۱ فروردین ماه تا زمان اعلام لیست بیش از ۶۵ میلیون یورو ارز دولتی دریافت کرده است.

موز

موز یکی از محصولاتی است که واردکنندگان آن ارز دولتی دریافت کردند اما، قیمت آن طی ماه‌های گذشته افزایش داشته و براساس اعلام مرکز آمار قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل (خرداد ۹۶) ۵۴٫۹ درصد افزایش یافته در حالی که دولت برای این محصول بیش از ۳۶میلیون یورو ارز پرداخت کرده است.

برنج

یکی دیگر از کالا‌هایی است که دولت برای واردات آن بیش از ۵۰۲ میلیون یورو پرداخت کرده است اما، این محصول نیز براساس اعلام مرکز آمار نسبت به ماه مشابه سال قبل (خرداد ۹۶) ۳۶٫۸ درصد افزایش داشته است.

تلفن همراه

یکی دیگر از کالا‌هایی که ارز ۴۲۰۰تومانی دریافت کرد تلفن همراه است که دولت برای آن بیش از ۲۰۰میلیون یورو ارز پرداخت کرده است اما، قیمت این کالا در بازار طی این مدت با افزایش قیمت چشمگیری مواجه شده است و حواشی زیادی نیز به همراه داشت.