زمین و خطر زبالههای پلاستیکی ظروف یکبار مصرف و کیسههای پلاستیکی در حال بلعیدن کره زمین هستند و هیچ نقطه این سیاره از آفات و صدمات آنها در امان نمانده است، وضعیتی که مشارکت همگانی و حمایت دولتها را برای کاهش این آفت میطلبد. به گزارش ایرنا، در طی سالها و با افزایش جمعیت، پلاستیک […]
زمین و خطر زبالههای پلاستیکی
ظروف یکبار مصرف و کیسههای پلاستیکی در حال بلعیدن کره زمین هستند و هیچ نقطه این سیاره از آفات و صدمات آنها در امان نمانده است، وضعیتی که مشارکت همگانی و حمایت دولتها را برای کاهش این آفت میطلبد.
به گزارش ایرنا، در طی سالها و با افزایش جمعیت، پلاستیک جزو وسایل لاینفک زندگی بشر شده و ادامه حیات بدون آن برای انسان متصور نیست، مشغله کاری شاید یکی از دلایل وفور استفاده از انواع این لوازم در قالب ظروف یکبار مصرف باشد؛ سفره، لیوان، قاشق، بشقاب و بسیاری اقلام دیگر که بعد از استفاده دیگر نیازی به شستن ندارند، شاید علت گرایش افراد به مصرف آنها باشد.
اما این آسایش طلبی بیتردید به بهای گزاف تمام میشود و چه بسا روزی فرا برسد که کیسهها و پسماندهای پلاستیکی انسانها را احاطه کرده باشند.
بنابر آمار اعلام شده از سوی سازمان حفاظت محیطزیست، با توجه به توسعه صنایع پتروشیمی، نفت و پیروی از الگوهای مصرفگرا، سالانه بیش از یک صد میلیون تن پلاستیک در دنیا تولید میشود.
از طرفی دیگر استفاده از ظروف یک بار مصرف در مهمانیها و سفرها، ایران را جزو ۱۰ کشور پرمصرف در زمینه ظروف یکبار مصرف قرارداده است. بیتوجهی به مصرف نایلون و پلاستیک باعث شده تا روزانه ۵۸ هزار تن زباله در شهرها و روستاهای کشور تولید شود که این میزان تولید با استانداردهای جهانی و میزان تولید زباله در کشورهای صنعتی فاصله بسیار دارد.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل به مناسبت روز جهانی محیطزیست هشدار داده بود که اگر روند آلودگی اقیانوسها به وسیله پلاستیک ادامه یابد، تا سال ۲۰۵۰ اقیانوسها بیشتر از جمعیت ماهیها، پلاستیک خواهد داشت.
به گفته وی هر سال بیش از ۸ میلیون تن پلاستیک در اقیانوسها رها میشود، اکنون تعداد میکروپلاستیکهای موجود در دریا از ستارههای کهکشان ما بیشتر است.
کره زمین توسط ظروف یکبار مصرف و کیسههای پلاستیکی در حال بلعیده شدن است و هیچ نقطه از این سیاره بینظیر، از آفات و صدمات آنها در امان نمانده است.
بر این اساس، سازمان حفاظت محیطزیست چند راهکار حذف و یا کاهش استفاده از ظروف یکبار مصرف و کیسههای نایلونی را که پایبندی به آنها بسیار ساده است، پیشنهاد میکند؛
– در مهمانیها، مسافرتها، جلسات و نشستهای خانوادگی و یا کاری، از ظروف دائم استفاده کنیم.
– اگر امکان استفاده مکرر از ظروف یکبار مصرف و کیسههای پلاستیکی وجود ندارد، تا حد امکان از گرفتن یا خرید آنها اجتناب کنیم.
– به رستورانها و مراکز تهیه غذا پیشنهاد دهیم از پلاستیک کمتر استفاده کنند.
– به جای دریافت کیسههای پلاستیکی، هنگام مراجعه به مراکز خرید کیسه پارچهای همراه ببریم.
– به فروشگاههایی مراجعه کنیم که کمتر از بسته بندیهای پلاستیکی استفاده میکنند.
– هنگام قدم زدن در کنار ساحل و یا جنگل، زبالههای پلاستیکی را جمع کنیم.
– یکدیگر را از اثرات زیانبار استفاده از کیسههای پلاستیکی و ظروف یکبار مصرف آگاه و به پرهیز از استفاده از آنها دعوت کنیم.
– با تفکیک زبالههای تر و خشک، به بازیافت پلاستیک کمک کنیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.