معاون وزیر نفت در امور پژوهش و فنآوری با اشاره به برنامه این وزارتخانه برای شکلگیری و ساماندهی شرکتهای اکتشاف و تولید (E&P) در کشور، از انتشار فراخوان ارزیابی شرکتهای مستعد در این زمینه در روزهای آینده خبر داد. به گزارش شانا، محمدرضا مقدم با اعلام این خبر افزود: طی روزهای آینده، فراخوان […]
معاون وزیر نفت در امور پژوهش و فنآوری با اشاره به برنامه این وزارتخانه برای شکلگیری و ساماندهی شرکتهای اکتشاف و تولید (E&P) در کشور، از انتشار فراخوان ارزیابی شرکتهای مستعد در این زمینه در روزهای آینده خبر داد.
به گزارش شانا، محمدرضا مقدم با اعلام این خبر افزود: طی روزهای آینده، فراخوان ارزیابی شرکتهای مستعد برای فعالیت در قالب E&P منتشر و نخستین گام در مسیر شکلگیری شرکتهای اکتشاف و تولید برداشته میشود.
وی با اشاره به الزام مشارکت شرکتهای خارجی با شرکتهای ایرانی در اجرای قراردادهای جدید نفتی، تأکید کرد: به این منظور وزارت نفت در صدد است برای آمادهسازی فهرست شرکتهای ایرانی، شرکتهایی را که از توان بالقوه برای ورود به کسب و کار E&P برخوردارند، با برنامهای مدون شناسایی کند.
سرپرست معاونت امور مهندسی وزارت نفت یادآور شد: این ارزیابی در ۳ سطح غربالگری (تهیه فهرست بلند)، پیش ارزیابی و ارزیابی انجام میشود.
به گفته مقدم، حسب شیوه نامه نحوه تعیین صلاحیت شرکتهای اکتشاف و تولید که از سوی وزیر نفت ابلاغ شده است، شرکتهای E&P، عملکردی متفاوت با شرکتهای OSC و EPC داشته و هیچ ورود مستقیمی در خدمات EPC و یا ساخت کالاها یا ارایه خدمات OSC مانند حفاری ندارند؛ این گونه شرکتها بهطور عموم وظایف و مسؤولیتهای سرمایهگذاری، طراحی و مدیریت عملیات اکتشافی، مهندسی مخزن، ارایه MDP، مدیریت پروژه، تأمین مالی و بهرهبرداری از تأسیسات بالادستی نفتی را بر عهده میگیرند و برای عملیات مورد نیاز خود در این مسیر، از ظرفیتهای شرکتهای خدمات نفتی (OSC)، پیمانکاران EPC و یا سازندگان تجهیزات حسب مورد استفاده میکنند.
وی گفت: به این ترتیب، شرکتهای ایرانی داوطلب برای فعالیت در قالب شرکت اکتشاف و تولید که هم اکنون در بخشی از زنجیره فعالیتهای OSC یا EPC فعالیت میکنند، باید در مدت زمانی ویژهای که تعیین و اعلام میشود، تصدی اینگونه فعالیتها را واگذار کنند.
مقدم با اشاره به اعلام فراخوان شرکتهای E&P در روزهای آتی، ادامه داد: شرکتهایی که در مهلت تعیین شده در فراخوان، نسبت به تکمیل پرسشنامهها و ارایه مدارک خود اقدام کنند، در فهرست اولیه قرار میگیرند؛ اما فرایند پذیرش پایان نمییابد و در صورتی که پس از مهلت تعیین شده در فراخوان نیز، شرکتی خواهان معرفی و ارزیابی باشد، میتواند در این زمینه اقدام کند و وزارت نفت شرکتهایی از این دست را در فهرستهای بعدی خود مدنظر قرار میدهد.
تهیه فهرست پیمانکاران ذیصلاح در رشتههای تخصصی صنعت نفت، پیشتر در قالب جزء ٩ بند پ ماده ۳ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت پیشبینی شده بود که این وظیفه براساس مصوبه شورای معاونان وزارت نفت و ابلاغ وزیر به معاونت مهندسی وزارتخانه تفویض شد؛ از سوی دیگر، جزء الف ماده ٤ مصوبه مورخ ١١ آبان ماه امسال هیأت وزیران نیز در خصوص شرایط عمومی، ساختار و الگوی قراردادهای بالادست صنعت نفت (IPC) بر حضور شرکتهای صاحب صلاحیت ایرانی در کنار شرکتهای معتبر خارجی برای حضور در فرایند اجرای قرارداد و انتقال دانش فنی و مهارتهای مدیریتی و مهندسی مخزن تأکید دارد.
به این ترتیب، ارزیابی صلاحیت شرکتهای پیمانکار داخلی متقاضی مشارکت با شرکتهای بینالمللی با جدیت بیشتر و به شکل منسجم تری در دستور کار قرار گرفته و مقرر شده است با سازوکاری مدون، شرکتهای داخلی که توان بالقوهای برای تبدیل شدن به شرکت اکتشاف و تولید دارند شناسایی شوند تا فهرست شرکتهای ایرانی برای مشارکت با شرکتهای خارجی به منظور اجرای طرحها و پروژههایی که در کنفرانس تهران معرفی شده است، آماده شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.