معاون وزیر نفت در امور بینالملل و بازرگانی گفت: یونان بخشی از بدهی نفتی خود به ایران را پس از اجرایی شدن برجام و حل مشکلات بانکی پرداخت کرد. امیرحسین زمانینیا در گفتوگو با ایرنا درباره آخرین وضعیت پرداخت بدهیهای نفتی شرکتهای بینالمللی به ایران گفت: شرکت شل بدهی خود را پرداخت کرده و […]
معاون وزیر نفت در امور بینالملل و بازرگانی گفت: یونان بخشی از بدهی نفتی خود به ایران را پس از اجرایی شدن برجام و حل مشکلات بانکی پرداخت کرد.
امیرحسین زمانینیا در گفتوگو با ایرنا درباره آخرین وضعیت پرداخت بدهیهای نفتی شرکتهای بینالمللی به ایران گفت: شرکت شل بدهی خود را پرداخت کرده و روند اجرایی پرداخت بدهی سایر شرکتها نیز در جریان است.
وی اضافه کرد: به علت مشکلاتی که یونانیها داشتهاند، سازوکار خاصی برای پرداخت بدهی آنها در نظر گرفته شده و قرار است در چند مرحله این بدهی تسویه شود.
معاون وزیر نفت در امور بینالملل و بازرگانی ادامه داد: چند شرکت ایتالیایی نیز که به ایران بدهکار بودند، آماده پرداخت بدهیهای خود هستند.
در سالهای تحریم، شرکتهای نفتی بینالمللی که با ایران در بخشهای مختلف همکاری داشتند، از پرداخت بدهیهای خود خودداری کردند.
شماری از این شرکتها به محض آغاز شدن روند تشدید تحریمها، مبادلههای مالی با ایران را متوقف کردند و بخشی دیگر نیز پس از افشای مراودات مالی و نفتی با ایران، ناچار به توقف مشارکت خود با ایران شدند.
اما پس از اجرایی شدن برجام در دی ماه پارسال و رفع محدودیتهای بانکی و برقراری مراودات مالی با بانکهای خارجی، به تدریج روند پرداخت بدهیها آغاز شده است.
بر این اساس، شرکت شل پرداخت بدهی خود به ایران را آغاز کرد و توانست بدهی حدود دو میلیارد یورویی خود را تسویه کند. شرکت اینوک امارات متحده عربی نیز حدود ۵٫۳ میلیارد یورو بابت دریافت میعانات گازی به ایران بدهکار بود، با رفع تحریمها، تسویه بدهی خود را آغاز کرد.
تنها استثنا در میان بدهکاران نفتی ایران، یونانیها هستند که به دلیل وضع وخیم اقتصادی در این کشور، قرار شده است که به تدریج این بدهی تسویه شود.
براساس تفاهمی حاصل شده در جریان سفر اخیر نخست وزیر این کشور به تهران، مقرر شد صادرات نفت به پالایشگاههای یونان از سر گرفته شود، اما بدهیها به صورت تدریجی از این کشور دریافت شود.
یونان که از خریداران سنتی نفت خام ایران در اروپا شناخته میشود، قصد دارد پس از رفع مشکلات مالی روزانه ۶۰ تا ۱۵۰ هزار بشکه نفت از کشورمان وارد کند. پالایشگاههای یونانی مانند «هلنیک پترولیوم» از خریداران ثابت و قدیمی نفت ایران بودهاند، اما پس از تشدید تحریمها، این کشور ناچار به توقف خرید نفت از ایران شد.
شرکت هلنیک پترولیوم که بزرگترین پالایشگر یونان است و ۴ پالایشگاه را در اختیار دارد، پیش از آغاز تحریمها یکی از مشتریان عمده نفت ایران بود و ٢٠ درصد از نیاز نفت خام خود را از راه واردات از ایران تأمین میکرد.
با لغو تحریمها، یونانیها تمایل خود برای خرید نفت از ایران را اعلام کردند و در نهایت پس از سفر هیأتی از وزارت نفت ایران به آتن درباره جزییات واردات دوباره از ایران به توافق اولیه رسیده و در جریان سفر اخیر «الکسیس سیپراس» نخست وزیر یونان به تهران این توافق را نهایی کردند. پیش از این زمانینیا درباره جزییات این توافق گفته بود: در این سفر قرار شد یونان روزانه ٦٠ تا ١٥٠ هزار بشکه نفت خام از ایران خریداری کند.
هلنیک پترولیوم یونان چندی پیش در بیانیهای خطاب به بورس یونان اعلام کرد که این شرکت برای آغاز فوری خرید نفت از ایران و همچنین تسویه بدهیهای چند میلیون دلاری خود به جمهوری اسلامی، به توافق دست یافته است. برآورد میشود که پالایشگاههای یونان حدود ۵۰۰ میلیون یورو بابت خرید محمولههای نفتی به ایران بدهکار باشند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.