نخبگان کشور آمادگی رفع بحران آب را دارند برگزیده جشنواره ملی فنآفرینی و کارآفرینی شیخ بهایی، با اشاره به مشکلات کشور از جمله کمبود آب گفت: متأسفانه زمانی که لازم است، طرحها و ایدههای پژوهشگران دیده و استفاده نمیشوند، اما پس از مواجهه با بحران، مسؤولان از نخبگان برای دریافت راهکار دعوت میکنند. به گزارش […]
نخبگان کشور آمادگی رفع بحران آب را دارند
برگزیده جشنواره ملی فنآفرینی و کارآفرینی شیخ بهایی، با اشاره به مشکلات کشور از جمله کمبود آب گفت: متأسفانه زمانی که لازم است، طرحها و ایدههای پژوهشگران دیده و استفاده نمیشوند، اما پس از مواجهه با بحران، مسؤولان از نخبگان برای دریافت راهکار دعوت میکنند.
به گزارش ایرنا، کمبود آب یکی از اصلیترین مشکلاتی است که از چند دهه گذشته زندگی عموم مردم به ویژه ساکنین کلانشهرهای کشور را با مشکل مواجه کرده است. واقع شدن ایران در منطقه نیمه بیابانی، کمبود میانگین بارندگی در نقاط مختلف کشور، تغییر عادت زندگی مردم به دلیل رشد شهرنشینی، تغییرات اقلیمی به دلیل آلودگی هوا، کاهش سطح آبهای زیرزمینی و بسیاری از موارد دیگر از عوامل تشدید این مشکل به ویژه در یک دهه گذشته است.
امسال نیز با توجه به میزان پایین بارندگی در فصل پاییز و زمستان گذشته، دور از انتظار نیست که تا پایان تابستان با بحرانی به مراتب جدیتر مواجه شویم، کما اینکه در همین روزهای ابتدایی فصل تابستان این بحران خود را در قالب قطعی برق و افت فشار آب و در مناطقی قطع آب نشان داده است.
اما سیر نزولی کاهش نزولات جوی از چند سال گذشته، همواره مسؤولان، نخبگان و مردم را دل نگران کرده است.
نخبگان کشور آمادگی رفع بحران آب را دارند. بهطوری که برخی از پژوهشگران پیشاپیش ایدهها و طرحهای نوآورانهای را برای گریز از این بحران ارایه کردهاند.
طرحهایی همچون حمام پیشرفته هوشمند کم مصرف (دوش سیرکوله با قابلیت تصفیه و استفاده مجدد از آب) در زمینه بهینهسازی الگوی مصرف که میتوان با استفاده از آن ۹۰درصد در مصرف انرژی و ۸۰ درصد در مصرف آب صرفهجویی کرد.
اما طرح یاد شده از جمله طرحهایی است که با وجود کاربردی بودن در کاهش مصرف آب، راه به جایی نبرده و در قفسه خاک میخورد.
شیرکو پیری، دانشجوی ارشد رشته مکاترونیک دانشگاه نبی اکرم (ص) تبریز و ارایهدهنده طرح حمام پیشرفته هوشمند کم مصرف در این زمینه اظهارداشت: در این طرح آب از خروجی آب شهری وارد مخزن سیستم میشود که دارای حجمی برابر ۲۰ لیتر است.
وی افزود: این آب طی مراحل مختلف از مجموعه فیلترها عبور کرده و پس از تصفیه دوباره به صورت اتوماتیک به دوش حمام برای استفاده مجدد انتقال مییابد.
برگزیده سیزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی و کارآفرینی شیخ بهایی ادامه داد: با این ۲۰ لیتر آب تا مدت زمان نامحدود میتوان برای استحمام استفاده کرد، در صورتیکه طبق برآوردها در ایران میزان آب مصرفی در ۱۰ دقیقه دوش گرفتن بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ لیتر است.
وی افزود: با توجه به اینکه در کشور با بیآبی و خشکسالی روبهرو هستیم با استفاده از این طرح و بهکارگیری آن از سال ۹۵ تاکنون میتوانستیم از درصد زیادی از هدررفت آب جلوگیری کنیم، اما استقبال و حمایت از طرح به عمل نیامد.
پیری گفت: بهترین روش برای جلوگیری از هدررفتن این حجم آب در استحمام، استفاده از دوش با قابلیت بازیابی یا تصفیه آب مصرف شده است، با استفاده از این دوش میتوان متوسط مصرف آب را از ۲۰۰تا ۴۰۰ لیتر به کمتر از ۵۰ لیتر رساند.
وی با اشاره به اینکه با استفاده از این فناوری در حمام منازل در کلانشهرها میتوان حجم قابل توجهی از آب را صرفهجویی کرد، گفت: متأسفانه از چنین طرحهایی به وقت خود استفاده نمیشود، اما در زمان بحران از نخبگان خواسته میشود که جلو بیایند و در حل مشکلات کشور وارد عمل شوند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.