کیفیت فرآورده‌های ساختمانی در ۵۰ سال پیش در جا می‌زند

نایب رییس کمیسیون عمران مجلس کیفیت فرآورده‌های ساختمانی در ۵۰ سال پیش در جا می‌زند نایب رییس کمیسیون عمران مجلس، از رویه تولید فرآورده‌های ساختمانی در کشور انتقاد کرد و گفت: با رویه فعلی تولید خطر واردات مصالح ساختمانی وجود دارد. به گزارش خانه‌ملت، مجید کیان‌پور با تأکید بر ضرورت افزایش کیفیت فرآورده‌های ساختمانی برای […]

نایب رییس کمیسیون عمران مجلس

کیفیت فرآورده‌های ساختمانی در ۵۰ سال پیش در جا می‌زند

نایب رییس کمیسیون عمران مجلس، از رویه تولید فرآورده‌های ساختمانی در کشور انتقاد کرد و گفت: با رویه فعلی تولید خطر واردات مصالح ساختمانی وجود دارد.

به گزارش خانه‌ملت، مجید کیان‌پور با تأکید بر ضرورت افزایش کیفیت فرآورده‌های ساختمانی برای جذب بازارهای خارجی و توسعه صادرات، گفت: در حال حاضر بسیاری از فرآورده‌های ساختمانی اعم از سیمان تولید بیش از نیاز کشور را تجربه می‌کنند؛ اما به علت استفاده از تکنولوژی قدیمی این محصولات با استقبال چندانی در بازارهای مختلف روبه‌رو نمی‌شوند.

نماینده مردم درود و ازنا در مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که رشد کیفی محصولات ساختمانی بیش از افزایش کمی آن حایز اهمیت است، افزود: در بسیاری از کشور‌ها سیمان سبز که بیش‌ترین مقاومت و همچنین سازگاری با محیط‌زیست را دارد، تولید می‌شود در حالی‌که همچنان سازوکار تولید سیمان در کشورمان به سبک و سیاق بیش از ۵۰ سال پیش است.

اخذ تکنولوژی روز دنیا به همراه واردات علم نوین در حوزه تولید فرآورده‌های ساختمانی ضرورت دارد

وی با تأکید بر این‌که اخذ تکنولوژی روز دنیا به همراه واردات علم نوین در حوزه تولید فرآورده‌های ساختمانی ضرورت دارد، تصریح‌کرد: انتقال تکنولوژی بر مبنای نیاز روز و فناوری نوین لازمه صنعت تولید فرآورده‌های ساختمانی است زیرا مدت‌ها از منسوخ شدن تولیدات فعلی می‌گذرد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان این‌که در حال حاضر بسیاری از کشورهای دنیا خواهان ارزان‌‌ترین و بهترین کیفیت مصالح ساختمانی هستند، گفت: تولید مصالح ساختمانی در ایران هنوز به مرحله نوین نرسیده از این رو از دست دادن بازارهای جهانی نزدیک است.

رقبا در پی کسب بازارهای جهانی هستند

کیان‌پور با تأکید بر این‌که در حال حاضر بسیاری از کشورهای همجوار از جمله عراق، افغانستان و سوریه که در مرحله بازسازی قرار گرفته‌اند، نیاز به تأمین مصالح ساختمانی دارند، افزود: اگر ما نتوانیم همسو با نیاز کشورهای متقاضی تولید کنیم به‌طور حتم بسیاری از کشورهای موفق در این حوزه جایگزین ما خواهند شد.

وی ادامه داد: صادرات مصالح ساختمانی به کشورهای مختلف زمینه‌ساز توسعه روابط خواهد بود از این رو دولت باید با حمایت از واحدهای تولیدی در این حوزه سطح تولیدات را افزایش دهد.

استفاده از فناوری‌های دانش‌بنیان در حوزه تولید مصالح ساختمانی لازم است

کیان‌پور افزود: استفاده از فناوری‌های دانش‌بنیان در حوزه تولید می‌تواند ناخودآگاه به بهبود وضعیت تولید در کشور و در نتیجه تمایل کشورهای مختلف برای خرید محصولات ساخت داخل بینجامد.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: ادامه رویه فعلی در تولید فرآورده‌های ساختمانی زنگ خطری برای واردات این فرآورده‌ها نیز خواهد بود زیرا اگر کاهش هزینه و همچنین بهبود کیفیت تولیدات مدنظر نباشد به‌طور حتم سازنده به سمت خرید آن پیش نخواهد رفت.