یک پتروشیمی ۲۴ مجتمع را به بند کشید

  بهره‌برداری از ۲۴ مجتمع پتروشیمی با ظرفیت ۳۰ میلیون تن در فاز دوم عسلویه در گرو تکمیل فرایند ساخت پتروشیمی دماوند است و ساخت این مجتمع پتروشیمی نیز به فرایند خصوصی‌سازی گره خورده است. به گزارش تسنیم، شرکت پتروشیمی دماوند به عنوان مجری طرح تأمین یوتیلیتی و آفسایت فاز دوم پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی […]

 

بهره‌برداری از ۲۴ مجتمع پتروشیمی با ظرفیت ۳۰ میلیون تن در فاز دوم عسلویه در گرو تکمیل فرایند ساخت پتروشیمی دماوند است و ساخت این مجتمع پتروشیمی نیز به فرایند خصوصی‌سازی گره خورده است.

به گزارش تسنیم، شرکت پتروشیمی دماوند به عنوان مجری طرح تأمین یوتیلیتی و آفسایت فاز دوم پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (عسلویه) جهت تأمین برق، آب، بخار، هوای فشرده، اکسیژن، ازت، گاز سوخت و خوراک و شبکه خطوط ارتباطی مجتمع‌های تولیدی فاز دوم طرح‌های پتروشیمی است.

در حال حاضر این شرکت پتروشیمی در حال احداث است و صددرصد سهام آن در اختیار شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران قرار دارد. پتروشیمی دماوند در طی سال‌های ۹۳ و ۹۴ در فهرست واگذاری‌ها قرار داشته و تا امروز ۴ مرحله واگذاری ناموفق را تجربه کرده است.

با این‌که سازمان خصوصی‌سازی شرایط واگذاری این شرکت پتروشیمی را تسهیل کرد و اعلام کرد که سهام این مجتمع پتروشیمی را با اقساط بلندمدت واگذار می‌کند اما واگذاری آخر در بهمن ماه سال ۹۴ نیز ناکام ماند.

برای تکمیل فرایند ساخت پتروشیمی دماوند نیاز به سرمایه‌گذاری ۴ میلیارد دلاری است و این شرکت بدهی‌های انباشته بابت تسهیلات گرفته شده از سیستم بانکی و سرمایه‌گذاری‌های قبلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی دارد؛ که این دو مسأله در کنار اعلام متقاضیان خرید سهام آن در مورد گران بودن قیمت‌گذاری انجام شده، موجب عدم موفقیت در واگذاری سهام پتروشیمی دماوند به بخش خصوصی شده است.

در مصوبه هشتم اسفندماه سال گذشته هیأت واگذاری تأکید شد که قیمت پایه و شرایط عرضه مجدد صددرصد سهام شرکت «پتروشیمی دماوند» متعلق به شرکت مادرتخصصی ملی صنایع پتروشیمی جهت واگذاری مطرح و پس از بحث و بررسی، قیمت پایه هر سهم به مبلغ ۱,۲۱۱,۵۱۰,۰۱۶ ریال جمعاً به مبلغ ۱۵٫۱۴۳٫۸۷۵٫۲۰۰٫۰۰۰ریال به‏ صورت نقد و اقساط شامل ۱۰ درصد نقد و مابقی در اقساط ۸ ساله طی ۱۶ قسط مساوی با فواصل زمانی۶ ماهه از طریق مزایده تصویب شد.

بهره‌برداری از ۲۴ مجتمع پتروشیمی با ظرفیت ۳۰ میلیون تن در فاز دوم عسلویه در گرو تکمیل فرایند ساخت پتروشیمی دماوند است و ساخت این مجتمع پتروشیمی نیز به فرایند خصوصی‌سازی گره خورده است.

 

چالش در واگذاری پتروشیمی دماوند به قدری جدی شد که اخیراً «مرضیه شاهدایی» مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از آمادگی وزارت نفت برای همکاری با سازمان خصوصی‌سازی به منظور رفع مشکلات واگذاری پتروشیمی دماوند خبر داده است.