برجسازیهای بیرویه، بلای جان خیابان ولیعصر همه خیابان ولیعصر را از درختان سر به فلک کشیدهاش؛ درختانی به قدمت تهران قدیم و بزرگترین خیابان خاورمیانه میشناسند. به گزارش سیناپرس، در طول سالهای اخیر از تعداد درختان، نهرها و مسیلها به دلیل ساخت و سازهای فراوان و بروز نارساییهای محیطزیستی کاسته شده است. این در حالی […]
برجسازیهای بیرویه، بلای جان خیابان ولیعصر
همه خیابان ولیعصر را از درختان سر به فلک کشیدهاش؛ درختانی به قدمت تهران قدیم و بزرگترین خیابان خاورمیانه میشناسند.
به گزارش سیناپرس، در طول سالهای اخیر از تعداد درختان، نهرها و مسیلها به دلیل ساخت و سازهای فراوان و بروز نارساییهای محیطزیستی کاسته شده است. این در حالی است که همین درختان میتوانند به عنوان تنفسگاه این کلانشهر در تصفیه هوا و افزایش تعداد روزهای هوای پاک تأثیرگذار باشند.
در این شرایط باید برای حفظ و نگهداری از این درختان اقدامهای مناسب انجام داد. شایان ذکر است که تمامی درختان خیابان ولیعصر از شناسنامه و پلاک برخوردار هستند، اما بهطور طبیعی این درختان به آفتزدگی و بیماریهای فراوان دچار شدهاند. در این وضعیت انتظار میرود که مسؤولان امر بیش از قبل این درختان را مورد رسیدگی قرار دهند.
براساس گفتههای رییس کمیسیون سلامت، محیطزیست شورای شهر تهران برای جایگزین کردن این درختان قرار است تعدادی چنار از اصفهان به تهران آورده و به جای درختان آفت زده و خشک شده خیابان ولیعصر کاشته شوند. هدف از این اقدام این است که خیابان ولیعصر مانند گذشته سرسبزی، صفا و طراوت خود را حفظ کند.
در روزهای اخیر هم مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران گفت: « شیوع آفت سرطان رنگی علت قطع درختان خیابان، ولیعصر است و تا پایان سال ۹۷ تمام درختان چنار، ولیعصر جایگزین میشود».
درختان خیابان ولیعصر؛ قربانی برجسازیهای بیرویه
جدا از این مسایل، برج سازیهای بیرویه نیز بلای جان درختان ولیعصر (عج) است. آقاخانی، پژوهشگر و استاد برجسته گیاهشناسی در این زمینه گفت: وقتی در خیابان ولیعصر بلند مرتبهسازی و تغییرهای حاشیه خیابانها انجام میشود، نباید انتظار داشت که درختان این خیابان دوام بیاورند.
وی افزود: وضعیت درختان ولیعصر (عج) تفاوتی با وضعیت سایر درختان سطح شهر تهران ندارد. همه درختان این خیابان از نوع چنار است. درصورتیکه درختان چنار بسیار زیادی در دیگر خیابانهای شهر تهران خشک و قطع شدهاند. مسألهای که باعث شده درختان این خیابان توجه همگان را جلب کند این است که خیابان ولیعصر (عج) به عنوان هویت تاریخی و طبیعی برای شهر تهران محسوب میشود.
این استاد دانشگاه خاطرنشانکرد: متأسفانه نگاه طبیعت محورانه در شهرسازی وجود ندارد. شهر در اختیار مهندسان و پیمانکارانی قرار گرفته که منافع مادی برای آنها در اولویت است.
این پژوهشگر اظهارداشت: رویشگاه طبیعی درخت چنار در کنار رودخانهها است، این درخت باید در منطقهای رشد کند که آب جاری و زلال وجود داشته باشد و از همه مهمتر بقای ریشههای درخت چنار به تنفس و قارچهای خاک بستگی دارد. وقتی در مسیر خیابان ولیعصر و دیگر خیابانها بلند مرتبهسازی و تغییرهای حاشیه خیابانها انجام میشود نباید انتظار داشت که درختان این خیابان دوام بیاورند و متأسفانه هر روز تعداد بیشتری از این درختان را از دست خواهیم داد.
آقاخانی با اشاره به راهکارهای جلوگیری از نابودی درختان خیابان ولیعصر گفت: اگر مدیریت فضای سبز شهر تهران از متخصصان آشنا به علم روز و با توجه به کم آبی و پدیده گرم شدن زمین استفاده کند عمدهای از مشکلات حل خواهد شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.