ارتباط مصرف گوشت فرآوری شده با «شیدایی» یافتههای مطالعه گروهی از محققان در دانشگاه پزشکی جان هاپکینز آمریکا نشان میدهد نیترات (ماده موجود در گوشتهای فراوری شده) میتواند منجر به نوعی بیماری روانی به نام «شیدایی» شود. ارتباط مصرف گوشت فرآوری شده با «شیدایی» به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی علمی و پزشکی ساینس دیلی(science […]
ارتباط مصرف گوشت فرآوری شده با «شیدایی»
یافتههای مطالعه گروهی از محققان در دانشگاه پزشکی جان هاپکینز آمریکا نشان میدهد نیترات (ماده موجود در گوشتهای فراوری شده) میتواند منجر به نوعی بیماری روانی به نام «شیدایی» شود.
به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی علمی و پزشکی ساینس دیلی(science daily) براساس یافتههای این مطالعه، افرادی که به دلیل یک دوره شدید بیماری بستری شدهاند، ۳ برابر بیشتر از افرادی که سابقهای جدی از هر نوع اختلال روانی نداشتهاند گوشتهای فرآوری شده محتوی نیترات مصرف کردهاند.
براساس این گزارش، آزمایش روی نمونههای حیوانی نیز نشان داد فقط چند هفته بعد از مصرف مواد حاوی نیترات، این نمونهها علائم بیشتری از بیماری شیدایی از جمله بیش فعالی را دارند.
عوامل ژنتیکی و محیطی با بیماری شیدایی مرتبط است با این حال نتوانستهاند دلیل اصلی ابتلا به بیماری را توضیح دهند و محققان به شدت به دنبال عوامل محیطی مانند رژیم غذایی هستند که در شدت و کاهش آن نقش دارد.
رابرت یالکین(Robert Yolken) پزشک و استاد دانشگاه جان هاپکینز و محقق ارشد این مطالعه میگوید: تحقیقات آتی میتواند منجر به دست یافتن به رژیمهایی شود که شدت دورههای بیماری را در افراد مبتلا به آن و بیماری دوقطبی کاهش دهد.
بیماری شیدایی که با علائمی همچون بیخوابی، بیشفعالی و احساس سرخوشی شناسایی میشود، با افزایش انرژی و سرخوشی در فرد همراه است و چند هفته به طول میانجامد و معمولاً در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی مشاهده میشود اما احتمال دارد در افراد مبتلا به شیزوفرنی نیز دیده شود.
حالات شیدایی میتواند باعث رفتارهای مخاطرهآمیز از جمله توهم شدید در افراد شود، به این دلیل بسیاری از بیمارانی که نوع شدیدی از آن را بروز میدهند در بیمارستان بستری میشوند.
یالکین و همکارانش در بازهای یک دههای از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۷، مطالعه پیوستهای را انجام داده و دادههای مرتبط با سلامت و بهداشت، رژیم غذایی و خصوصیات جمعیت شناختی یکهزار و ۱۰۱ نفر افراد ۱۸ تا ۶۵ سال مبتلا به اختلالات روانشناختی و افراد سالم را گردآورده و تحلیل کردهاند.
نزدیک به ۵۵ درصد مشارکتکنندگان در این طرح زن، ۵۵ درصد از نژاد قفقازی و ۳۶ درصد افراد رنگین پوست بودند.
افراد مبتلا به اختلالات روانی از میان بیمارانی انتخاب شدند که در بیمارستان «شپرد پرد» در بالتیمور آمریکا دورههای درمانی را طی میکردند. افراد سالم در این مطالعه نیز با استفاده از اعلام فراخوان در دانشگاهها و تأسیسات بهداشتی و درمانی محلی برگزیده شدهاند.
تحقیق در مورد سوابق آنها در سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۷ نشان داد افرادی که به دلیل بیماری شیدایی بستری شدهاند، بهطور تقریبی ۳٫۵ برابر بیشتر از افراد بدون سابقه اختلال روانی گوشت فرآوری شده مصرف کردهاند.
یالکین میگوید: ما رژیمهای غذایی متفاوتی را بررسی کردیم و گوشتهای فراوری شده بهطور خاص تأثیر مشخصی داشت. نیترات از مدتها پیش در گوشتهای فرآوری شده استفاده شده و تحقیقات نشان داده همچنین با ابتلا به بعضی سرطانها و بیماریهای مغزی و روانی مرتبط است.
یافتههای این تحقیق در نشریه روانشناسی مولکولی نیز به تفصیل منتشر شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.