نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس قانون حذف کنکورِ ۵ سال پیش لغو شد نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اعمال تأثیر قطعی ۳۰درصدی سوابق تحصیلی در کنکور سال ۹۸، گفت: اعمال تأثیر قطعی سوابق تحصیلی باعث ایجاد رانت میشود. به گزارش خانه ملت، قاسم احمدی لاشکی با […]
نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس
قانون حذف کنکورِ ۵ سال پیش لغو شد
نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اعمال تأثیر قطعی ۳۰درصدی سوابق تحصیلی در کنکور سال ۹۸، گفت: اعمال تأثیر قطعی سوابق تحصیلی باعث ایجاد رانت میشود.
به گزارش خانه ملت، قاسم احمدی لاشکی با انتقاد از اعمال تأثیر قطعی ۳۰درصدی سوابق تحصیلی در کنکور سال ۹۸، گفت: براساس قانون سال ۹۲ قانون مصوب سال ۸۶ که مبنی بر حذف کنکور بود، لغو شد بنابراین موضوعی با عنوان حذف کنکور مرجعیت ندارد.
نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس شورای اسلامی افزود: براساس ماده ۵ تبصره ۴ قانون سنجش و پذیرش در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در پذیرش دانشجو، تأثیر سابقه تحصیلی سالانه و به صورت تدریجی و صعودی است و پس از ۵ سال حداقل ۸۵ درصد ظرفیت پذیرش دانشجو در کل کشور بر مبنای سابقه تحصیلی خواهد بود که در حال حاضر نیز این امر محقق شده و در حال اجرا است؛ پذیرش دانشجو در رشتههای پرمتقاضی مانند پزشکی و دانشگاههای معتبر مانند شریف و تهران باید با برگزاری کنکور انجام گیرد.
وی بیانکرد: شورای سنجش و پذیرش که متشکل از وزرای علوم، آموزش و پرورش و بهداشت و دو نفر از رؤسای دانشگاههای دولتی به انتخاب وزارتین، رییس دانشگاه آزاد اسلامی، رییس دانشگاه پیام نور، رییس سازمان سنجش آموزش کشور به عنوان دبیر شورا و دو نفر از نمایندگان عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری به عنوان ناظر از اعضای شورا هستند تصمیمات مربوط به چگونگی اجرا قانون سنجش و پذیرش را اخذ میکنند.
سلامت امتحانات نهایی در کل ایران تضمین نشده است
احمدی با اشاره به نشست شورای سنجش و پذیرش برای تعیین و تکلیف میزان تأثیرگذاری سوابق تحصیلی در کنکور، خاطرنشانکرد: پیشنهاد آموزش و پرورش تأثیر قطعی ۵۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور سال ۹۸ و سازمان سنجش، وزارت علوم و وزارت بهداشت نیز ۳۰ درصد مثبت بوده است که در نهایت با رأی اعضا ۳۰ درصد قطعی در نظر گرفته شد.
آزمونهای نهایی به صورت استاندارد برگزار نمیشود
نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آزمونهای نهایی به صورت استاندارد برگزار نمیشود، عنوانکرد: قرنطینه سؤالات و سلامت امتحانات در کل ایران تضمین نشده است؛ آیا تصحیح برگههای امتحانی در کل کشور با یک نظر و ایده انجام میگیرد؟ به دلیل تفاوت در تصحیحکننده برگه سؤالات، قطعاً بین نمره دانشآموزی که در کردستان است با نمره دانشآموز مازندرانی ۰٫۲۵ یا ۰٫۵ نمره تبعیض دارد، بنابراین عدالت رعایت نمیشود.
احمدی با بیان اینکه طرح تأثیر قطعی ۳۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور سال ۹۸ اشکالات بسیاری دارد، اضافهکرد: در صورتیکه آزمونها و نحوه تصحیح برگهها استاندارد باشد، امکانات در سراسر کشور به صورت یکسان توزیع شود و سؤالات امتحان نهایی لو نرود، میتوان ادعا کرد جایگزین مناسبی برای کنکور پیدا کردهایم.
عضو فراکسیون مستقلین مجلس با بیان اینکه در حال حاضر مردم به سازمان سنجش اعتماد دارند، ادامهداد: بایستی در ابتدا جایگزین مناسبی برای کنکور پیدا کرد، سپس تأثیر قطعی سوابق تحصیلی را اعمال کرد.
اعمال تأثیر قطعی سوابق تحصیلی باعث ایجاد رانت میشود
براساس گزارشهای ارایه شده توسط آقای خدایی ممکن است دانشآموزی که معدل برابر ۱۹٫۱۶ دارد نتواند رشته پزشکی قبول شود.
وی با بیان اینکه اعمال تأثیر قطعی سوابق تحصیلی باعث ایجاد رانت میشود، گفت: براساس گزارشهای ارایه شده توسط رییس سازمان سنجش، ممکن است دانشآموزی که معدل برابر ۱۹٫۱۶ دارد نتواند رشته پزشکی قبول شود و ناچار است مجدد در آزمونهای ترمیمی شرکت کند تا بتواند معدل خود را افزایش دهد و در رشتههای تاپ پذیرفته شود.
عدهای با سوءاستفاده در حال آماده کردن بستههایی برای آزمونهای ترمیم هستند
نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عدهای با سوءاستفاده در حال آماده کردن بستههایی برای آزمونهای ترمیم هستند، اظهارکرد: اعمال تأثیر قطعی سوابق تحصیلی با این رویه باعث ایجاد رانت و اجحاف در حق دانشآموزان است و امید پذیرش در برخی رشتهها مانند پزشکی برای دانشآموزانی که معدلهایی مانند ۱۷ و ۱۸ دارند را از بین میبرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.