ارتباط سرطان با عوامل محیطی سرطان به تکثیر غیرقابل کنترل سلولهای توموری در هر ناحیهای از بدن اطلاق میشود. تمام انسانها از بدو تولد دارای سلولهای توموری در هر یک از اعضا هستند اما این سلولها توسط سیستم ایمنی سلولی از بین میروند. به گزارش سینا پرس، سلولهای توموری جدید مجدد در اثر تکثیر سلولها […]
ارتباط سرطان با عوامل محیطی
سرطان به تکثیر غیرقابل کنترل سلولهای توموری در هر ناحیهای از بدن اطلاق میشود. تمام انسانها از بدو تولد دارای سلولهای توموری در هر یک از اعضا هستند اما این سلولها توسط سیستم ایمنی سلولی از بین میروند.
به گزارش سینا پرس، سلولهای توموری جدید مجدد در اثر تکثیر سلولها تشکیل میشوند و در نهایت به یک نقطه تعادل یا توازن بین تشکیل سلولهای توموری و از بین رفتن آنها میرسیم و آن حالت سلامت است. اخیراً در طی مطالعات وسیع که توسط محققان ارشد مراکز تحقیقاتی سرطان صورت گرفته و نتایج آن منتشر شده است، سلولهای توموری به علل مختلف ایجاد سرطان میکنند که ۱۰ درصد علتها ژنتیکی و ۱۰درصد عامل عفونی و در نهایت حدود ۸۰درصد آن به دلایل دیگر تشکیل میشود.
مهمترین علل مربوط به مسایل محیطی بهصورت مستقیم و غیرمستقیم است. سرطان از این جنبه با دو علت ارتباط دارد. علت اول تعقل در استفاده از تکنولوژی و علم روز و مدیریت صحیح تغییر الگوی زندگی سریع مخصوصاً در کشور ما که مطابق آمار منتشره، رشد شهرنشینی در سالهای اخیر حدوداً ۷۳درصد است. این آمار بیانگر این است که حتی نسل ما تجربه حداقل یک نسل زندگی در شهرهای بزرگ را نداریم، بنابراین استفاده از علم و عقل و تجربه دیگران که قبلاً با این معضلها گرفتار بودهاند در مدیریت شهری میتواند این معظل و اتفاق تشکیل سرطان و به عبارتی بروز آن را به علت تغییر در الگوی مصرف و سبک زندگی و استفاده ناصحیح از تکنولوژیهای جدید مانع شود.
از طرفی، آلایندهها از طریق ایجاد تغییرات زیستمحیطی که صورت میگیرد روی ژنهای سرطان که عبارتند از ژنهای نوروترانسمیترها و گیرندههای آنها از طریق فاکتورهای استرسزا اثر میگذارند زیرا افراد دائم تحت تأثیر این تنشهای آلایندهها هستند فاکتورهای استرسزا تبدیل حالت حاد به مزمن میشوند. ژنهایی که جایگاه بیان آنها در مغز است و باید بیشتر در مغز بیان شوند، در بافتهایی در بدن بیش از حد بیان پیدا میکنند و این فرصت را به سلولهای توموری میدهند تا بتوانند تکثیر پیدا کنند و از کنترل سیستم ایمنی خارج شوند.
متأسفانه مطالعات ما در شهر تهران گواه این موضوع است که آلایندههای هوا توانایی ایجاد استرس مزمن و بهدنبال آن تغییرات بیان ژنی را دارند. افرادی که بیشتر در معرض آلایندهها هستند، ریسک بیشتری از بیماریهای مزمن نظیر سرطان و آسم و آلرژی را پیدا میکنند. در ضمن این ژنها کنترل کننده اعصاب و رفتار ما هستند و موجب پرخاشگری در سطح جامعه میشوند.
سوختهای فسیلی به هیچ عنوان پاک نیستند و سوختی که از سوختهای فسیلی به دست میآید در اثر احتراق تولید مواد آلاینده ناشی از آلودگی هوا ایجاد میشود. تمام سوختهای فسیلی آلاینده هستند و درجه آلایندگی آنها به عوامل مختلف بستگی دارد. بهطورکلی این نوع سوخت بستگی به درجه آلایندگی و نوع آلاینده آزاد شده در محیط زندگی نه تنها موجب بروز تغییرات در سطح بیان ژنها و ایجاد بیماریهایی نظیر آسم و سرطان و… میشوند.
اگرچه هوای پاک را نمیتوان صددرصد تأمین کرد اما میتوان حداقل با استانداردهای جهانی، نفس کشیدن را راحتتر کرد، بنابراین میتوان نتیجه گرفت اگر چنانچه از شرایط بهطور صحیح استفاده نکنیم نه تنها در معرض بیماری سرطان قرار میگیریم بلکه ضمن تحمیل هزینههای زیاد به خود و دولت، برنامههای توسعه پایدار یک کشور را نیز تهدید خواهیم کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.