بزرگترین مجموعه تولید طلای ایران در تکاب فرماندار تکاب گفت: تکاب دارای بزرگترین مجموعه تولید طلای ایران است، بزرگترین معادن طلای خاورمیانه با ذخایر ۸۰ تن طلای خالص در معادن زرهشوران (اولین در ایران) و آقدره (دومین در ایران) در تکاب قرار دارد. علی مکرمی در گفتوگو با ایسنا افزود: مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان […]
بزرگترین مجموعه تولید طلای ایران در تکاب
فرماندار تکاب گفت: تکاب دارای بزرگترین مجموعه تولید طلای ایران است، بزرگترین معادن طلای خاورمیانه با ذخایر ۸۰ تن طلای خالص در معادن زرهشوران (اولین در ایران) و آقدره (دومین در ایران) در تکاب قرار دارد.
علی مکرمی در گفتوگو با ایسنا افزود: مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان و دهها اثر طبیعی و تاریخی، هنر صنعت فرش دستباف، دو معدن غنی طلا و معادن متعدد سنگ و طبیعت بکر شهرستان از بسترهایی مناسب برای سرمایهگذاری در شهر تاریخی تکاب است.
فرماندار تکاب خاطرنشانکرد: این شهر یکصد اثر ملی گردشگری، باستانی و طبیعی ثبت شده دارد؛ شهر تکاب به واسطه مجموعه تخت سلیمان شهرستان به دلیل اینکه چهارمین اثر جهانی کشور است و در سال ۸۲ در فهرست آثار سازمان یونسکو ثبت شده به عنوان یک شهر گردشگری بینالمللی شناخته میشود.
مکرمی با اشاره به اینکه فرمانداری و اداره میراث فرهنگی و صنایعدستی تکاب برنامههای برای ثبت دیگر آثار تاریخی شهرستان در فهرست آثار ملی دارد، خاطرنشانکرد: کوه زندان سلیمان به عنوان اولین اثر طبیعی بکر استان سال گذشته در فهرست آثار ملی و استانی به ثبت رسید.
وی با اشاره به اینکه قله اربابی تکاب یکی از قلههای اواخر دوره قاجار است که در سال ۹۵ ثبت ملی شده است، اظهار کرد: این بنا هماکنون در مالکیت هلال احمر شهرستان بوده و قابلیت آن را دارد که به یک موزه باستانشناسی، مردمشناسی و موزه فرش تبدیل شود.
فرماندار تکاب ادامه داد: تعدادی از آثار تاریخی شهرستان از جمله قلعه اربابی رشیدالدوله دورباشی در سال جاری پس از تخریبهای فراوان توسط افراد سود جو مورد مرمت، بازسازی و حفاظت قرار گرفت.
مکرمی با بیان اینکه اقتصاد تکاب براساس کشاورزی و دامداری است و از این حیث تقریباً خودکفا و صادرکننده است، اما بخش مهم دیگری از اقتصاد منطقه شامل محصولات صنایعدستی و تولید آن برعهده زنان فرشباف تکاب است، افزود: قالی و قالیچههای نفیس و گرانبهای افشار محبوبیت خاصی در بازارهای فرش دنیا دارد و از حیث رنگ و مرغوبیت و طرز بافت و نقشه از فرشهای درجه اول است.
فرماندار تکاب، خانههای بومگردی را یکی از پتانسیلهای مناطق گردشگری دانست و گفت: به دلیل تاریخی بودن شهرستان تکاب میتوان با راهاندازی روستاهای بومگردی ضمن ارایه خدمات به گردشگران و آشنایی آنها با نحوه معیشت، غذاها، لباسها و معماری منطقه در راستای توجه به اقتصاد مقاومتی، چرخه اقتصادی روستاها را فعالتر کرده و در مناطق گردشگری ایجاد اشتغال کرد.
مکرمی افزود: با پیگیریهای انجام شده دو واحد خانه بومگردی در روستای نصرتآباد احداث و با برنامهریزیهای انجام شده درصدد هستیم در روستاهای هدف گردشگری جهت ایجاد و برای اخذ مجوز خانههای بومگردی گامبرداریم.
فرماندار تکاب در خصوص برنامههای فرمانداری در سال جاری برای رونق گردشگری شهرستان تکاب افزود: مرمت و بازسازی اماکن تاریخی، مناسبسازی فضا و مبلمان شهری، پرداخت وامهای کم بهره به هنرمندان صنایعدستی شهرستان، حمایت تسهیلاتی از هتل دو ستاره تخت سلیمان در دو مرحله و معرفی جاذبههای گردشگری شهرستان تکاب از طریق ۲۰ برنامه رادیویی و تلویزیونی از جمله این برنامههاست.
تکاب یکی از شهرستانهای آذربایجان غربی به معنای آب باریک و زمینی که آب کم و باریکی در آن باشد آمده است. تکاب به صورت اسم مرکب به معنی دره و زمینی است که در بعضی از جاهای آن آب فرو میرود و از جای دیگر برآید. نام قبلی تکاب تا سالهای ۱۳۱۶ و ۱۳۲۰ شمسی تیکانتپه بوده است و این شهر تا پیش از ۱۳۱۷ به سبب وجود خار در تپههای اطراف شهر، «تیکانتپه» (خارتپه) نامیده میشد. سپس، بنا به تصویب فرهنگستان زبان ایران به تَکاب تغییر یافت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.