عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران دولتها به جای کنترل قیمتها به فکر مدیریت انتظارات تورمی باشند مناقصهمزایدهـ عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران گفت: بررسی تاریخ ۴۰ سال گذشته اقتصاد کشور نشان میدهد که حتی یک مورد از دخالت دولتها در قیمتگذاری به ثبات درازمدت در بازار محصولات خاص نینجامیده است. به گزارش مناقصهمزایده سیدبهادر احرامیان […]
عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران
دولتها به جای کنترل قیمتها به فکر مدیریت انتظارات تورمی باشند
مناقصهمزایدهـ عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران گفت: بررسی تاریخ ۴۰ سال گذشته اقتصاد کشور نشان میدهد که حتی یک مورد از دخالت دولتها در قیمتگذاری به ثبات درازمدت در بازار محصولات خاص نینجامیده است.
به گزارش مناقصهمزایده سیدبهادر احرامیان با بیان اینکه قیمت نهادههای تولید به دلیل افزایش قیمت دلار بالا رفته و این به افزایش قیمت کالاهایی که مؤثر از قیمت ارز است منجر شده، اظهارکرد: افزایش قیمت در چنین شرایطی طبیعی است اما مهمتر از آن، حتی در شرایط عدم فرض قیمتها، اوج انتظارات تورمی مردم است.
وی افزود: دولتها به جای کنترل قیمتها در بازار باید بیشتر به فکر مدیریت انتظارات تورمی باشند نه اینکه با مکانیزمهای تعزیری تلاش کنند قیمت تکتک محصولات را پایین نگه دارند.
احرامیان یادآورشد: قیمتگذاری خلاف تجربه اقتصادهای موفق در دنیاست و در اقتصاد ایران هم پاسخگو نبوده و نخواهد بود.
وی گفت: اصرار بیش از اندازه دولت بر مسأله قیمتگذاری مشابه دیگر پافشاریها نتیجهای در پی ندارد. از جمله پافشاری دلار تأکید بر تعیین نرخ ۴ هزار و ۲۰۰ تومان برای ارز بود. همانطور که این نرخ پیامدهای ناگوار خود برای اقتصاد را در پی داشت، قیمتگذاری محصولات فولادی و اصرار بر این قیمتها هم مؤثر و مفید نیست. با وجود تمام توصیههای بخش خصوصی در این باره اما دولت هم چنان روش غلط خود را ادامه میدهد.
عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران ادامهداد: بازار زمانی به آرامش میرسد که انتظارات خریداران و فروشندگان با سطح قیمتها تطابق پیدا کند. زمانی که انتظار افزایش قیمتها باشد، هجوم به خرید افزایش بیشتر را به دنبال دارد. اگر قیمتها براساس انتظارات مردم کاهش پیدا نکند، عطش خرید بیشتر میشود.
احرامیان اضافهکرد: اگر سطح انتظار در بازار از قیمت میلهگرد ۱۰۰ باشد و ما تلاش کنیم قیمت را روی ۹۰ نگه داریم، عطش خرید در بازار باقی مانده و بازار سامان نمیگیرد و به تعادل نمیرسد.
به گفته وی راه تطبیق قیمت با انتظارات مداخله دولت نیست، بلکه بهترین واکنش این است که تنگناهای اقتصاد را بپذیریم و خودمان را با واقعیتها هر چند تلخ تطابق دهیم.
عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران یادآور شد: کشورهایی که تجربه تحریمهایی مثل ایران را دارند، اصراری به تورم تکرقمی ندارند. باید قبول کرد که تحریم هزینههای اقتصاد را افزایش میدهد. تنها میتوان با مدیریت درست هزینهها از خسارات کاست اما انکار و جلوگیری از تغییر اقتصاد براساس واقعیتها اثر بدتری بر جای خواهد گذاشت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.