مواد خوراکی دوستدار سلامت قلب بررسیهای جدید نشان میدهد رژیم غذایی سرشار از میوه، سبزیجات، لوبیا و دانهها همچنان بهترین شیوه حفظ سلامت قلب هستند. به گزارش مهر، یافتهها نشان میدهد چربیهای اُمگا۳ و حبوباتی نظیر لوبیا، عدس و نخود از مواد خوراکی بسیار پرفایده برای قلب هستند. چای و قهوه هم گزینههای خوبی هستند […]
مواد خوراکی دوستدار سلامت قلب
بررسیهای جدید نشان میدهد رژیم غذایی سرشار از میوه، سبزیجات، لوبیا و دانهها همچنان بهترین شیوه حفظ سلامت قلب هستند.
به گزارش مهر، یافتهها نشان میدهد چربیهای اُمگا۳ و حبوباتی نظیر لوبیا، عدس و نخود از مواد خوراکی بسیار پرفایده برای قلب هستند. چای و قهوه هم گزینههای خوبی هستند اگرچه باید بدون قند و خامه مصرف شوند. همچنین از مصرف لبنیات پرچرب نیز باید اجتناب شود.
سایر مواد خوراکی مفید برای قلب شامل جلبک دریایی و مواد خوراکی تخمیرشده هستند.
اندرو فریمن، سرپرست تیم تحقیق از مؤسسه ملی سلامت قلب در دنور کانادا، در این باره میگوید: مطالعات نشان میدهد رژیم غذایی گیاهی بدون مواد قندی افزودنی یا غذاهای فرآوری شده، به مراتب برای سلامت قلب مفیدتر هستند.
وی بر مصرف مواد خوراکی کامل بیش از مکملهای غذایی تأکید دارد. به گفته وی، مکملها تنها یک ماده مغذی تفکیک شده هستند که دارای فواید مواد غذایی طبیعی نیستند.
محققان در مطالعه فعلی به بررسی تأثیر برخی مواد خوراکی بر سلامت پرداختند. به عنوان مثال آنها دریافتند عدس میتواند موجب کاهش فشارخون، قندخون و کلسترول بد LDL شود.
به همین ترتیب، اسیدهای چرب اُمگا۳ حاصل از ماهی، یا منابع گیاهی آن نظیر دانه کتان و مغزیجات آجیلی میتوانند به کاهش ریسک بیماری قلبی کمک کنند.
در مورد لبنیات وضع کمی پیچیده است. شماری از مطالعات نشان میدهند که محصولات لبنی پرچرب که سرشار از چربی اشباع شده هستند، میتوانند موجب افزایش کلسترول بد LDL شوند. از سوی دیگر عنوان میشود محصولات لبنی کم چرب و غیرشیرین میتوانند گزینههای سالمی باشند.
تیم فریمن دریافته است قهوه و چای موجب افزایش فشارخون یا تحریک ضربان قلب نمیشوند. برخی مطالعات نشان دادهاند که افراد قهوه دوست کمتر با ریسک بیماری قلبی روبهرو هستند.
تیم تحقیق اجتناب از مصرف دو چیز را توصیه میکند: مواد قندی افزودنی و نوشابههای انرژیزا.
نوشابههای انرژیزا حاوی دز بالا کافئین و ترکیبات کافئیندار هستند. برخی اسناد و شواهد نشان میدهد که نوشابههای انرژیزا موجب افزایش فشارخون یا افزایش احتمال لختگی خون میشوند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.