قوانین چک در خصوص چکهای الکترونیکی لازمالاجرا شد نمایندگان مردم در خانه ملت مقرر کردند تا قوانین چک در خصوص چکهای الکترونیکی لازمالاجرا شود. به گزارش مناقصهمزایده نمایندگان در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزییات طرح اصلاح قانون صدور چک با مواد ۱ و ۲ این طرح موافقت کردند. براساس ماده ۱ […]
قوانین چک در خصوص چکهای الکترونیکی لازمالاجرا شد
نمایندگان مردم در خانه ملت مقرر کردند تا قوانین چک در خصوص چکهای الکترونیکی لازمالاجرا شود.
به گزارش مناقصهمزایده نمایندگان در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزییات طرح اصلاح قانون صدور چک با مواد ۱ و ۲ این طرح موافقت کردند.
براساس ماده ۱ طرح مذکور متن زیر به عنوان تبصره به ماده (۱) قانون صدور چک مصوب ۱۹/۶/۱۳۵۵ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن الحاق میگردد:
تبصره – قوانین و مقررات مرتبط با چک حسب مورد، راجع به چکهایی که به شکل الکترونیکی (داده پیام) صادر میشوند نیز لازمالرعایه است. بانک مرکزی مکلف است اقدامات و دستورالعملهای لازم در خصوص چکهای الکترونیکی (داده پیام) را ظرف یک سال پس از لازمالاجرا شدن این قانون انجام دهد.
همچنین در ماده ۲ طرح اصلاح قانون صدور چک آمده است که ماده (۴) قانون به شرح زیر اصلاح میگردد:
ماده ۴- هرگاه وجه چک به علتی از علل مندرج در ماده (۲) پرداخت نگردد، بانک مکلف است بنا بر درخواست دارنده چک فوره غیرقابل پرداخت بودن آن را در سامانه یکپارچه بانک مرکزی وارد نماید و با دریافت کد رهگیری و درج آن در گواهینامهای که مشخصات چک و هویت و نشانی کامل صادرکننده در آن ذکر شده باشد، علت یا علل عدم پرداخت را صریحاً قید و آن را امضا و مهر و به متقاضی تسلیم نماید. به گواهینامه فاقد کد رهگیری در مراجع قضایی و ثبتی ترتیب اثر داده نمیشود. را در برگ مزبور باید مطابقت امضای صادرکننده با نمونه امضای موجود در بانک (در حدود عرف بانکداری) و یا عدم مطابقت آن از طرف بانک تصدیق شود. بانک مکلف است به منظور اطلاع صادرکننده چک، فورا نسخه دوم این برگ را به اخرین نشانی صاحب حساب که در بانک موجود است، ارسال دارد. در برد مزبور باید نام و نام خانوادگی و نشانی کامل دارنده چک نیز قید شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.