طرح جدید آزادسازی سهام عدالت در قالب صندوق‌های سرمایه‌گذاری تعاون

  رییس اتحادیه تعاونی‌های سهام عدالت با اعلام این‌که به غیر از تشکیل صندوق‌های قابل معامله بورسی «ETF»‌ها، طرحی مبنی بر ایجاد «CTF»‌‌ها صندوق‌های تعاونی قابل معامله ارایه شده است، گفت: رییس‌جمهور هنوز لایحه اصلاح قانون سهام عدالت را امضا نکرده است. داریوش پاک‌بین، رییس اتحادیه تعاونی‌های سهام عدالت در گفت‌وگو با فارس، درباره آخرین […]

 

رییس اتحادیه تعاونی‌های سهام عدالت با اعلام این‌که به غیر از تشکیل صندوق‌های قابل معامله بورسی «ETF»‌ها، طرحی مبنی بر ایجاد «CTF»‌‌ها صندوق‌های تعاونی قابل معامله ارایه شده است، گفت: رییس‌جمهور هنوز لایحه اصلاح قانون سهام عدالت را امضا نکرده است.

داریوش پاک‌بین، رییس اتحادیه تعاونی‌های سهام عدالت در گفت‌وگو با فارس، درباره آخرین اخبار مربوط به آزادسازی سهام عدالت، اظهارداشت: هنوز خبر جدیدی در این باره وجود ندارد اما پیشنهادی مبنی بر حذف شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت در لایحه جدید ارایه شده بود.

وی افزود: در لایحه جدید سهام عدالت که هنوز به امضای رییس‌جمهور نرسیده است قرار شد تا «ETF»‌ها جایگزین شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت شوند و بر همین اساس صندوق‌های قابل معامله بورسی ایجاد شود.

پاک‌بین درباره پیشنهاد دیگری در حوزه ‌آزادسازی سهام عدالت با استفاده از ظرفیت‌های بخش تعاون کشور، نیز خاطرنشان کرد: پیشنهاد دیگری مبنی بر ایجاد «CTF» یعنی صندوق‌های سرمایه‌گذاری تعاونی Cooperative Traeding Fand ایجاد شود و شرکت‌های تعاونی سهام عدالت نیز به عنوان یک شرکت مادر تعاونی در همدیگر ادغام شوند.

رییس اتحادیه تعاونی‌های سهام عدالت گفت: اصلاحات مهمی در جریان آزادسازی سهام عدالت در حال رخ دادن است که باید دید در آینده چطور در مجلس شورای اسلامی به آن پرداخته می‌شود.

گفتنی است، لایحه ساماندهی سهام عدالت موضوع اصلاح موادی از قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل (۴۴) قانون اساسی با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس‌جمهور در جلسه ۱۷ اسفند ۹۴ هیأت دولت تصویب شد.

بر اساس این گزارش، این لایحه در فرایند بازنگری و تدوین مجدد چندین بار دست به دست شد اما در مجموع آن‌چه که از این لایحه جدید برداشت می‌شود این‌که با حذف شدن شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، دارندگان سهام عدالت به واسطه تعاونی‌های سهام عدالت که به سهامی عام تبدیل خواهند شد، به‌طور مستقیم می‌توانند از طریق صندوق‌های قابل معامله (ETF) و صندوق‌های سرمایه‌گذاری تعاونی قابل معامله (CTF) در بازار سهام حضور داشته باشند.

پیش از این پاک‌بین، مدیرعامل اتحادیه کشوری تعاونی‌های سهام عدالت با بیان این‌که ساماندهی سهام عدالت تا زمان آزادسازی این اوراق بر عهده شرکت‌های تعاونی سهام عدالت و ترکیبی از نمایندگان دولت و نهادهای نظارتی می‌شود، عنوان کرده بود: در صورت تصویب این لایحه در مجلس از این پس دارندگان سهام عدالت به‌طور مستقیم بر دارایی‌های خود نظارت خواهند کرد.

 

پاک‌بین افزود: بر اساس این لایحه، سبد دارایی‌های سهام عدالت به صورت واحدهای سرمایه‌گذاری (یونیت) و در قالب صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله و یا صندوق‌های تعاونی قابل معامله وارد بازار سهام خواهند شد و تا زمان آزاد‌سازی کامل سهام عدالت، شرکت‌های تعاونی سهام عدالت نماینده مردم در این صندوق‌‌ها خواهند بود.