چرا غذاهای تند را دوست داریم غذاهای تند و پرادویه نه تنها میتوانند بسیار خوشمزه باشند، بلکه سودمندیهای زیادی را برای سلامت ما به همراه دارند. به گزارش سیناپرس، بسیاری از کشورهای جهان (نظیر هندوستان یا مکزیک) به خاطر تهیه غذاهای پرادویه و تند مشهورند. اما مصرف غذاهای تند فقط به شهروندان این کشورها محدود […]
چرا غذاهای تند را دوست داریم
غذاهای تند و پرادویه نه تنها میتوانند بسیار خوشمزه باشند، بلکه سودمندیهای زیادی را برای سلامت ما به همراه دارند.
به گزارش سیناپرس، بسیاری از کشورهای جهان (نظیر هندوستان یا مکزیک) به خاطر تهیه غذاهای پرادویه و تند مشهورند. اما مصرف غذاهای تند فقط به شهروندان این کشورها محدود نمیشود و بسیاری دیگر از مردم جهان نیز به این دسته از غذاها گرایش دارند.
افزون بر این، آماری در ایالات متحده نشان میدهد که شمار تعداد کسانی که غذای تند مصرف میکنند از ۴۶ درصد در سال ۲۰۰۹ به ۵۶ درصد افزایش یافته است.
پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که مصرف غذاهای تند، سبب طول عمر میشود. در این پژوهش، سبک تغذیه مربوط به نیم میلیون مرد و زن به مدت ۷ سال مورد پایش قرار گرفت. نتیجه این مطالعه مشخص ساخت افرادی که هر روز غذاهای تند مصرف میکردند، ۱۴ درصد کمتر از کسانی است که یک بار (یا کمتر) در هفته به غذای خود فلفل میزدند، در معرض مرگ قرار داشتند. این پدیده در میان زنان و مردان یکسان بود و در افرادی که مصرف الکل نداشتند نیز به مراتب چشمگیرتر بود. همچنین مشخص شد که مصرف غذاهای تند توسط زنان به کاهش خطر مرگ به دلیل سرطان و نیز بیماریهای قلبی و تنفسی میانجامد.
با اینکه این مطالعه هنوز مشخص نکرده است که آیا عوامل دیگر مرتبط به سبک زندگی سالم در این میان مؤثر بودند یا خیر، دلایل زیادی برای مصرف غذاهای تند وجود دارد.
۱- کمک به کاهش وزن
براساس مطالعهای که در سال ۲۰۱۱ صورت گرفت، مشخص شد مصرف فلفل میتواند به افزایش سوختوساز بدن بینجامد. مطالعات پیشین نشان داده بود که مصرف فلفل قرمز به صورت قرص میتواند به کاهش اشتها و افزایش سوخت کالری در بدن کمک کند. اما در این مطالعه، پژوهشگران به بررسی تأثیر مقدار معمولی فلفل بر وزن افراد پرداختند. در این مطالعه ۲۵ نفر شرکت داشتند که نیمی از آنها از غذاهای تند خوششان نمیآمد.
از این شرکتکنندگان خواسته شد تا یا به غذای خود فلفل اضافه نکنند، مقداری استاندارد فلفل اضافه کنند و یا اینکه هر قدر که دلشان میخواهد غذای خود را تند کنند. گفتنی است این مقدار استاندارد فلفل قرمز برابر با نیم قاشق چایخوری بود. در پایان مشخص شد که هر دو گروهی که غذای تند مصرف کرده بودند، کالری بیشتری را نسبت به گروه کنترل میسوزاندند. افزون بر این، مشخص شد که مصرف غذاهای تند (حتی به صورت غیرمستمر) میتواند به کاهش گرسنگی و نیز کاهش ولع برای مصرف غذاهای شور، چرب و شیرین بینجامد.
۲- تمیز کردن سینوسها
شاید برای شما هم پس از مصرف غذاهای تند، متوجه جاری شدن آب از بینیتان شده باشید. دلیل بروز این پدیده را باید در ماده «کپسایسین» جست. این ماده کارکردی مشابه مواد موجود در داروهای ضدگرفتگی (دکونژستان) دارد. همچنین هر قدر فلفل تندتر باشد، اثر ضداحتقان آن بیشتر است.
اگر مقداری فلفل قرمز را به یک فنجان چای داغ اضافه کنید، بالا کشیدن بخار آن و نیز نوشیدن آن میتواند به تحریک مخاط دیواره بینی و تمیز شدن آن بینجامد. این امر در نهایت میتواند به تسهیل تنفس شما منجر شود.
افزون بر این، فلفل دارای مقادیری ویتامین A است که میتواند به تقویت مخاطهای بینی کمک کند. مخاطهای بینی سبب جلوگیری از ورود مواد مختلف بیرونی به بدن میشود.
۳- سودمندی برای قلب
مطالعات نشان میدهد که فلفل تند میتواند به کاهش خطر بروز بیماریهای قلبی بینجامد. این کار با کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) و نیز بهبود گردش خون صورت میگیرد. در واقع در حال حاضر مطالعاتی بر روی کپسایسین برای درمان مشکلات گردش خون، سخت شدن دیواره سرخرگها و نیز ریتم ناهماهنگ قلبی در حال انجام است. افزون بر این، فلفل تند دربردارنده انبوهی از آنتیاکسیدانهاست که میتواند جلوی فرایند پیری را بگیرد.
۴- جلوگیری از زخم معده
برخلاف باور بسیاری از افراد که فلفل به زخم معده میانجامد، غذاهای تند میتواند به جلوگیری از این مشکل کمک کند. دلیل این مسأله را باید در باکتری هلیکوباکترپیلوری جست. این باکتری سبب بروز زخم معده میشود و کپسایسین موجود در فلفل تند نیز این باکتری را از بین میبرد. پیش از این مطالعهای نشان میداد کسانی که غذاهای چینی (که معمولاً کپسایسین چندانی ندارد) مصرف میکنند، ۳ برابر بیشتر از افرادی که غذاهای(تند) مالزیایی و یا هندی مصرف میکنند در معرض بروز زخم معده قرار دارند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.