ضرورت توجه مجلس دهم به اجرای قوانین حوزه زنان

  یک فعال حوزه زنان با اشاره به مطالبات زنان از نمایندگان مجلس دهم گفت: قوانین تصویب شده در حوزه زنان به خوبی کارشناسی می‌شوند، اما دولت‌‌‌‌‌ها نتوانسته‌اند بودجه لازم را برای اجرایی شدن آن‌‌‌‌ها تخصیص دهند. در این شرایط باید در مجلس آینده بیش از هر زمان دیگری به اجرای قوانین مصوب در حوزه […]

 

یک فعال حوزه زنان با اشاره به مطالبات زنان از نمایندگان مجلس دهم گفت: قوانین تصویب شده در حوزه زنان به خوبی کارشناسی می‌شوند، اما دولت‌‌‌‌‌ها نتوانسته‌اند بودجه لازم را برای اجرایی شدن آن‌‌‌‌ها تخصیص دهند. در این شرایط باید در مجلس آینده بیش از هر زمان دیگری به اجرای قوانین مصوب در حوزه زنان و پایش مدام آن از طریق تکلیف قانونی به دستگاه‌های ذی‌ربط توجه شود.

به گزارش ایسنا پروین هدایتی با بیان این‌که در مجلس آینده باید بیش از پیش به زمینه‌ها و عرصه‌های اجرای قوانین حوزه زنان توجه شود، اظهار کرد: تاکنون و در طول دوره‌های مختلف قانون‌گذاری مجلس، به اندازه لازم در قوانین موضوعه به مطالبات زنان در زمینه‌های مختلف پرداخته شده است. هرچند که این میزان کافی به نظر نمی‌رسد.

معاون مرکز امور زنان و خانواده دولت دهم با بیان این‌که مشکل قانونی در بسیاری از موارد در حوزه زنان نداریم؛ بلکه در اجرا موانعی وجود دارد، گفت: از جمله این موارد می‌توان به بیمه زنان خانه‌دار و تقلیل ساعت کار بانوان و سایر موارد اشاره کرد که حتی پس از گذشت بیش از یک دهه از آغاز بحث‌های کارشناسی و قانونی شدن مواردی از آن هنوز اجرایی نشده است.

وی با اشاره به شیوه راه یافتن زنان به مجلس شورای اسلامی افزود: در برخی از کشور‌‌‌‌ها بر اساس حزبی بودن نظام انتخاباتی‌شان، احزاب تعداد مشخصی از کرسی‌های مجلس را در اختیار دارند و از میان آن‌‌‌‌ها تعدادی را به زنان اختصاص می‌دهند. در این شرایط آنان پس از ورود به مجلس در زمینه مسایل زنان به فعالیت می‌پردازند.

وی افزود: در ایران چنین سیستمی حکمفرما نیست و زنان براساس اکثریت آراء مردم حوزه انتخابیه به مجلس راه پیدا می‌کنند. بنابراین نماینده همه مردم محسوب می‌شوند و نباید تنها از آن‌‌‌‌ها انتظار داشت که درباره زنان کار کنند از سوی دیگر مردانی که به عنوان نماینده به مجلس راه می‌یابند نیز منتخب زنان حوزه انتخابیه خود هستند و باید به مسایل آنان به‌طور اخص و مسایل زنان در سطح ملی به‌طور اعم توجه کنند و این نکته‌ای است که در مطالبات مربوط به حوزه زنان اکثراً مغفول باقی می‌ماند.

 

هدایتی در پایان با اشاره به اعضای فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به آن که مردان نماینده کل جامعه هستند، برخی از آنان باید در این فراکسیون عضویت داشته باشند چرا که توقع پرداختن به مسایل زنان تنها از نمایندگان زن- با توجه به تعداد اندکشان- بسیار به ضرر آنان است بنابراین همه نمایندگان مجلس باید درباره مسایل زنان فکر و کار کنند.