دو سناریو برای تعیین کف قیمت اینترنت موبایل

  کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات برای تعیین کف قیمت مصرف آزاد اینترنت دو سناریوی کاهش و افزایش قیمت را بررسی می‌کند که هر مدل دارای مخالفانی است. به گزارش فارس، به تازگی موضوع جدیدی درباره تغییر نرخ مصرف آزاد اینترنت موبایل مطرح شده است. اخیرا نیز موضوع تعیین کف قیمتی برای اینترنت بررسی شده است. […]

 

کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات برای تعیین کف قیمت مصرف آزاد اینترنت دو سناریوی کاهش و افزایش قیمت را بررسی می‌کند که هر مدل دارای مخالفانی است.

به گزارش فارس، به تازگی موضوع جدیدی درباره تغییر نرخ مصرف آزاد اینترنت موبایل مطرح شده است.

اخیرا نیز موضوع تعیین کف قیمتی برای اینترنت بررسی شده است. این طرح پس از اعلام ضرر یکی از اپراتورهای موبایل در ارایه خدمات دیتا علنی شد.

یکی از اپراتور‌ها با اعتراض نسبت به رفتار غیررقابتی اپراتورهای بزرگ‌تر موبایل، اعلام کرده که سال گذشته به دلیل دامپینگ در نرخ اینترنت موبایل از محل فروش خدمات دیتا دچار ضرر شده است.

یکی از معاونان وزیر ارتباطات اخیراً با تشریح رفتار غیررقابتی در بازار موبایل، توضیح داد: در حال حاضر اپراتورهای بزرگ تر به جای ارایه تخفیف در تمامی خدمات از جمله صوت، پیامک و دیتا، قیمت دو خدمت اصلی را ثابت نگه‌داشته و تنها در قیمت اینترنت تخفیف ارایه می‌کنند. در نتیجه درآمد اینترنت دچار ضرر می‌شود.

وی ادامه داد: به این دلیل اکنون ایده تعیین کف قیمت برای اینترنت در کمیسیون تنظیم مقررات مطرح است که طی آن نرخ مصرف آزاد اینترنت از کیلوبایتی نیم ریال به دو ریال تغییر کند. وی سپس گفته خود را از تغییر قیمت از نیم ریال به دو دهم ریال اصلاح کرد.

پس از اعلام سهوی دو نرخ ۰٫۲ ریال و دو ریال توسط این معاون وزیر، پیگیری فارس نشان می‌دهد دو سناریو برای تغییر نرخ مصرف آزاد اینترنت موبایل وجود دارد.

موضوع تعیین کف قیمت برای اینترنت قطعی است اما عده‌ای موافق کاهش نرخ به کم‌تر از نرخ فعلی (۰٫۵ ریال) و عده‌ای خواهان افزایش نرخ هستند. اما با توجه به این‌که هنوز درباره شیوه عمل تصمیم نهایی اتخاذ نشده اعداد ۰٫۲ ریال و دو ریال اعداد نهایی نیستند.

اپراتورهای بزرگ تر و پرمخاطب امکان ارایه خدمات با قیمت حتی کم‌تر از ۰٫۵ ریال را دارند. همان که امروز توسط اپراتورهای کوچک تر به دامپینگ تعبیر می‌شود. اگرچه در این ارزان فروشی سودی برای اپراتورهای بزرگ تر هم نیست اما در رقابت با رقبا به دلیل برخورداری از مجموعه‌ای خدمات توان حفظ بازار را دارند. البته این رویه بازار اینترنت موبایل و ثابت را متأثر خواهد کرد. زیرا با کاهش کف قیمتی مصرف آزاد موبایل به کم‌تر از کیلوبایتی نیم ریال فاصله قیمتی اینترنت موبایل و ثابت اندک می‌شود و بازار اپراتورهای اینترنت ثابت فعلی و تعداد قابل توجهی اپراتور در راه را تهدید خواهد کرد.

اپراتورهای کوچک‌تر اما خواهان کف قیمتی بالاتر از قیمت فعلی هستند زیرا درآمد آن‌ها را افزایش می‌دهد. این رویه در جهت افزایش قیمت اینترنت موبایل خواهد بود که خلاف انتظار کاربران و خلاف رویه وزارت ارتباطات برای کاهش قیمت اینترنت است.

 

در نهایت با توجه به این‌که تعیین کف قیمت یکی از الزامات توسعه است اپراتور‌ها برای انجام هر حرکتی باید از حداقل درآمد خود مطمئن باشند، به زودی کمیسیون تنظیم مقررات با توجه به اکوسیستم بازار اینترنت کشور تعرفه کف قیمت اینترنت را اتخاذ خواهد کرد.