ساخت «گلوله جادویی» که با انواع ویروس‌‌‌ها مبارزه می‌کند

  محققان موفق به کشف یک ماده شیمیایی جدید شدند که می‌تواند با عفونت‌های ویروسی مخصوصاً زیکا و آنفلوآنزا مبارزه کند. به گزارش ایسنا، مؤسسه تحقیقات IBM(بزرگ‌‌ترین سازمان تحقیقات صنعتی در جهان) و مؤسسه مهندسی زیستی و فن‌آوری نانو(IBN) در سنگاپور یک «درشت مولکول» شیمیایی جدید را ایجاد کرده که می‌تواند به مبارزه با طیف […]

 

محققان موفق به کشف یک ماده شیمیایی جدید شدند که می‌تواند با عفونت‌های ویروسی مخصوصاً زیکا و آنفلوآنزا مبارزه کند.

به گزارش ایسنا، مؤسسه تحقیقات IBM(بزرگ‌‌ترین سازمان تحقیقات صنعتی در جهان) و مؤسسه مهندسی زیستی و فن‌آوری نانو(IBN) در سنگاپور یک «درشت مولکول» شیمیایی جدید را ایجاد کرده که می‌تواند به مبارزه با طیف گسترده‌ای از بیماری‌های ویروسی مانند ابولا، زیکا، تب دانگ، تب خال یا حتی آنفلوآنزا کمک کند.

این ماده شیمیایی جدید طراحی شده تا به ۳ روش با ویروس‌‌ها مبارزه کند که این ۳ روش، جلوگیری از آلوده شدن سلول‌های سالم، توقف تکثیر ویروس و در نهایت تقویت سیستم ایمنی بدن برای کمک به مبارزه با ویروس‌‌ها است.

تاکنون، این ماده شیمیایی جدید که در محیط آزمایشگاه مورد آزمایش قرار گرفته تاکنون در مقابل ابولا، تب دانگ و هرپس سیمپلکس مؤثر بوده است.

 اما این‌که چه چیزی باعث شده تا این مولکول کاملاً جدید به «گلوله جادویی» معروف شود، توانایی آن برای مبارزه با ویروس‌‌‌ها صرف نظر از هر جهش که به‌طور طبیعی و در طول زمان ایجاد می‌شود، است.

برای مثال، ویروس زیکا به سرعت در حال جهش ژنتیکی بوده و ساخت واکسن برای مبارزه با آن امر بسیار دشواری است.

این دو مؤسسه تحقیقات خود را قبل از رسیدن بیماری زیکا به وضعیت اضطرار آغاز کرده بودند و امیدوارند تا بتوانند برای آزمایش اثر بخشی این ماده شیمیایی در مقابل ویروس‌‌ها با یک شرکت دارویی آغاز به همکاری کنند.

 

در حال حاضر، این دو گروه در حال بررسی راه‌هایی برای قراردادن ماده شیمیایی جدید خود در کالاهای مصرفی مانند دستمال مرطوب ضد ویروسی و یا یک نسخه تبخیر شونده هستند که می‌تواند برای جلوگیری از شیوع بیش‌تر بیماری در بیمارستان‌ها مورد استفاده قرار گیرد.